Autor Subiect: Sfat achizitie Suzuki SX4  (Citit de 113894 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Fujitsu

Re: Sfat achizitie Suzuki SX4
« Răspuns #430 : 09.Dec.2019, 08:33:45 p.m. »
Hyundai ix35 din 2012 diesel full cu 12 kE, știu pe cineva care a luat.
SX4 tre sa fie mult mai ieftin ...
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline shpeedy

« Răspuns #431 : 09.Dec.2019, 09:01:09 p.m. »
Sunt de parere ca o masina cu istoric disponibil pe un forum, cu actualizare constanta, este de preferat altor oferte, in orb. Mai ales pe o piata atat de plina de riscuri cum este piata vehiculelor SH in Romania. Din perspectiva-mi este una dintre cele mai sigure surse de achizitie - in fond, asa mi-am luat Swiftu'...

Dar, cum inca traim intr-o democratie, fiecare este liber sa-si evalueze nivelul de risc la care e dispus sa se expune pentru bugetul disponibil.

My two cents...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: vali22

Offline newfolder

« Răspuns #432 : 09.Dec.2019, 10:07:08 p.m. »
De acord cu asta.

1- Sunt masini cu istoric care au ajuns unde "se sparie gandul". Duse la limita lor, limita pe care fabricantul a prevazut-o dar n-a facut masina dupa limita asta extrema, a facut-o pt. o medie de utilizare. Daca masina a fortat limita regulat e nevoie de atentie si banuti :)

2- Sunt masini cu istoric care au mers cuminte prin oras si au avut ghinion de un accident serios, cu oase rupte si 6.000 euro reparatie in service. Casco a zis nu la dauna totala desi era pe acolo. Iar atentie si banuti :)

3- Or fi si masini cu istoric care-s intre cele doua; nici forjate tot timpul, nici cu deviz de reparatii kilometric. Aici trebuie doar atentie si banuti :)
  • SX4

The following users thanked this post: kellogs

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #433 : 09.Dec.2019, 10:53:26 p.m. »
Daca vrei virgina ia una noua
Alti banuti
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Fujitsu

« Răspuns #434 : 10.Dec.2019, 12:49:22 a.m. »
Daca oricum trebuie bănuți, mai bine plătești virginitatea !   :D
Măcar nu ai costuri ascunse ...
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline boga81

« Răspuns #435 : 10.Dec.2019, 09:15:57 a.m. »
Daca tu gasesti Duster sau Hyundai la 7500 cu dotarile de SX4 Navi (plus cateva extra :D), il cumpar eu

Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline newfolder

« Răspuns #436 : 15.Dec.2019, 03:40:01 a.m. »
@boga81 : Duster 4x4 trece pe unde SX4 se opreste. Are garda la sol mai mare si unghiuri de atac si degajare mai bune. E un concurent serios la Euro5 4x4.
La Hyundai/Kia gasesti o cutie automata, downhill assist etc, alte briz-briz-uri la echipare Luxury (airbaguri mai multe, piele, panoramic, butoane si beculete multe, senzori multi, camera parcare si bineinteles navigatie; navigatie care "face la fel la toate" asa ca mai bine isi pune omul alta after-market mai desteapta). Pe la 7500 euro si Hyundai, benzina, automata, 4x4. Cu noroc echiparea Luxury.

Tu de fapt nu esti interesat de Hyundai si nici eu nu sunt. Eu am parcurs in fuga anunturile. Daca esti totusi interesat sunt sigur ca o sa gasesti la Hyundai/Kia un nivel de echipare superior celui navi de la SX4. Si la Duster o sa gasesti un comportament off-road mai bun. :)

Eu sunt fotograf de wildlife asa ca trebuie sa ajung in locuri unde Focusul din dotare nu ajunge. Prima optiune a fost Jimny pt. ca m-am dat cu el de cateva ori si masinuta aia chiar ajunge fara efort pana in creierii muntilor: nu umbla omul pe unde umbla Jimny.  Insa Jimny iti omoara spatele la un drum de 200 km pe asfalt si tinuta de drum e f. proasta. Jimny pica de la achizitie.

Un compromis bun ar fi Terios insa nu prea apare la vanzare.

Si daca Terios nu e, poate ca SX4 euro 5 e un compromis mai mare dar acceptabil. Acceptabil in marja 5-6000 euro. :) Tu ai o bijuterie si o evaluezi ca atare, eu caut un compromis si il evaluez tot asa :)

« Ultima Modificare: 15.Dec.2019, 03:50:37 a.m. de newfolder »
  • SX4

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #437 : 15.Dec.2019, 08:17:56 a.m. »
Ei, dar pentru a ajunge in locuri in care Focus-ul nu ajunge, un SX4 stock mai are nevoie de mici modificari si adaugiri: scuturi, înălțare, AT-uri, plus o verificare atenta a stării de sănătate (ambreiaj, bucse, bujii, etc) daca kilometrajul depășește 100000 km. Mai costa ceva bănuți... :(

Update: mai avem un coleg pe forum pasionat de fotografierea faunei aviare: Doru (@LTD). :good:
« Ultima Modificare: 15.Dec.2019, 08:47:24 a.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: newfolder

Offline cristidav

« Răspuns #438 : 15.Dec.2019, 08:35:24 a.m. »
Si eu sunt de parere ca Dusterul bate SX in cazul nevoilor tale, asa mai low cost cum e. Dar serveste scopului. Cu SX te vei amagi cand vei vedea ca nu poate prea mult din cauza unghiurilor (foarte bune totusi fata de masinile "de asfalt"). Daca ai tintit un Jimny dar acesta nu bifeaza nevoia la drum lung, eu consider ca Dusterul e compromisul de care ai nevoie, nu SX4. Oricat de simpatic ar fi SX4 fata de Duster...  ;-)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline boga81

« Răspuns #439 : 15.Dec.2019, 02:02:43 p.m. »
Corect, ptr wildlife un Duster bate cam tot la pret/capacitate in teren. Daca te incadrezi, ia feceliftul. Au rezolvat cateva chestii. In cazul asta nici nu ti-as recomanda SX4. Cu suspensia stock e ft rigid si te-ar omori pe macadam. Trebui puse arcuri MAD neaparat. Cresti garda ca la Duster, dar fara unghiul de intrare... si asa devine suspensia un compromis intre SX4 stock si Duster

Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm