Autor Subiect: Vine iarna....  (Citit de 126751 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline hugbear

Re: Vine iarna....
« Răspuns #430 : 04.Nov.2009, 09:16:48 p.m. »
La partea cu franele nu ma bag ca nu ma pricep, insa partea cu rezistenta cam scartaie, dupa mine. Din exprimarea lui ("nu le recomanda pentru 4x4") rezulta ca pentru 2x4 sunt OK. Tinand insa seama ca varianta 4x4 nu e totusi pentru off-road, ce solicitari "atat de suplimentare" ar putea aparea incat sa nu mai fie adecvate?  :-/
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline xim

« Răspuns #431 : 05.Nov.2009, 10:35:04 a.m. »
Nu stiu daca am reprodus exact exprimarea omului, insa cam asta am inteles eu...cit despre rezistenta cred ca ar putea sa fie afectata doar de diferenta de greutate a modelului 4x4.
Am impresia insa ca jantele pe 15 sunt aceleasi si pentru swift si atunci pica si teoria cu greutatea.
In alta ordine de idei...am mai cautat si pe net si in m-am mai uitat odata in specificatiile din carte, nu am gasit diferente intre modele la jantele de 15 ... asa ca, cred ca o sa-mi asum "riscul" de a le comanda.
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline miocrl

« Răspuns #432 : 05.Nov.2009, 10:53:40 a.m. »
balarii.. nu rezista

ce scrie in talon? de 15 si de 16.  go for it.

PTR

• Vizitator
« Răspuns #433 : 05.Nov.2009, 01:26:05 p.m. »
 Stia dealerul ala ceva dar nu a stiut cum sa spuna. Daca cauti certificatul TUV la unele modele de jante aluminiu din Germania o sa vezi ca majoritatea suporta o sarcina maxima de 650kg, peste aceasta valoare este posibil sa se indoaie sau mai grav sa crape in functie de material. La jantele de tabla nu m-a interesat deci nu stiu daca e mai mult sau mai putin. La mers pe drumuri normale nu apare nici o problema dar in caz de offroad se schimba problema. Daca apare o situatie in care ramai doar cu 2 roti pe sol chiar si cateva secunde te apropii foarte mult sau depasesti sarcina maxima in functie de janta, caz in care janta se poate indoi din centru.

Offline pentium3d

• Full Member
  • Mesaje postate: 193
  • Gen: Bărbat
  • SX4 4WD GS / SX4 S-Cross 1.4 AllGrip Passion
« Răspuns #434 : 05.Nov.2009, 04:26:21 p.m. »
Sa inteleg ca o janta de aluminiu e mai rezistenta decat una de tabla/otel ?

Aceeasi chestie este valabila si pentru cauciucuri nu?  Adica sa zicem iau jante ok, dar cauciucuri tot din astea de maxim 650kg (ca asa-s majoritatea), ar trebui sa cedeze la offroad in conditiile alea...
Oameni suntem toti. OAMENI sunt putini.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #435 : 05.Nov.2009, 05:01:30 p.m. »
Fulgul de nea apare de la +4 grade celsius.

Dovada ;)

La mine culmea! uneori apare la 4 grade, alteori nu :D :-j Asta am observat in ultima saptamana.

nu va mai certati :D...la mine apare la 5 grade deci...

Nu ne certam, discutam doar :D
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline hugbear

« Răspuns #436 : 05.Nov.2009, 05:16:35 p.m. »
O fi avand si umidometru?  :inteligent:  :-/

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

PTR

• Vizitator
« Răspuns #437 : 05.Nov.2009, 06:46:17 p.m. »
Sa inteleg ca o janta de aluminiu e mai rezistenta decat una de tabla/otel ?

Aceeasi chestie este valabila si pentru cauciucuri nu?  Adica sa zicem iau jante ok, dar cauciucuri tot din astea de maxim 650kg (ca asa-s majoritatea), ar trebui sa cedeze la offroad in conditiile alea...

Pana nu stim sarcina maxima la o janta de tabla nu putem spune daca e mai rezistenta sau nu fata de una de aluminiu. Acum daca aceeasi janta de tabla se gaseste si din fabrica sigur are rezistenta necesara dar daca e de la alt model de masina nu se stie. Sarcina maxima de 650kg pe janta e o cifra orientativa care am gasit-o in certificate tuv, unde nu au tuv e posibil sa fie mult mai mica. Daca sarcina maxima pe janta sau cauciuc e de 650kg nu cred ca apar probleme in offroad decat sunt cel putin 3 persoane in masina si masina ramane pe 2 roti. In rest fiecare face ce vrea.

Offline Laurentiu

« Răspuns #438 : 06.Nov.2009, 05:10:17 p.m. »
« Ultima Modificare: 06.Nov.2009, 11:13:51 p.m. de cristyyy2003 »
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline hugbear

« Răspuns #439 : 06.Nov.2009, 09:50:26 p.m. »
Cred ca o sa-mi iau niste lanturi de iarna :D
« Ultima Modificare: 06.Nov.2009, 09:52:42 p.m. de hugbear »