Autor Subiect: Sfat achizitie Suzuki SX4  (Citit de 113928 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline hugbear

Re: Sfat achizitie Suzuki SX4
« Răspuns #180 : 03.Dec.2010, 07:53:03 p.m. »
Pentru lamurirea aspectelor legate de comunicarea interpersonala :D folositi cu incredere functia de mesagerie privata a forumului ;). Multumesc.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline catalin

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
« Răspuns #181 : 05.Dec.2010, 03:59:52 p.m. »

vreau si eu manualul in limba romana,please!
televin76@yahoo.com

Offline Chips

• Full Member
  • Mesaje postate: 103
  • Gen: Bărbat
  • Leave sooner, drive slower, live longer.
« Răspuns #182 : 26.Mai.2011, 12:30:01 p.m. »
Buna ziua,

Tocmai ma pregatesc sa dau avansul pentru un SX4. Am ales varianta de echipare: SX4 1.6 GS 2WD ESP ( 120 CP ).
Evident ca inainte de achizitie am inceput sa ma documentez. Forumurile sunt cea mai buna si realista cale de a afla despre eventualele probleme ale unei masini.

Dupa ce am citit pe forumul "nostru" :D incep sa am dubii in privinta acestei masini.
In prezent conduc un Ford Fiesta. Consumul urban (in Bucuresti) este enorm. 10l/100km fara AC, 12l/100km cu AC. Extraurban este rezonabil dar la viteze de pana la 120 KM/h. ( respectiv 6.5 ).
Comparativ cu SX4, pentru consum mi se pare mai OK Suzuka.
Vis-a-vis de problemele tehnice, ma ingrijoreaza acest defect - sau proasta fabricatie - a casetei de directie. Sper sa fie o problema ocazionala, dupa cum am citit din posturile voastre.

Sper sa nu fiu off topic cand va intreb:
Puteti spune sincer ca recomandati achizitia uneui SX4 2WD?

Ca posesor de Ford, in prezent dupa aproximativ 3500 EUR platiti pe diverse operatiuni, nu mai recomand nimanui varianta Ford.
Ce-i drept iti asumi unele lucruri cand platesti Sub sau Pana in 11.000 EUR / masina, insa suprinzator vedem exceptii la Dacia prin LOGAN - inca mai asteptam la Duster.

Se poate un raspuns sincer va rog? evident pe privat ca sa nu aglomeram postul si sa nu fim off topic.

Va multumesc,

Chip
Every thing I'm not made me everything I am

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #183 : 26.Mai.2011, 02:20:38 p.m. »
Din ce citesc eu pe aici problemele la caseta de directie s-au rarit mult in ultimii 2 ani.Daca esti "apt" pentru un 4x4 ...nu mai sta pe ganduri.
Go Terios!!!:)

Offline Chips

• Full Member
  • Mesaje postate: 103
  • Leave sooner, drive slower, live longer.
« Răspuns #184 : 26.Mai.2011, 03:53:06 p.m. »
4WD e prea mult pentru mine si nu isi merita banii din punctul meu de vedere.
Am condus masini atat 4WD cat si 2WD si diferenta se sesizeaza la masinile "scumpe" ( vezi diferente la un Seria 3 Xdrive fata de un 3-ar cu tractiune spate si ESP ). Ca si masini de serviciu si personala nu am avut decat 2WD tractiune fata si am mers - cu atentie ce-i drept -  pe acolo pe unde mergeau SUV-uri cu tractiune integrala; la fel si iarna pe zapada, anvelopele conteaza mult in sezonul rece ).

Ce parere ai insa despre SX4 2WD? In afara de defectele mentionate aici, ceva in plus de semnalat?

Cheers,
Chip
Every thing I'm not made me everything I am

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #185 : 26.Mai.2011, 04:12:33 p.m. »
Nu sunt pentru.
Ea nu este un 4x4 permanent asa ca in mare parte din timp o sa mergi 4x2.Cand insa o sa fi intro situatie "limita" , tractiunea fata nu face minuni oricat de profi este soferul.
Go Terios!!!:)

Offline BXXENL

« Răspuns #186 : 26.Mai.2011, 04:22:09 p.m. »
Cu 4x2 nu poti urca o panta cu iarba, derapezi.  Cand o fi zapada de 2 metrii si afanata, nici cu 4x4 nu mai ai ce face.  Cu 4x4 ai consum mai mare chiar si cand nu e cuplat, pierzi din demaraj, cost mai mare la achizitie.  Daca nu iti trebuie, nu are rost sa-l cumperi degeaba. Daca totusi iei 4x4, or sa iti creezi tu ocazii sa-l folosesti. Poate ca vor fi 1% din km in care vei simti ca te-ar fi ajutat, dar nu cred ca n-o sa faci fata si cu 4x2 cat timp stai pe sosea cu masina.
4x4 te ajuta intradevar, mai ales la urcat pante alunecoase, dar cu cateva artificii te descurci si cu 4x2. Sau lasi masina acolo si urci la picior :) E mai sigur.
  • SX4 1.5
Alex

Offline macmat

« Răspuns #187 : 26.Mai.2011, 04:57:00 p.m. »
Eu am 2wd,dar model  1(107cp)si fara esp.Daca nu esti fan off road e o alegere ok!Iarna are nevoie (neeeaparat)de anvelope de sezon daca din fabricatie s-a livrat cu unele de vara.  La alte nelamuriri punctuale iti pot razpunde daca le postezi....... ;)

Offline xim

« Răspuns #188 : 26.Mai.2011, 06:53:33 p.m. »

Ce parere ai insa despre SX4 2WD? In afara de defectele mentionate aici, ceva in plus de semnalat?

A mea tocmai face 2 ani si am in jur de 20k cu ea. Nu am avut nicio problema.
In afara de problema casetei, nu cred ca mai pot fi mentionate prea multe alte defcte.
 Sunt convins ca ai vizitat si alte forumuri si ai ce sa vezi nu gluma.
Legat de caseta de directie, defectul a aparut in special la cele 4x4 .. acolo unde proprietari s-au "dat putin la ele" ... daca te uti prin jurnale o sa ai parte de poze interesante..de ex.  SX4 pe rau   :good: ... cate turisme crezi ca ar fi rezistat in aceste coditii de exploatare ?
Am exploatat masina in toate conditiile (autostrada, drumuri forestirere, conditii de iarna) si pot zice ca nu m-a dezamagit.
Am avut ceva indoieli asupra consumului in oras, insa dupa putina documentare pe forumurile altor producatori, am sesizat cam aceleasi consumuri in conditii similare de trafic, asta ie,  la un motor de 1,6 si o masina de 1250 kg, nu prea poti sa ai pretentii de supereconomie.
As recomanda-o in orice moment sprea achizitie oricand si oricui.  Succes in alegere!
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline hugbear

« Răspuns #189 : 26.Mai.2011, 11:33:59 p.m. »
@Chips: Evident ca atunci cand cauti o masina te interesezi intai despre ce necazuri ti-ar putea produce (ca sa stii la ce sa te astepti de la ea), dar cinstit ar fi sa vezi si ce satisfactii poate aduce :).
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon