Autor Subiect: Vine iarna....  (Citit de 126761 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Vine iarna....
« Răspuns #470 : 16.Nov.2009, 03:18:30 p.m. »
 :happy: Ne-am incaltat si noi cu rotile de iarna! Poate ca-s utile dar....masina arata mai naspa cu ele :(
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline xim

« Răspuns #471 : 16.Nov.2009, 04:58:00 p.m. »
asta am remarcat si eu  :( ... poate le mai aranjeaza niste capace...cit de cit..
si apropo de capace...odata cu schimbarea rotilor cei din service mi-au propus niste capace cu o sigla de renaul pe ele ...  :D ..le-am refuzat din start ..insa atunci am remarcat ca nici nu ar fi intrat ...jantele mele fiind mai bombate si capacul ceva mai plat ...asa ca atentie la ce cumparati...
« Ultima Modificare: 16.Nov.2009, 06:39:52 p.m. de cristyyy2003 »
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #472 : 16.Nov.2009, 06:42:37 p.m. »
... poate le mai aranjeaza niste capace...cit de cit..

S-ar potrvi cele originale de pe SX1.5 GC...numai ca-s cam scumpute :(
  • #romaniaelectrica

Offline xim

« Răspuns #473 : 16.Nov.2009, 10:07:10 p.m. »
pai atunci nu am facut nimic, ajungem la pret de jante de aliaj ....  :D, ie drept ca daca le zgirii sau le indoi parerea de rau nu ie asa mare si nici cheltuiala
« Ultima Modificare: 16.Nov.2009, 10:27:34 p.m. de cristyyy2003 »
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #474 : 16.Nov.2009, 10:28:52 p.m. »
Exista si alternative mai ieftine....erau cativa baieti care si-au pus iarna trecuta.
(P.S. Alea de SX4 GC is vreo 120lei setul)
  • #romaniaelectrica

Offline >pexic<

« Răspuns #475 : 16.Nov.2009, 10:33:47 p.m. »
nu va recomand sa puneti capace rotilor de iarna, oricat de naspa e janta de tabla tot are un mic profil si mai arunca din zapada.
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline pentium3d

• Full Member
  • Mesaje postate: 193
  • SX4 4WD GS / SX4 S-Cross 1.4 AllGrip Passion
« Răspuns #476 : 16.Nov.2009, 11:55:25 p.m. »
Whizzy, am observat tarziu postul tau, mi-am luat eu sosete din alea  :D, anul trecut, avand drum spre Hangu (Bicaz) si intrucat nu am gasit lanturi cu dimensiunea necesara, am zis, hai sa incerc sosetele astea (cu gandul evindent la faza cu ciorapii peste papuci) Si mie mi s-a parut foarte comoda metoda asta fata d epus lanturile si mai ales cu toate neplacerile lor.

Nu pot sa-ti spun cum se comporta intrucat drumul a fost bun, si n-a fost nevoie sa le folosesc, insa cine stie , poate iarna asta. Eu cred ca punctul lor forte ar fi aderenta buna la gheata/polei, unde doar un cauciuc de iarna cu tinte le-ar putea egala.

Rezerva mea fata de ele ar fi cat de rezistente pot fi...insa asa cum spuneam n-am apucat sa le testez. La o examinare mai atenta par a fi dintr-un material gen rafie ca la saci/sacose si o plasa in genul celei antiinsecte de la un geam termopan. Acuma ca or fi din plastic sau fibra de sticla nu mai stiu si nici n-am incercat sa aflu.

PS: baretele alea colorate (dispuse in X) sunt dintr-un material textil precum cel de la agatatoarea pe umar la genti. Practic cu putina indemanare s-ar putea face si home-made :)
Oameni suntem toti. OAMENI sunt putini.

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #477 : 17.Nov.2009, 08:18:20 a.m. »
La mine buzunarul s-a golit de cand a intat SAYURI in viata mea (si paradoxal ma bucur), prin urmare anvelope de zapada cadou  vor mai astepta.
Pt membrii clubului: Ati mers cu 4x4 pe zapada cu cauciucuri de vara? Cum se comporta?
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #478 : 17.Nov.2009, 09:46:47 a.m. »
sunt in dilema acum cu sosetele de iarna :)

nu stiu daca sa mai imi iau sau nu .. oricum o sa va tin la curent

mersi

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #479 : 17.Nov.2009, 10:00:12 a.m. »
[quote
Pt membrii clubului: Ati mers cu 4x4 pe zapada cu cauciucuri de vara? Cum se comporta?
[/quote]

Am sperat sa trec prima iarna cu Bridgestone Turanza all seasons cu care a venit echipata masina dar dupa ce am intrat odata in balans pe carosabil de iarna si dupa vreo doua plecari ale popoului masinii in exteriorul virajului,am luat decizia de a achizitiona roti de iarna.
Dupa umila mea parere, cauciucurile all seasons prezinta oarecare prestatii pe carosabil de iarna la accelerari/decelerari in linie dreapta; cauciucurile de iarna sunt mult mai eficiente la frinare pe respectivul tip de carosabil si in plus ofera stabilitate laterala, ceea ce este crucial, cred eu, in sezonul rece. Am avut surprize sa circul iarna in coloana iar masina din fata sa se aseze brusc de-a curmezisul drumului - e bine sa ai "incaltari" care sa-ti permita sa eviti coliziunea...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain