Autor Subiect: Vine iarna....  (Citit de 126764 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bogdanb

Re: Vine iarna....
« Răspuns #450 : 13.Nov.2009, 11:01:20 p.m. »
Ai tu 4x4? Pai sigur ca ai!  :D
Stai tu linistit Batrane, ca prin partea ta vine zapada mai repede decat pe-aici prin regat...si sta mai mult!
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #451 : 15.Nov.2009, 12:02:53 p.m. »
nu stiu daca s-a postat inca (imi cer scuze ca nu ma uit in spate)

eu vreau sa imi iau asa ceva

1. par foarte usor de folosit
2. ieftine
3. nu strica cauciuc
4. nu trebuie sa le scoti ca pe lanturi cand dai de asfalt

ce parere aveti  ?

Offline >pexic<

« Răspuns #452 : 15.Nov.2009, 12:46:05 p.m. »
haha, parca ma uit la reclamele alea proaste unde vand aia seturi de 24 cutite :) maine or sa scoata un spray cu care dai pe rotile de vara si le vei putea folosi si pe zapada  >:)
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #453 : 15.Nov.2009, 03:18:38 p.m. »
ai si argumente cand zici ca sunt proaste? :)

Offline >pexic<

« Răspuns #454 : 15.Nov.2009, 05:39:37 p.m. »
la multi ani Andrei  :prty: , argumentul principal e de fapt falsitatea reclamei lor in primul rand, se adreseaza persoanelor care citind "made in norvegia" se conving de fiabilitatea produsului, pai ce argument e ala?  e ca in reclamele cu "ceasuri elvetiene" - pai iti pot face o lista lunga cu tari in care se fac ceasuri mai bune decat in elvetia, asa si cu astia. Trecand peste asta e ilogic ca o suprafata fara crampoane (aproape plana) sa alunece mai putin pe zapada ca una , sa zicem metalica, dar cu crampoane.
Concluzia, cauciucurile de iarna sunt net superioare pe zapada, altfel nu s-ar mai fabrica... panza aia pare mult mai ieftina decat un cauciuc ...dece nu o foloseste toata lumea ?

Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline Laurentiu

« Răspuns #455 : 15.Nov.2009, 05:59:36 p.m. »
...dece nu o foloseste toata lumea ?
Intrebarea corecta este: are omologare pt a putea fi folosita in siguranta ?
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline miocrl

« Răspuns #456 : 15.Nov.2009, 06:26:47 p.m. »
are TUV

s-ar putea sa fie eficienta pe gheata mai mult decat pe zapada.

Offline hugbear

« Răspuns #457 : 15.Nov.2009, 06:38:28 p.m. »
Whizzy, citeste intai un review despre AutoSock in care se descrie publicul-tinta si limitarile in utilizare, apoi decizi daca iti iei sau nu.

Citat
NOTE: AutoSock is not considered a traction device in severe snow conditions and cannot be substituted for chains for travel through mountain passes.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Silfax

« Răspuns #458 : 15.Nov.2009, 08:55:44 p.m. »
Sunt super cele cu Lycra sau 90% poliester. Eu astept sa vad ce se poarta anul acesta si-mi iau o pereche cu model... Mai ramane sa vad ca apar pentru masini -  huse gen veste matlasate si caciulitze pentru antene. Sa vezi atunci posesoarele de Suze ce motive intemeiate de alergat prin magazine dupa asorteuri ... :dream:
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline Leutz

« Răspuns #459 : 15.Nov.2009, 09:29:57 p.m. »
Trecand peste asta e ilogic ca o suprafata fara crampoane (aproape plana) sa alunece mai putin pe zapada ca una , sa zicem metalica, dar cu crampoane.
Concluzia, cauciucurile de iarna sunt net superioare pe zapada, altfel nu s-ar mai fabrica... panza aia pare mult mai ieftina decat un cauciuc ...dece nu o foloseste toata lumea ?

Metoda s-ar putea sa aiba rezultate totusi (mai mult pe gheata decat pe zapada), din urmatorul considerent:
- aminteste-ti ca bunicii nostri ieseau iarna ... pe ulita cu sosete peste galosi; pentru ca din mosi-stramosi asa stiau ca materialul textil are aderenta mai mare la suprafete inghetate decat cauciucul, indiferent daca este plat sau nu.
Explicatia e undeva pe la fizica din liceu, nu-mai mai aduc aminte bine denumirea stiintifica a fenomenului. La contact cu suprafata inghetata (asfaltul/gheata) materialul in cauza ingheata instantaneu pe toata suprafata de contact, formandu-se prctic o pelicula superficiala de gheata comuna celor doua materiale, care le face practic sa ... "fuzioneze". (N-am alt exemplu ... dar e ca atunci cand pui mana pe metal la -30 de grade si pur si simplu trebuie sa lasi pielea acolo ca sa poti pleca. Respectand proportiile ... iata si utilitatea "lanturilor husa")

Asta ar face metoda aplicabila on-road, in zone in care nu ninge foarte mult sau in zone civilizate, in care strazile se curata foarte rapid. Adica ... asfalt inghetat, polei, zapezica usoara etc. Cazurile astea asigura practic 90% din nevoia de trafic pe timp de iarna. Si fiind usoare, flexibile, usor de instalat/dezinstalat ... sunt un bun compromis pentru cei preocupati de mersul pe drum. Pentru ceilalti ... cauciucuri/lanturi/lopeti/trolii ...  :D s.a.m.d.
« Ultima Modificare: 15.Nov.2009, 09:32:27 p.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019