Autor Subiect: Vine iarna....  (Citit de 126746 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline xim

Re: Vine iarna....
« Răspuns #390 : 27.Oct.2009, 05:28:12 p.m. »
interesant cind ai primit oferta...este mai buna decit a mea ...eu pe 21.10 am primit ceva de genul:

Buna ziua,
Avem in oferta noastra jante din otel pentru Suzuki SX4 cu diametrul de 15".
Jantele sunt KFZ produse in Elvetia si au codul 7150. Pretul pentru acest produs este de 44.83 euro/buc cu tva inclus. Nu sunt disponibile pe stoc in acest moment dar asteptam un import peste aproximativ 2 saptamani.
Tiberius Matache
Coordonator vanzari
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline Laurentiu

« Răspuns #391 : 28.Oct.2009, 12:24:15 p.m. »
interesant cind ai primit oferta...
Ieri am solicitat pretul pt ambele articole si intr-un sfert de ora mi-a parvenit oferta.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #392 : 28.Oct.2009, 01:21:31 p.m. »
Mi-a ramas o pereche de lanturi noi de la Logan si nu stiu daca merg si la Suzuki. Dimensiunea 195/65 R15 nu apare in tabel dar apar printre altele 185/65 R15 si 195/60 R15. Oare se potrivesc totusi?

teoretic nu se potrivesc si nici practic de-aia sunt pe marimi, oricum lanturile le folosec eu dor cand nu fac fata anvelopele si e gheata rau jos sau zpada proaspata, nu e indicat sa mergem cu lanturi , doar sa iesim sau sa parcurgem ce e absolut necesar

referitor la anvelope si jante oferta de la Autonet  pare ce-a mai buna alegere

Pentru sx4 pachetul de iarna este compus din jante de tabla de 15" + cauciucuri Pirelli SnowControl 195/65 R15 91 T la pretul de 457 Euro (TVA inclus) - montat+echilibrat gratuit

Jantele sunt cele originale.
Bineinteles membrii cu sticker pe masina vor avea acel discount de 10% la piese si preturile vor fi astfel:
Pentru Sx4 411 Euro

Offline ASZ

« Răspuns #393 : 29.Oct.2009, 09:35:18 a.m. »
Stiu ca multi nu veti aprecia ce spun, insa eu ma gandesc serios sa-mi cumpar 4 cauciucuri noi+bune de iarna si sa le vand pe cele de vara cu care a venit masina incaltata (motive sunt multe pt. care as opta pt. varianta aceasta, printre care: imi place masina cu cauciucuri pe 16" si nu vreau sa tot schimb/echilibrez roti, fac putini km anual => oricum se uzeaza in 3-4 ani cauciucurile, consumul oricum e mare, nu am unde depozita alte roti/cauciucuri .... cumva per total e comoditate+costuri reduse, la care se adauga experienta avuta cu masinile anterioare, unde ani buni am umblat cu cele de iarna si cand am dat masina dupa 3 ani de utilizare .. mai aveau 3-4 mm din "carne")
Dilema mea este: cu cat as putea vinde cauciucurile de vara Continental ? (am ~14.500 km cu ele)

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
« Răspuns #394 : 29.Oct.2009, 10:42:21 a.m. »
@ASZ - ce ai spus este un punc de vedere al tau
 nu intru in amanunte ca vara se folosesc anvelope de vara si iarna de iarna, doar ca nu prea castigi la afacerea asta in sensul ca o anvelopa nu cred sa-o dai cu mai mult de 100 ron cand ce-a de iarna  noua o sa dai lejer 300 ron,oamenii sunt suspiciosi si de regula prefera ca cumpere ceva nou, o varianta daca tot nu ai spatiu de depozitare sa ramai cu cele de vara , si sa-ti cumperi lanturi sau macar doua anvelope de iarna si sa nu le vinzi pe cele de vara. parerea mea

Offline Leutz

« Răspuns #395 : 29.Oct.2009, 01:47:46 p.m. »
Subscriu la parerea lui mxxa. Daca ai si problema de spatiu si nici prea multi bani nu vrei sa dai ... atunci cele de vara sunt o varianta buna, intrucat ai 4x4.

