Autor Subiect: Sfat achizitie Suzuki SX4  (Citit de 113943 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Sfat achizitie Suzuki SX4
« Răspuns #240 : 13.Aug.2015, 07:59:49 p.m. »
Da, dar de obicei obiectul acela SH il cumperi la un pret mai mic decat acelasi obiect nou...
Este un proverb englezesc care spune: sint prea sarac ca sa-mi cumpar lucruri ieftine.

Pai asta e valabila si pt una noua.
E intr-adevar valabil si pentru o masina noua insa cu o mica mare diferenta: GARANTIA cind e terminata, costurile reparatiilor te pot "scarpina" puternic la buzunare si in loc sa-ti petreci timpul pe sosele, poti parca mult si bine masinaa prin diferite serviceuri.

P.S. Pentru initiatorul topicului (TudorT) tin sa-i mai recomand un proverb: calul bun din grajd se vinde. Cu alte cuvinte, daca totusi vrei un SH, e bine sa-l achizitionezi de la un cunoscut ori de la cineva care cunoaste istoricul obiectului si ai deplina incredere in el.
« Ultima Modificare: 13.Aug.2015, 08:03:28 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline shpeedy

« Răspuns #241 : 13.Aug.2015, 11:44:27 p.m. »
Eu personal nu vad dracu' chiar atat de negru la Suzuki. Activez si pe alte forumuri auto (VAG, BMW, Honda, Subaru, Kia sa) si pot spune ca
la Suzuki lucrurile stau altfel fata de alte marci - sunt masini mai simple dpdv constructiv ceea ce le face sa nu se defecteze asa usor si posesorii nu prea se grabesc sa se desparta de ele (pe parcursul vietii au mai putini proprietari) - in cazul SX4-ului de multe ori inclin sa cred ca SH-urile se achizitioneaza chiar de la primul proprietar.

Sent from my X8 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline migabi

« Răspuns #242 : 13.Aug.2015, 11:45:56 p.m. »
@laurentiu : Pe scurt nu vrei sa iti asumi riscuri.
Parerea mea e ca o masina cu garantie (noua sau veche) e ca o masina fara garantie la care mai platesti suplimentar o forma de asigurare, singura dificultate fiind procesul de cuantificare a potentialelor defecte ce urmeaza sa apara.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline Laurentiu

« Răspuns #243 : 14.Aug.2015, 01:37:32 p.m. »
@laurentiu : Pe scurt nu vrei sa iti asumi riscuri.
In viata de pina acum mi-am asumat de doua ori riscurile astea. A doua oara mi-a trebuit aproape 2 ani si jumatate sa aduc pe linia de plutire o masina care nu avea mai mult de 1 an de zile de cind iesise de pe poarta fabricii asa ca m-am cam lecuit de astfel de experiente pe pielea mea. E drept ca am avut ce si de unde invata insa, vremea a trecut pt a mai sta pe sub masini.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline shpeedy

« Răspuns #244 : 14.Aug.2015, 03:45:55 p.m. »
De curiozitate: vorbim de masini din fostul bloc comunist (sau reminiscente ale acestuia) ?!

Offline Leutz

« Răspuns #245 : 14.Aug.2015, 05:55:04 p.m. »
S-a deviat de la discutia initiala. Va rpg ramaneti on-topic.

Multumesc.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Laurentiu

« Răspuns #246 : 14.Aug.2015, 07:04:25 p.m. »
...o masina cu garantie (noua sau veche) e ca o masina fara garantie la care mai platesti suplimentar o forma de asigurare...
Daca citesti pe forum, vei vedea citi dintre membrii acestui forum si-au rezolvat probleme destul de grave  si chiar numeroase in perioada de garantie.

S-a deviat de la discutia initiala.
Nu s-a deviat cu nimic. Sint pareri si argumentari asupra unei actiuni de achizitionare a unui SH (indiferent ca e sau nu din fostul bloc comunist) insa, de cite ori apar eu intr-o discutie, trebuie sa intervii TU sau alt "moderator" cu offtopicul in virf de ciomag. Te rog sa ma mai scutesti cu astfel de obiectiuni si vezi-ti de o moderare a discutiilor strict la obiect.
« Ultima Modificare: 14.Aug.2015, 07:30:27 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #247 : 15.Aug.2015, 08:02:09 a.m. »
Ca sa-ti iei o mașină nouă iți  trebuie bani multi economisiți ,  credit sau leasing. Ai siguranța garanției și plăcerea lucrului nou.
La second hand suma necesara e mai mica, creditul mai ușor iar de leasing nu e vorba. Trebuie în schimb sa fii expert auto (sau sa vii cu unul de incredere) ca sa fii cât de cât liniștit asupra tranzacției. Firește , contează și tipul de mașină  dorit.
Băiatul unui prieten a intrat la facultate și familia îi promisese ca îi cumpăra mașină. Deșii "babacii" au insistat sa se îndatoreze la bănci și sa-i cumpere una noua potrivita cu vârsta lui (Sandra,  Fabia, etc. ) tânărul a vrut morțiș BMV coupe cu scaune de piele (evident SH), de numai 4500 euro. Acum începe sa descopere cum îi cad piesele una după alta, iar vizitele la benzinarie sunt foarte dese.
Un alt exemplu celebru pe aici ar fi o binecunoscuta Vitara de culoare roșie, alintata de stăpân cu porecla Junk.

Acum, revenind la SX4, fiabilitatea acestuia pare mai mare decât a celorlalte branduri din clasa sa. Depinde doar de cum s-au purtat proprietarii anteriori cu el.

Trimis cu Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline BXXENL

« Răspuns #248 : 17.Aug.2015, 12:21:18 p.m. »
Depinde de noroc si situatia materiala a fiecaruia. Noi am luat nou SX4 in leasing, o groaza de bani, luam 3 SX4 SH de banii aia, ciocneam 2 ca pe ouale de pasti si tot aveam cu ce merge.

Normal ca daca luam un SX4 sh, imi pica directia, apoi schimbatorul incepea sa intre doar intr-a 3-a si constatam ca nu-mi merge nici degrivrarea pe oglinda dreapta, ma ofticam un pic...dar cu 10.000 de euro diferenta de bani pana la unul nou, sigur imi trecea repede.

Eu sunt de parere ca merita, bubele sunt putine si se pot rezolva. Nu sunt din alea cu senzori, probleme fantoma, schimbi piese pe ghicite pana rezolvi... E destul de simplu, si masinile inca sunt destul de noi. Dar nici cu smartul nu mi-e rusine, luat SH in 2008 cu 74K acum are 11 ani si triplu nr de km, timp in care i-am schimbat 2 amortizoare, 2 bielete anti-ruliu si un rulment.
  • SX4 1.5
Alex

Offline shpeedy

« Răspuns #249 : 17.Aug.2015, 12:44:14 p.m. »
Ca o parere personala, la Suzuki pot spune ca ai mai multe sanse sa gasesti SH un exemplar corect, comparativ cu o marca dintre cele mai cerute pe piata - cu cat o marca este mai cunoscuta/ceruta, cu atat mai multe cazuri de profitori/tzepe poti intalni...