Autor Subiect: Sfat achizitie Suzuki SX4  (Citit de 113918 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Mylu1987

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Gen: Bărbat
    • Botosani
Re: Sfat achizitie Suzuki SX4
« Răspuns #340 : 06.Mar.2018, 11:46:20 a.m. »
Salut,
Am si eu o rugaminte la voi vreau sa imi cumpar un suzuki sx4 si nu stiu ce sa aleg 1.5 benzina sau 1.9 dizel?
Ce motor ar fi mai bun?
Va multumesc !
  • Suzuki sx4

Offline boga81

« Răspuns #341 : 06.Mar.2018, 12:09:25 p.m. »
Salut,
Pai de pinde pentru ce vrei masina. Motorul de 1.5 este pus doar pe varianta 4x2. E un motor fiabil. Motorul de 1.9 diesel e pus si pe 4x4.
Majoritatea masinilor de pe forum sunt cu motorul de 1.6 pe benzina si cu cel de 1.5...
Fara mai multe detalii, nu stiu cum te putem ajuta. Mergi in oras, sau drumuri lungi dese, ai nevoie de 4x4, sau vrei 4x4...
In general SX4 este o masina fiabila, care nu te lasa la greu.
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline Mylu1987

• Newbie
  • *
    • Botosani
« Răspuns #342 : 06.Mar.2018, 01:32:38 p.m. »
O sa o folosesc mult in oras dar o sa fac si ceva drumuri mai lungi prin tara si nu vreau neaparat 4x4.
Nu ma intreseaza consumul voiam sa stiu daca e mai bun motor de 1.5 sau 1.9 ? 😉
  • Suzuki sx4

Offline NicNic

« Răspuns #343 : 06.Mar.2018, 02:43:03 p.m. »
@Mylu1987:
Daca nu te deramjeaza zgomotul de diesel si pretul este similar, atunci cumpara diesel: putere mai mare, consum ceva mai mic, dar cu o intretinere putin mai scumpa. Per total, te costa mai putin exploatarea unui motor diesel si ai siguranta in condus data de puterea mai mare (la depasiri, spre exemplu).
Daca vrei ceva mai silentios si poate ceva mai fiabil, ia benzina. As recomanda totusi 1.6 benzina, daca gasesti.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Mylu1987

• Newbie
  • *
    • Botosani
« Răspuns #344 : 06.Mar.2018, 02:55:34 p.m. »
Multumesc tare mult de sfat 😉
  • Suzuki sx4

Offline Daniel42

« Răspuns #345 : 06.Mar.2018, 04:09:54 p.m. »
Eu unul sunt posesor de 1.5 benzina si sunt multumit de masina . Nu am investit nimic ca si bani in masina datorita faptului ca s-ar fi stricat ceva . Am cumparat bineinteles tot ce se schimba periodic : ulei , filtre , antigel , lichid de frina , placute si atat pina acum  si masina este din 2009 . Acest motor pe benzina este fiabil dar, ca o parere personala are un cuplu de putere destul de mic , pe care o sa-l vezi mai ales cu masina incarcata cu familia si bagaje atunci cind vrei sa urci la munte pe drumuri  in curbe cu panta . In rest pe drum de campie sau autobanda se duce bine chiar si mai incarcata . Acest motor are cuplu 133Nn si 99 CP . Si eu unul as tinde acum spre 1.6 benzina , 156 Nn cuplu si 120 Cp . Motoarele care sunt si pe Vitara acum . Apoi nu uita de imensul portbagaj de 270 de litri in care nu incape mare lucru .  :-? Apoi stii cum este si cu norocul masinii noi care o cumperi din fabrica , daca merge este bine , daca pica ceva asa a fost norocul si calitatea piesei . :)
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline shpeedy

« Răspuns #346 : 06.Mar.2018, 04:29:46 p.m. »
Motoarele sunt inca pe Vitara... but not for long... Facelift-ul ce e pe vine se traduce si cu eliminarea M16A-ului din program si inlocuirea lui cu 1.0-ul turbo (similar facelift-ului la S-Cross).

