Autor Subiect: Sfat achizitie Suzuki SX4  (Citit de 113936 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ff_2004_06

Re: Sfat achizitie Suzuki SX4
« Răspuns #280 : 27.Aug.2015, 11:27:49 a.m. »
TudorT, felicitari! Sa va plimbe multi kilometri cu placere. Asteptam impresii in jurnalul masinii cand va ajunge.

Nu vad de ce sa dai avans tot, eu as da minimul posibil ca sa fie putina "presiune" pe si atentie sporita din partea dealer-ului sa iti livreze masina mai repede. Altfel risti sa tragi tu de ei ulterior daca ei au incasat o buna parte din costul total.
Poate primesti ceva in plus daca dai toti banii avans?
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline shpeedy

« Răspuns #281 : 27.Aug.2015, 11:50:18 a.m. »
Tinand cont ca iei masina noua, nu mai ai nevoie de un fond de siguranta (~1,000Euro) pentru revizie si eventuale piese de schimbat. Asa ca - daca ai respectivul buget - da cat mai mult avans. In plus, avans mai are -> diferenta mai mica de acoperit cu credit/leasing -> dobanda mai mica -> rata mai mica sau perioada de platit rate mai mica (daca alegi sa platesti o rata mai mare). It's that simple...

Parerea mea...
« Ultima Modificare: 27.Aug.2015, 11:54:10 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ff_2004_06

« Răspuns #282 : 27.Aug.2015, 05:47:58 p.m. »
Eu am inteles ca e vorba de dat avansul minim (nu stiu ce procent) sau toata suma disponibila (10k), nu legat de avans vs. credit.

Offline TudorT

« Răspuns #283 : 27.Aug.2015, 10:18:07 p.m. »
Sa va mai spun in continuare.
Ieri si astazi m-a sunat de mai multe ori dealer-ul de la Sara dornic sa vada contractul semnat si de mine. Cum spuneam - a cerut un avans de 10.000 Eur si nu stiu de ce dar mi-a devenit putin suspecta treaba. Atunci m-am interesat in stanga si in dreapta si am aflat ca Sara are obiceiul de a nu se tine de promisiuni cu livrarile. In plus, un jurist care se ocupa cu insolventele mi-a spus ca avansul atat de mare este un semn ca firma nu merge prea bine. Am cautat si pe net si am gasit ca suspiciunea mea era intemeiata - adica si altii au patit-o destul de rau - vezi discutia de mai jos 
http://forum.softpedia.com/topic/187837-sara-motors-timisoara/
Am gasit si un dosar de insolventa din 2 aprilie 2015 - unde Sara Motors este debitor (adica datoreaza bani sau marfuri)
http://ajust.ro/blog/onrc/insolventenoi/2015_apr/dosarenoi_02_apr_2015/
Si inca alte procese in care este implicata Sara la Tribunalul TM (un bloger chiar spunea ca ar fi fericit sa gaseasca un avocat care s-a specializat pe procese cu Sara).
Nu vreau sa fiu negativist - dar am impresia ca daca le dau acum un avans asa de mare o sa umblu eu cu miloaga pe la usa lor sa imi dea masina sau sa mai vina vre-una din dotarile promise - cand de fapt ei ar trebui sa umble dupa mine si sa faca in asa fel incat sa fiu multumit de serviciile oferite.

Shpeedy - opinia exprimata de tine ma face sa cred ca lucrezi pentru Sara under cover (dar poate gresesc). Oricum, sa sti ca la mine nu e vorba de leasing sau credit. Am economisit eu ceva bani si am mai imprumutat o parte de la prieteni (fara dobanda).   
...daca ai respectivul buget - da cat mai mult avans. In plus, avans mai mare -> diferenta mai mica de acoperit cu credit/leasing -> dobanda mai mica -> rata mai mica sau perioada de platit rate mai mica (daca alegi sa platesti o rata mai mare). It's that simple...

Am inteles ca e si aici un topic despre Sara motors ... dar nu l-am gasit inca.

Oricum, daca sunteti curiosi, o sa va mai tin la curent cu mersul lucrurilor.
  • S-Cross

Offline ff_2004_06

« Răspuns #284 : 27.Aug.2015, 10:22:38 p.m. »
Exact asta e motivul pentru care iti sugeram sa dai avansul minim, sa nu ramai blocat cu o suma mare in caz de se intampla ceva de genul asta.
Nu e nici prima si nici ultima reprezentanta care sa faca asa ceva astfel incat, daca ai dubii legate de ei sau se comporta suspect, cauta alta.
E ok sa ne tii la curent, poate ajuta pe cineva care intentioneaza sa cumpere de la ei.
Bafta!

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #285 : 27.Aug.2015, 10:29:42 p.m. »
Asta e tare cu @Speedy!!! Nu, nu lucreaza pentru ei sub nicio forma. Lucram in aceeasi cladire si suntem la ~500km distanta de Sara Motors si la <1 km de Suzuki Romania)
Am scris de pe telefon ce e mai sus si nu a intrat tot.
Spuneam ca asteptam momentul in care cineva sa apara si sa te atentioneze in cazul lor... Ai un topic dedicat Sara, acolo ai sa gasesti un istoric  stufos.
Bafta.
« Ultima Modificare: 27.Aug.2015, 10:33:50 p.m. de lucianer »
Go Terios!!!:)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #286 : 27.Aug.2015, 10:33:05 p.m. »
Uite și topicul cu Sara.  Vei vedea citindu-l ca au mai fost useri (unul chiar din strainatate) foarte nemulțumiți de acest dealer.

Trimis cu Tapatalk
« Ultima Modificare: 27.Aug.2015, 10:35:15 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

« Răspuns #287 : 27.Aug.2015, 11:02:59 p.m. »
Shpeedy - opinia exprimata de tine ma face sa cred ca lucrezi pentru Sara under cover (dar poate gresesc).

You made my day...  =)) :-)) =))

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline rzapo

« Răspuns #288 : 28.Aug.2015, 08:59:24 p.m. »
eu am luat masina de la ei... dar cu mina pe inima nu -asi indemna pe altu sa faca la fel.... de fiecare data am avut un gust amar.. singurul lucru care ma determinat sa lucrez cu ei este fostul sef de service ( care acuma nu mai e la ei) si cu care sunt prieten de multi ani.
daca poti cauta alt delare.. o placuta impresie mi-a lasat dealerul din vilcea.. Marshal
  • Suzuky SX4 4x4 navi
Radu Zaporojan

Offline mivec

« Răspuns #289 : 22.Oct.2015, 10:37:34 a.m. »
Vand eu masina mea, cu 11.000 de euro. Are 30.000 de km, din 2013 . E culoarea sunlight copper.
Suzuki Vitara Luxus 1.6 AT 4WD
Mitsubishi Outlander 2.4 mivec cvt 2008
Mercedes-Benz V-Class V250 Exclusive 4matic 2017