Autor Subiect: Vine iarna....  (Citit de 126763 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline >pexic<

Re: Vine iarna....
« Răspuns #460 : 15.Nov.2009, 09:41:31 p.m. »
"AutoSock este o noua inventie echivalenta lanturilor de iarna ! "

despre genul asta de reclama vorbesc eu, exact acelasi lucru reiese si din reclama de mai sus si din pagina urmatoare : http://www.automark.ro/autosock.html

acum , eu am spus ce am avut de spus, alegerea este a voastra.

L.E - am gasit pe net o "marturie" elocventa, suna cunoscut ?  >:) :

I saw this product at Reader’s Digest, seems very interesting at the same time very simple. I have seen all the pictures on TV and have experienced it myself in the winters how the cars slip with icy conditions. But with this new AutoSock, one can drive their cars or vehicles in wintry condition with minimum effort.

bafta!
« Ultima Modificare: 15.Nov.2009, 09:53:26 p.m. de pexic »
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline Laurentiu

« Răspuns #461 : 15.Nov.2009, 09:52:30 p.m. »
"AutoSock este o noua inventie echivalenta lanturilor de iarna ! "
Citat
Nu produce daune jentilor sau anvelopelor
Certificat de TUV si GS
Si ar mai avea un punct forte fata de lanturi: protectie asupra pivotilor si a capetelor de planetare.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline >pexic<

« Răspuns #462 : 15.Nov.2009, 09:56:02 p.m. »
"Si ar mai avea un punct forte fata de lanturi: protectie asupra pivotilor si a capetelor de planetare."

corect, un singur punct slab fata de lanturi observ ca are : cu "soseta fermecata" nu avansezi pe zapada >:) in rest e perfecta.
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline hugbear

« Răspuns #463 : 15.Nov.2009, 10:12:51 p.m. »
AutoSock nu e primul produs de genul asta... Exista produse similare de niste ani (cautati cu google "Snoboots", "Tire Sock" etc.). Ba chiar tin minte ca vazusem ceva de genul asta cu niste "buzunare" orientate inainte, care ar fi trebuit sa asigure tractiune si pe zapada. Daca nu au "prins" pana acum, poate fi din doua motive: fie nu-s bune decat pentru un segment mic de utilizatori, in conditii specifice, fie inca n-au reusit sa castige increderea consumatorilor. Cred ca ceva viitor au dar, ca orice tehnologie noua, mai e mult de perfectionat la ele; din pacate eu personal nu am disponibilitati de beta-tester (cel putin nu pe banii mei), asa ca o sa astept maturarea produsului inainte sa-l cumpar (DACA o sa-mi satisfaca cerintele la momentul respectiv).
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

« Răspuns #464 : 15.Nov.2009, 10:18:11 p.m. »
cu "soseta fermecata" nu avansezi pe zapada >:)
Din cite vad eu in spot, nu avansezi daca ai turatie mare la roti. Turatia mare o faci obligat pt centrarea "sosetei" dupa care, pt deplasare, folosesti o turatie cit mai aproape de ruperea aderentei.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline hugbear

« Răspuns #465 : 15.Nov.2009, 10:49:31 p.m. »
Ar fi bine ca in completul "sosetelor de cauciucuri" sa se afle si astea, pentru situatiile "delicate"  =))

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

« Răspuns #466 : 15.Nov.2009, 10:58:08 p.m. »
hugbear, de ce esti rau ? :)
Ti-ai pus intrebarea de ce batrinii, peste incaltamintea de iarna, trageau cite o pereche de sosete ? E un "truc" vechi dar, rar se lasa cu ruperi de miini sau picioare ;).

Offline hugbear

« Răspuns #467 : 15.Nov.2009, 11:07:53 p.m. »
Nu sunt rau, ne mai descretim putin fruntile ;-). Principiul e corect dar punerea lui in practica functioneaza pentru o categorie limitata de situatii, aceleasi pentru care bunica isi tragea ciorapi peste galosi: pe ghiata. Daca aceste situatii sunt tot ce Whizzy va intalni vreodata, atunci sunt absolut OK!

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #468 : 16.Nov.2009, 09:34:11 a.m. »
eu sincer o sa incerc :)

1. nu am zis ca renunt la cauciucurile de iarna nu stiu de unde ati inteles voi asta
2. mi se par destul de ieftine .. si daca sunt bune eu zic ca merita
3. cand m-am gandit la ele m-am gandit strict la drum on-road sa zic asa nu pe transalpina in decembrie :)
4. ma gandesc ca daca totusi au obtinut certificatele alea TUV si GS merita 200 ron

- cand le iau le testez si va tin la curent cu performantele :)

Cat despre lanturi sunt ok .. dar sa stai sa le pui sa le scoti sa le etc pe un drum normal nu-mi surade ideea. Daca merg pe munte si aia e, da normal pun lanturi dar asa .. ma rog poate sunt eu mai lenes  :">

Offline xim

« Răspuns #469 : 16.Nov.2009, 10:44:27 a.m. »
Utilitatea respectivilor "ciorapi pentru roti" o vad strict in orase unde in conditii climatice extreme pe piatra cubica in special dar si pe asfalt se formeaza acele patinoare. In zapada afinata sau in zapada acea plina de apa nu prea cred ca functioneaza. Eu cred ca niste cauciucuri bune de iarna isi fac treaba in 99% din situatii. Conduc de mai bine de 10 ani intr-o zona de munte (Baia Mare-Viseu-Borsa-Cavnic) unde se intimpla sa ninga si din octombrie (la Cavnic au fost 60 cm zapada si s-a schiat deja un weekend) iar zapada sa plece undeva in adoua jumatate a lui martie. De cind folosesc cauciucuri de iarna nu am avut niciodata parte de acel 1% situatii, care presupun ca ar putea sa apara, totusi. Daca conditiile sunt chiar extreme  (furtuni de zapada, patinoar pe km intregi) atunci, daca situatia nu este disperata mai bine stai in casa sau astepti oamenii cu utilaje sa vina sa-si faca treaba, pentru ca desi poate tu o sa fi pregatit de iarna si poate faci fata situatiei cu siguranta vei gasi cite un camion care blocheaza drumul sau cite unul care sa derapeze si sa se opreasca in tine.
Cauciucul de iarna cred ca ar trebui sa fie obligatoriu atit pentru siguranta ta si a celor pe care ii transporti cit si pentru siguranta celorlalti participanti la trafic, nu cred ca nu ati asistat la scene in care unii fac tetaqueuri in intersectii sau vin sanie peste trecerea plina cu pietoni. Daca in viitorul apropiat ABS-ul va intra in doatarea standard a oricarei masini, nu vad de ce cauciucul , care primul responsabil de o aderenta adecvata nu ar fi obligatoriu mai ales in zone unde zapada este prezenta cite 4-5 luni pe an.
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray