Autor Subiect: Vine iarna....  (Citit de 126756 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
Re: Vine iarna....
« Răspuns #400 : 29.Oct.2009, 09:07:22 p.m. »
Tractiunea integrala suplineste destul de bine "slabiciunea" cauciucurilor de vara.
De plecat pleci de pe loc,dar ce faci cand trebuie sa si franezi?
 Eu am experimentat pe pielea mea acum 2 ierni,cand aveam Swiftul nou si ma manca sa ma plimb ce inseamna sa mergi iarna cu cauciucuri de vara. Si nu atunci nici nu prea era zapada,decat din loc in loc.
  Parerea mea e ca mai bine ia cauciucuri all-season.Nu or fi ele cele mai bune,da eu zic ca sunt mai bune decat cele de vara iarna..
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline Dokken

• Full Member
  • Mesaje postate: 100
« Răspuns #401 : 29.Oct.2009, 09:38:29 p.m. »
La ultima zapada din iarna trecuta, in Bucuresti, candva pe la sfarsitul lui februarie, la prima ora din dimineata eram in parcarea privata a companiei unde lucram. Eram cam printre primii veniti la ora aia, zapada era de 2 degete, pe jos erau "biscuiti", iar eu aveam cauciucurile de vara. Mare greseala! Nu a trebuit decat sa ciupesc frana, nu a mai contat nici ABS-ul, nici faptul ca aveam max 20km/h, m-am dus ca pe sanie si am intrat intr-o alta masina din parcare. => schimbat un far, bara fata si grila radiator (cea cu stema Suzuki).

Dupa patania de atunci m-am invatat minte si spun ca nu e de glumit! Asa ca inca de acum 2 saptamani mi-am luat un set de anvelope de iarna - Goodyear UltraGrip 7+ si un set de jante de tabla, toate pe 15". Iar sambata deja intentionez sa ma echipez pentru iarna.

Offline Silfax

« Răspuns #402 : 01.Nov.2009, 05:57:19 p.m. »
Ieri am facut cateva teste cu niste anvelope sunny ultra grip (din imagine si profil, cred ca sunt parte din brandul hankook), fara cuiele din imagine...

Masina am simtit-o mult mai stabila si mai nervoasa.Ideea este ca aceste anvelope sunt 215/55/R16. Ce alte probleme pot aparea in afara indicarii gresite a nr. de km si a vitezei? Repet, masina este semnificativ mai stabila si mai rapida in demaraj  :-> (cei 3 cm diferenta de garda se simt) si mi-au disparut mare parte din zgomotele si rigiditatea trenului de rulare.
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline >pexic<

« Răspuns #403 : 01.Nov.2009, 07:31:31 p.m. »
pai spune si dimensiunile anvelopelor anterioare,eventual si  despre ce masina e vorba, cei ce vor citi posturile isi vor da seama mai repede despre ce e vorba si poate informatiile le vor fi utile ;)
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline marius_rg

« Răspuns #404 : 01.Nov.2009, 07:50:13 p.m. »
Azi ne-am incaltat si noi pentru iarna  :good:

SX4 1.6GS 4x4 White 2009, aka Grumpi

Offline Leutz

« Răspuns #405 : 01.Nov.2009, 09:04:34 p.m. »
Felicitari.
Jantele arata de-a dreptul fabulos. Sa-ti traiasca.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Silfax

« Răspuns #406 : 01.Nov.2009, 09:49:52 p.m. »
pai spune si dimensiunile anvelopelor anterioare,eventual si  despre ce masina e vorba, cei ce vor citi posturile isi vor da seama mai repede despre ce e vorba si poate informatiile le vor fi utile ;)

Este vorba de masina din semnatura, cu anvelope de vara 205/60/R16.
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #407 : 01.Nov.2009, 10:11:33 p.m. »
Da' nu-i cam devreme pentru anvelopele de IARNA? (aka temperaturi sub 7 grade celsius)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline xim

« Răspuns #408 : 01.Nov.2009, 10:18:26 p.m. »
bravo "marius_rq" arata excelent ... sunt cele cu PCD 114 ? ... se pare ca nu ai avut probleme de montaj...care sunt pina la urma dimensiunile jantelor?
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline miocrl

« Răspuns #409 : 01.Nov.2009, 10:35:35 p.m. »
foarte faine gentile. cat au costat?

Da' nu-i cam devreme pentru anvelopele de IARNA? (aka temperaturi sub 7 grade celsius)
nu stiu de ce se tot mira lumea ca unii se echipeaza de iarna. cristyyy, nu esti singurul. pai in TM de ex noaptea 0 grade, azi max 10 grade. mi se pare super ok. daca mai mergi pe weekend la munte.. acolo iara e frig. e sezonul doar.

anvelope sunt 215/55/R16. Ce alte probleme pot aparea in afara indicarii gresite a nr. de km si a vitezei? Repet, masina este semnificativ mai stabila si mai rapida in demaraj  :-> (cei 3 cm diferenta de garda se simt) si mi-au disparut mare parte din zgomotele si rigiditatea trenului de rulare.
de la 205(e urma lasata de cauciuc la sol in mm, iar 65 e inaltimea- 65% din urma la sol) la 215 ai:
205*65% =  133.25
215*55% =  118.25
diferenta de  15 mm => 7mm pierzi la garda la sol

stabilitatea iti vine din  latimea cauciucului si la fel de bine din micsorarea inaltimii(balonului) cu cat balonul e mai mare cu atat mai instabila apare masina.

zgomotele de la trenul de rulare au disparut pt ca acest cauciuc e mai moale, la fel merge si volanul mai usor dic aceeasi motiv.

daca au intrat pe gentile de sx4, alte influenta nu vad doar politia poate sa se planga si sa te amendeze, casco, si garantia de la suzuki la fel poate sa dea vina pe aceste cauciucuri diferite ca dimensiunde decat cele din talon.