Autor Subiect: Sfat achizitie Suzuki SX4  (Citit de 113921 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Martian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
  • Gen: Bărbat
Re: Sfat achizitie Suzuki SX4
« Răspuns #110 : 02.Mai.2009, 07:12:47 p.m. »
Peste 3000rpm, te poti bizui pe un demaraj bun.

Se vede imediat cine a umblat cu Oltcit. Stie ce e aia cuplu maxim la turatie mare.  :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #111 : 02.Mai.2009, 07:53:02 p.m. »
Se vede imediat cine a umblat cu Oltcit.
Cum ti-ai dat seama ? :)

Este foarte important sa cunosti limitele unui motor. Nici s-o turezi aiurea dar nici sa mergi cu un motor subturat.
Bagati in functie consumul instantaneu si vedeti unde aveti un consum optim pt fiecare trepta de viteze in functie de "relief" (palier, panta sau rampa) urmarind turometru.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Martian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
« Răspuns #112 : 04.Mai.2009, 09:32:01 a.m. »
Se vede imediat cine a umblat cu Oltcit.
Cum ti-ai dat seama ? :)

Laure, cum sa nu-mi dau seama? Cata lume in tara asta semneaza cu: "toate cele bune oriunde ne-am afla"?  :)
« Ultima Modificare: 04.Mai.2009, 12:38:36 p.m. de hugbear »

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #113 : 14.Mai.2009, 12:53:36 a.m. »
Daca stai mereu cu ochii in bord la turometru sau la consumul instantaneu o sa stai numai prin reparatii, trebuie sa ai ureche muzica si sa simti masina la pedala si nu in ultimul rind foarte multi km parcursi(indiferent de masina)
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline Laurentiu

« Răspuns #114 : 14.Mai.2009, 03:23:20 p.m. »
Daca stai mereu cu ochii in bord la turometru sau la consumul instantaneu o sa stai numai prin reparatii, trebuie sa ai ureche muzica si sa simti masina la pedala ...
Fara un punct de plecare nu vei avea nici o reusita. "Urechea" si "simtul" se formeaza in timp dar pina atunci, pt multi vor conta "ochii".

Ce te face sa crezi ca vei sta numai prin reparatii daca urmaresti consumuril la diferite turatii ale motorului ???
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Alexandrina

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • Gen: Femeie
« Răspuns #115 : 10.Iul.2009, 02:36:20 p.m. »
Buna ziua!
Imi place mult promotia Suzuki SX4 1.6 AT, dar am auzit pareri contradictorii despre masina.

Incep cu cele bune:
- mecanicul spune ca e fiabila si a mai primit la service, dar fara probleme mari
- alti prieteni/cunoscuti sunt impresionati de pret
- voi, pe forum, va exprimati incantarea ...de asemenea :)

Pareri proaste:
- motor Fiat Italia :(
- fabricata in Turcia :(
- piese de schimb scumpe
- pica cand iese din garantie
- vin bushite rau in service
- cam cat dai, atata face :(

Astept cu mare interes raspunsuri din partea posesorilor/posesoarelor de SX4 si care au masinuta de mai mult de 2 ani. Aveti probleme cu ea, cu piesele, va scutura de bani, trebuie sa o duceti des in service?

Va multumesc mult si sper sa intru in club cat mai curand :)
SuzieQ rules!

Offline adrian_r5

« Răspuns #116 : 10.Iul.2009, 02:40:51 p.m. »

... pe asta de unde ai mai scos-o ??? (nu de alta ... da' masina e facuta in Ungaria)
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline Cristi

« Răspuns #117 : 10.Iul.2009, 02:48:48 p.m. »
 :-j

Salut. Sa le luam pe rand

Citat
motor Fiat Italia
Motorul de 1.6 la care te referi tu este motorul Suzuki, si este aspirat. Nu are probleme de fiabilitate. Motorul de la Fiat este dieselul de 1.9, care este de asemenea fiabil, fiind pus si pe Opel, Lancia, Saab, samd.

Citat
- fabricata in Turcia

Sunt fabricate toate in Ungaria.

Citat
- piese de schimb scumpe
Relativ la Dacia? Probabil. Fata de orice alte marci mi se par preturi ok...Intereseaza-te la Renault care este costul pieselor de schimb!

Citat
pica cand iese din garantie
:| No comment. Legende :) Suzuki este o masina destul de fiabila, comparativ cu multe alte marci.

Citat
vin bushite rau in service
Te referi la accidente? Asta nu e din vina soferului? :|

Citat
- cam cat dai, atata face

Nu neaparat. In multe cazuri platesti brandul! Eu zic ca sx4 face banii astia.

Tot ce-ti pot spune este ca intr-un an si jumatate eu nu am avut probleme cu ea. Nici macar greieri.

Sincer, nu sunt multe masini care sa fie asa de fiabile, sa aibe dotarile care le are SX4 si sa fie la un pret asa de bun.
- Kizashi Sport M/T
- ex SX4 1.9 DDis, 4WD @ 143 BHP
- ex Jimny Cabrio

Offline adir

« Răspuns #118 : 10.Iul.2009, 03:15:32 p.m. »
Citat
pica cand iese din garantie
De unde ai informatiile astea? Mai ales aia cu bushitul ma intereseaza...
  • SX4

Offline hugbear

« Răspuns #119 : 10.Iul.2009, 04:01:29 p.m. »
Bine ai venit, Alexandrina! Dupa cum vezi, in club esti deja... Iti mai lipseste doar masinuta :)
Voiam doar sa subliniez ca daca parerile de mai jos:
Pareri proaste:
- motor Fiat Italia :(
- piese de schimb scumpe
- pica cand iese din garantie
- vin bushite rau in service
- cam cat dai, atata face :(
vin toate din partea aceleiasi persoane, din moment ce primele doua (motor 1,6 benzina produs de Fiat si SX4 fabricat in Turcia) sunt ABSOLUT eronate, iti dai singura seama cata baza au celelalte...
In plus, la partea cu "cat dai atata face", probabil ca at trebui sa stii ca pana in primavara lui 2008 pretul de catalog la 1,6 GS ESP era de circa 17000EUR, apoi a scazut la 14850 EUR, pretul curent (126-si-ceva) fiind promotional. Asa ca pretul tine de politica de marketing si nu reflecta neaparat calitatile masinii... Ca sa nu mai spun ca Fiat Sedici (care este EXACT aceeasi masina, cu mici diferente estetice), pentru simplul motiv ca e o marca mai populara decat Suzuki costa cu vreo 2000 EUR in plus! Inseamna ca e mai buna decat SX4? (repet, e aceeasi masina, iesita din aceeasi fabrica, Magyar Suzuki Company, dar cu alta sigla!)

In fine, daca chiar te intereseaza masinuta, mai cauta prin foum si vei gasi destule link-uri care sa te lamureasca despre istoricul firmei si despre fiabilitatea masinilor. Spor la documentare :D
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon