Autor Subiect: Sfat achizitie Suzuki SX4  (Citit de 113930 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Sfat achizitie Suzuki SX4
« Răspuns #200 : 04.Nov.2012, 09:28:15 p.m. »
chiar nu inteleg de ce cele de mai sus apar in aria de probleme tehnice SX4  :-?

ca o parere personala, in ultimul timp forumul nostru devine o mare varza, cu discutii despre orice, oriunde si ori de cate ori se nimereste

Offline bogogica

« Răspuns #201 : 04.Nov.2012, 09:42:47 p.m. »
@Sakura77 ce ar trebui sa pricepem din postarea asta?
@rexkrokiDAU cand un forum creste si devine din ce in ce mai stufos e normal sa apara diverse "ecouri" ale discutiilor deja fumate. Nu poti acuza un utilizator nou intrat in comunitate ca nu a stat vreo 3-4 luni inainte de prima postare sa citeasa toate discutiile existente. Aici eu zic ca ar trebui crescut numarul moderatorilor, sau atentia/harnicia acestora de a unifica diversele discutii aparute in timp.

Offline Leutz

« Răspuns #202 : 05.Nov.2012, 03:41:26 a.m. »
Legat de harnicia moderatorilor  :), fac eu primul pas si ii propun lui @Sakura77 sa stergem acest topic:
- pentru ca intr-adevar nu aduce in atentie lucruri esentiale in ciuda faptului ca intentia e buna;
- pana nu devine stufoseste prin discutii pe teme pro/contra SX4, lucruri care au fost reluate si ras-reluate pe topicurile dedicate (si nu numai).

Legat de observatia referitoare la "ecourile" unor posturi mai vechi, e intr-adevar un lucru normal; normal e ca si moderatorii sa incerce sa tina sub control lucrurile astea; insa tot normal e si ca utilizatorii, vechi si noi, sa foloseasca functia "search" a forumului (care de altfel merge destul de bine) inainte de a citi 3-4 luni topicuri vechi sau inainte de a deschide topicuri noi.

La ora actuala forumul e suficient de matur pentru a gasi in el practic orice informatie tehnica si nu numai despre cam toate modelele Suzuki aflate in exploatare pe pietele de interes pentru utilizatori. Evident, nu este o baza de date dedicata/structurata si nici nu va fi; este un forum de discutii libere in care cautarea poate fi ceva mai anevoioasa ... in special pentru ca socializarea este o parte esentiala, schimbul liber de informatii fiind la fel de important ca activitatea bruta de colectare/sistematizare a datelor tehnice, defectiunilor ... s.a.m.d.

Pentru moment, referitor la ambele postari anterioare, forumul este "stufos, dar cinstit"  :D daca-mi permiteti parafraza. Si anume ...
- certurile sunt din ce in ce mai rare si mai putin intense, in ciuda numarului in continua crestere de utilizatori;
- datele tehnice exista si sunt "gasibile", chiar daca uneori se regasesc in topicuri multiple;
- evenimentele din viata reala generate de discutiile pe forum sunt si ele din ce in ce mai multe si mai diverse, tocmai ca urmare a stufoseniei discutiilor;
- si lista ar putea continua ...

In numele echipei de moderare/administrare, pot sa spun ca incercam sa pastram acest echilibru intre "stufosenie" si rezultatele pozitive pe care le genereaza  :)
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline osciompekus

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #203 : 19.Sep.2013, 10:44:21 a.m. »

Salut,

De ceva timp "forez" internetul (mai ales forumul acesta) in vederea achizitionarii unui 4x4 SH in special SX4, diesel daca se poate ar fi perfect. Cel mai mult ma deranjeaza ambreiajul care pare mult prea fragil pentru chiar si pentru un 4x2 nu mai zic de 4x4. Am un fiat stilo care iarna ma dau jos din masina si incep sa "lopatez" doar dupa ce ambreiajul isi face simtita prezenta cu mirosul si asta nu se intampla doar odata pe iarna  :fluier:, are 200k km 5 ani iar ambreiajul rezista.
In fine sunt dispus sa trec peste aceasta problema avand in vedere plusurile prezentate de voi, membrii suzuki-club. Am gasit un sx4 4x4 diesel 1.9 (la prietenul unei cunostinte s.a.md), pe forum nu prea am gasit detalii prea multe despre aceasta motorizare, probleme, avantaje, costuri s.a.m.d. asa ca apelez la membrii care au cunostinte despre aceast model.
Masina este urmatoarea: 4WD, geamuri electrice, oglinzi electrice, aer conditionat, inchidere centralizata, radio/CD, servo directie, computer bord, interior velur, pilot automat, scaune incalzite, comenzi volan, 2011, 50.00 10500Eur. Pretul mi se pare sub piata avand in vedere motorizarea.
Astept pareri pro si contra.

Multumesc.

Offline BXXENL

« Răspuns #204 : 19.Sep.2013, 11:18:31 a.m. »
Nu cred ca a avut nimeni problem cu ambreiajul pe sx4 diesel, toti au avut pe benzinare. La diesel ma astept sa fie mult mai robust. Era un coleg pe aici cu un diesel resoftat care a spart 2 cutii de transfer sau ceva de genul, deci ambreiajul facea fata cu brio.

Ce fel de motor e acel 1.9, si ce fel de DPF are (daca are). Aici pot aparea singurele probleme.

Benzinarele sunt mult mai usor de intretinut, dar nu au un consum prea mic si nici cine stie ce putere. Dieselul i se potriveste mult mai bine, doar sa il poti exploata in mare parte in afara orasului.

• SX4 1.5
Alex

Offline osciompekus

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #205 : 19.Sep.2013, 11:53:15 a.m. »
Tocmai de asta as vrea un diesel - se preteaza mult mai bine pentru un 4x4 si ambreiajul sigur e superior fata de benzinar...
Multumesc.

Offline supersgx

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 55
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #206 : 19.Sep.2013, 12:07:30 p.m. »
Intretinerea cred ca la diesel e mai ieftina.
clasa1=benzina
clasa2=diesel
SX4  2.0 DDIS

Offline BXXENL

« Răspuns #207 : 19.Sep.2013, 12:37:03 p.m. »
Pai benzinara inghite mai putin ulei, nu are filtru de combustibil, si nu are turbo+DPF, 2 sisteme care maresc complexitatea si implicit sansa ca ceva sa pice.
  • SX4 1.5
Alex

Offline supersgx

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 55
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #208 : 19.Sep.2013, 01:09:23 p.m. »
Da dieselul are un litru de ulei in plus dar schimbul se face aproximativ la 27-30k.Filtru de motorina la 60k.
La benzina bujiile la cat le schimbi?  Pret bujii VS filtru motorina.
Poate am avut noroc, dar din doua masini cu una am facut 250k si alta 150k nu am avut niciodata probleme cu turbo,injectoare sau alte piese la motor.Cu niste furtune de cauciuc DA
Cu Suzi am 45k si nu au fost probleme, o sa vad.
Am inteles ca la modelul 2.0ddis turbo este racit cu apa ,modificare facuta de Suzuki la motorul Fiat.
SX4  2.0 DDIS

Offline suzukica

« Răspuns #209 : 20.Sep.2013, 09:49:17 a.m. »
@supersgx, frate, daca ti-o doresti, ia-o!