Cat priveste portbagajul, e un aspect destul de subiectiv - te poate invata cum sa-ti faci bagajele mai cu cap. Noi avem masina de cand s-a nascut Juniorul si primii 4 ani de zile n-am avut probleme cu bagajele. Nici ulterior n-am avut probleme, box-ul de plafon achizitionat fiind folosit doar de cateva ori in 4 ani de zile...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline shogunu65

« Răspuns #347 : 18.Mar.2018, 08:30:05 p.m. »
Eu unul sunt posesor de 1.5 benzina si sunt multumit de masina . Nu am investit nimic ca si bani in masina datorita faptului ca s-ar fi stricat ceva . Am cumparat bineinteles tot ce se schimba periodic : ulei , filtre , antigel , lichid de frina , placute si atat pina acum  si masina este din 2009 . Acest motor pe benzina este fiabil dar, ca o parere personala are un cuplu de putere destul de mic , pe care o sa-l vezi mai ales cu masina incarcata cu familia si bagaje atunci cind vrei sa urci la munte pe drumuri  in curbe cu panta . In rest pe drum de campie sau autobanda se duce bine chiar si mai incarcata . Acest motor are cuplu 133Nn si 99 CP . Si eu unul as tinde acum spre 1.6 benzina , 156 Nn cuplu si 120 Cp . Motoarele care sunt si pe Vitara acum . Apoi nu uita de imensul portbagaj de 270 de litri in care nu incape mare lucru .  :-? Apoi stii cum este si cu norocul masinii noi care o cumperi din fabrica , daca merge este bine , daca pica ceva asa a fost norocul si calitatea piesei . :)

Nici 1.6 nu are cuplu.... cel putin nu de urcat pe forestier abrupt. Problema e ca acel cuplu este obtinut la turatie mare... ceea ce in teren nu ajuta. Adica ajuta sa prajesti ambreiajul si sa rupi aderenta. Stiu ca pe aici sunt posesori de sx4 care au mers pe munte cu ele... a urcat careva la Ciucas, pana la cabana?

Offline Daniel42

« Răspuns #348 : 19.Mar.2018, 12:45:27 p.m. »
Din cite stiu aspiratul 1.6 benzina are cuplul undeva la 156 Nn si 120 Cp . Tot este ceva in  plus fata de 1.5 benzina . :) Eu stiu ca am patit chestia cu lipsa putere , mai precis pe Valea Cernei cu inca doi turisti maricei  si un copil si ceva bagaje . Urcam sa ajungem pe la Ponoare si apoi pe la podul lui Dumnezeu ( ceva sapat de ape in stanca ) . Acolo sunt ceva curbe destul de abrupte undeva si la unghi de 180 grade . Pierzi putere incarcat cu pasageri rapid . La un moment dat abia se mai mergea si cu treapta doi , dupa ce am constatat ca treiul este de prisos si prietenul din fata mea cu un Opel 1.7 diesel se plictisea in varf de culme si se distra pe seama noastra , ca sa ne astepte pe noi . :D Exact asta este ideea : Cuplul la turatie mare , care nu le ajuta la urcus de munte . :)

• Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline VasileR

• Newbie
  • *
    • Cluj-Napoca
« Răspuns #349 : 04.Iun.2018, 01:28:09 p.m. »
      Salutare !
      Intentionez sa cumpar un Suzuki SX4 I - 1.6 i 16V VVT 4WD (107 Hp), din anul 2007 care are 105.000 km.
      Masina a fost achizitionata din Romania si are carte service.
      Mentionez ca am citit ce s-a scris pe forum despre aceasta masina. Utilizarea preponderenta o sa fie pe asfalt si uneori drumuri forestiere.
      Ultimul pret este de 4500 Euro. 
      Vi se pare ok? Prea ieftin? O reprezentanta Suzuki vinde o masina similara cu 6200 spre exemplu.
      https://www.suzuki.ro/autoturisme/masini-rulate/suzuki-valcea/96/
      Va multumesc !
  • Suzuki Sx4