Nu stiu cum sunt cauciucurile Continental, care vin cu echiparea GLX, dar cele Bridgestone de pe GS + 4x4 merg fara absolut nici o problema iarna. Tractiunea integrala suplineste destul de bine "slabiciunea" cauciucurilor de vara.

Eu anul trecut am schimbat foarte tarziu cauciucurile. Am apucat sa merg ele pe zapada, carosabil ud, inghetat, zapada flescaita ... si n-am simtit nici un moment vre-o problema.
Un alt membru, @nilatac, stiu sigur ca a mers toata iarna cu bridgestoanele de vara si n-a avut nici o problema.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #396 : 29.Oct.2009, 02:06:15 p.m. »
Problema apare totusi vara ,cand aceste cauciucuri(de iarna) devin greoaie si plus de asta sunt si periculoase deoarece nu mai sunt sigure.Motivul conceperii lor ...iarna...temperaturi scazute!!!!!...O mare greseala sa vinzi gumele de vara.Daca vrei sa impaci si capra si varza,am vazut la unul dintre colegii de forum cand a venit la inalnirea de la Poienari/Vidraru si care avea Vredestein Quatrak 2 pe masina.Dupa parerea mea o foarte buna  alegere pentru ce vrei tu.

Go Terios!!!:)

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #397 : 29.Oct.2009, 03:31:19 p.m. »
Un alt membru, @nilatac, stiu sigur ca a mers toata iarna cu bridgestoanele de vara si n-a avut nici o problema.

Probabil depinde si prin ce zapada te bagi... Cum in Bucuresti iarna trecuta abia daca a nins,.. :dknw: ;)
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline ASZ

« Răspuns #398 : 29.Oct.2009, 05:52:03 p.m. »
Adevarul este ca: toata iarna trecuta am circulat cu "incaltarile" de vara si pot spune ca nu am avut probleme, ba chiar mai mult pot spune ca am avut un moment excelent in care am putut aprecia tractiunea 4*4 si anume cand am iesit din Cluj pe celebrul deal al Feleacului, s-a format o coloana de cativa km din cauza zapezii mari (coloana care statea pe loc) si pe de o parte masinile alunecau direct in sant (am vazut cred ca 15-20 masini in sant), pe de alta parte eu fiind a 3-a masina oprita in acea coloana, am trecut printre masinile din fata si pana in Sighisoara nu am avut nici cea mai mica problema.
E drept ca nu a fost multa zapada iarna trecuta prin zona in care am circulat, insa pe de o parte am strans ceva bani (fata de anul trecut, cand investisem in masina), pe de alta parte acuma imi ajung si de un concediu la schi :) ... asa ca parca m-as fi baga la ceva cauciucuri de iarna.
Cred ca pana la urma daca nu apare ceva oferta extraordinara care sa ma convinga ... voi ramane la incaltarile de vara + lanturi (pt. momentele "delicate")

Offline xim

« Răspuns #399 : 29.Oct.2009, 07:54:58 p.m. »
Nici eu nu am vrut sa-mi "gauresc " bugetul prea tare , asa ca am apelat tot la solutia ce am folosit-o cu succes pe Logan, cauciucuri Debica Frigo 2, le-am gasit la 150/buc+montaj, sper sa gasesc si ceva jante de otel la un pret rezonabil.
Eu militez pentru cauciucuri de iarna, din experientele  anterioare zic ca fac toti bani, nu ie nevoie sa faci neaparat iesiri la munte, si in oras ie suficient sa intri  mai tare intr-o intersecti, sa virezi strins, daca prinzi ceva zapada afinata sau un pic de polei teatque-ul este asigurat. Sunt de acord ca unii avem si 4x4, dar degeaba ai muschi daca umbli incaltat cu "talpici" pe gheata.
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray