Autor Subiect: Sfat achizitie Suzuki SX4  (Citit de 113942 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline supersgx

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 55
  • Gen: Bărbat
Re: Sfat achizitie Suzuki SX4
« Răspuns #210 : 20.Sep.2013, 10:07:59 a.m. »
@supersgx, frate, daca ti-o doresti, ia-o!

Nepoate ,pai ce sa fac cu a doua.Sa vand sx4 2.0 ddis 135cp si sa cumpar una sx4 1.9 ddis 120cp "buna" idee.
SX4  2.0 DDIS

Offline TudorT

« Răspuns #211 : 30.Iul.2015, 10:42:30 p.m. »
Buna tuturor,
In ultimele zile m-am uitat pe diferitne site-uri ca sa vad ce oferte de Sx4 seccond hand se gasesc pana in 5000 eur.
Am gasit cateva variante de prin 2007 cu peste 100000 km si motor de 1.5 pe benzina. Sincer mie mi se pare destul de mic motorul asta pt o masina de peste 1100 kg (ceea ce probabil creste consumul si face mai dificile depasirile).
Dar pe langa aceasta chestuine - as fi interesat sa stiu cat de fiabile sunt modelele Sx4? Ce probleme tehnice apar de obicei la aceste modele? Merita oare investitia asta care mi-as dori sa ma tina vre-o 4-5 ani de acum incolo fara mari reparatii.
Nu imi este clar nici cat de scumpe sunt in general piesele pt Suzuki / daca te usureaza serios prin buzuare o vizita la service.
Astept parerile si comentariile pro / contra ale celor care au mai multa experienta cu Sx4.  ;)
Multumesc mult, T

• S-Cross

Offline hugbear

« Răspuns #212 : 30.Iul.2015, 11:12:46 p.m. »
Salut!

În primul rând, în opinia mea un SX4 nu merită cumpărat decât dacă e 4x4. La modelele din 2007 au fost niște probleme legate de caseta de direcție. Nimic grav, doar că troncănea. Dacă mașina pe care o testezi nu troncăne atunci ori n-a avut problema asta ori a avut-o și a rezolvat-o pe garanție. Motorul de 1.5 mi se pare și mie cam micuț. Oricum, reține că până în 2010 motoarele de 1,6 erau de 107CP, abia ulterior trecând la 120CP. O altă problemă „clasică” ar fi că e destul de ușor să prăjești ambreiajul dacă-l forțezi aiurea. Despre alte probleme, mai puțin comune, poți citi chiar în secțiunea asta.

Cu toate astea, SX4 a ieșit în mai mulți ani în top 10 privind fiabilitatea.

Ca fapt divers, citește ce zic posesorii referitor la satisfacțiile și insatisfacțiile date de SX4.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline miocrl

« Răspuns #213 : 31.Iul.2015, 12:29:54 p.m. »
eu am 1.5 si sunt f multumit. cred ca daca era 4x4 se strica mult mai repede la ce stil de condus am eu.
trage bine daca ii dai turatii, probleme nu am avut. am urmarit pe drumul BV-SB un sx4 4x4 ce gonea ca nebunu' fara probleme, e mai stabila in curbe varianta City(ca a mea) care nu e asa inaltzata ca celelalte.

consumul afisat e real. la cele mai noi nu seamana deloc cel afisat cu cel real la pompa.
citeste in jurnalul meu de bord alte detalii.

Caseta de directie mi-a fost schimbata pe garantie.
eventual verifica daca a fost schimbata caseta de directie ca altfel costa destul de mult

Offline TudorT

« Răspuns #214 : 31.Iul.2015, 06:47:50 p.m. »
Multumesc mult pt ponturile cu caseta de directie si ambreajul - o sa fiu atent la ele.
Am inteles ca trancaneala de la caseta de directie se simte mai ales cand mergi pe un drum cu hartoape.
Daca masina trece de testul asta - la ce altceva ar mai trebui sa fiu atent / ce ar mai putea sa cada dupa 100.000 km? (ma refer la piese mari nu la becul de semnalizare).
Din pacate cele mai multe din modelele pe care le-am gasit la mana a doua sunt 4x2.
  • S-Cross

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #215 : 31.Iul.2015, 06:57:56 p.m. »
Verifica și discurile de frână. Cam pe atunci sunt gata, poate poți negocia puțin la preț.

Offline hugbear

« Răspuns #216 : 31.Iul.2015, 11:11:31 p.m. »
Din pacate cele mai multe din modelele pe care le-am gasit la mana a doua sunt 4x2.
Mai caută. O să-ți mulțumești mai târziu...

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #217 : 31.Iul.2015, 11:28:01 p.m. »
Ah, sa nu uit...la noi in familie a aterizat un Fiat Sedici, aceeasi masina cu sigla de pe bot si volan diferita. ;)

....in felul asta poate gasesti ceva pe plac.
Bafta.
Go Terios!!!:)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #218 : 31.Iul.2015, 11:31:33 p.m. »

Foarte interesanta remarca. Posesorii le mai tin pentru ca sunt bune...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline hugbear

« Răspuns #219 : 01.Aug.2015, 03:24:58 p.m. »
Pentru Sedici probabil trebuie să te aștepți totuși la costuri de întreținere ceva mai mari.