Autor Subiect: Sfat achizitie Suzuki SX4  (Citit de 113885 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline alinm

Sfat achizitie Suzuki SX4
« : 07.Oct.2008, 06:43:44 p.m. »
Acesta este primul meu post pe acest forum asa ca va salut pe toti !

Masinuta asta ma intereseaza si pe mine, sper ca pe la inceputul anului viitor sa reusesc sa achizitionez si eu un SX4. Ma tenteaza varianta 4wd pe benzina datorita pretului dar iau in considerare si varianta diesel desi momentan este in afara bugetului. Unul din motivele pentru care imi doresc 4wd sunt iesirile in natura si mai ales la pescuit, pentru ca drumurile de pe malul raulrilor si beltilor de pe la noi sunt destul de rele, cu noroi.

Momentan am un Logan diesel cu care am facut destule iesiri pe astfel de drumuri si am reusit sa ies din majoritatea situatiilor intalnite, am avut si cauciucuri potrivite. Avantajul este ca la logan, treapta 1 este foarte scurta ceea ce imi ofera o turatie si un cuplu foarte bun la o viteza relativ mica. Am condus ocazional si alte masini pe benzina dar fara 4wd cu care am avut probleme in situatii asemanatoare, trebuia sa merg cu ambreiajul patinat. In ideea asta, m-ar interesa foarte mult ce parere aveti despre capacitatea acestei masini de a face fata la astfel de drumuri si eventual o parere comparativa intre motorul pe benzina si cel pe motorina.

Multumesc,
Alin
« Ultima Modificare: 09.Oct.2008, 03:37:36 p.m. de MrZ »
Vitara Passion 4x4 1,6 benzina, neagra cu caciula alba.

Offline >pexic<

Re: Sfat achizitie Suzuki SX4
« Răspuns #1 : 07.Oct.2008, 07:25:54 p.m. »
Salut si bine ai venit.

Ar trebui totusi sa spui cam cati Km faci cu masina pe drumuri normale si cati pe drumuri "desfundate". In functie de asta recomandarile vor fi mai la obiect.
bafta!
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline alinm

« Răspuns #2 : 07.Oct.2008, 07:35:07 p.m. »
Pai acuma fac cam 20 000 km pe an, ~60% in oras, ~20% drumuri mai lungi pe soselele patriei, ~20% pe drumuri mai grele, la pescuit si pe drumuri de tara.

The following users thanked this post: Cristi M

Offline >pexic<

« Răspuns #3 : 07.Oct.2008, 10:24:14 p.m. »
In cazul asta, dupa umila mea parere, poti sta linistit cu loganul in continuare.
Nu merita sa mai scoti din buzunar cam 10.000 eur (presupun ca vei vinde loganul si vei lua sx4 nou) decat in cazul in care la Zalau (marturisesc ca nu cunosc zona decat in trecere) este zapada pe stazi mai mult de 3 luni pe an.
In zonele cu noroi te-ar ajuta foarte mult niste cauciucuri speciale pt noroi (de exemplu cele pentru iarna marcata M+S  = mud+snow).
Si cu SX4 vei ramane in noroi daca nu ai cauciucuri pt. asa ceva.
Loganul este o masina inalta si, cu atentie se descurca bine, pe drumurile de tara.

Daca insa in zona in care mergi cu masina zapada persista luni bune atunci vei simti din plin avantajul tractiunii 4x4 a lui SX4 (cu cauciucuri de iarna bine-nteles).

Acum totul depinde si de ce situatie financiara ai... tu esti singurul care va face calculele.
Se pare ca vin vremuri grele (social vorbind) asa ca fa-ti bugetul cu grija...

2- iti recomand varianta benzina in locul celei diesel din urmatoarele motive:
consumabile sensibil mai ieftine
taxe mai mici
comportament mai bun pe timp friguros
pret de achizitie mai mic
+alte motive dar mult mai putin importante decat cele de mai sus.

repet :este parerea mea, alti useri sunt invitati sa isi expuna punctul de vedere - unde-s multi puterea creste ;)

Bafta!

Offline alinm

« Răspuns #4 : 08.Oct.2008, 03:09:08 p.m. »
Decizia de a schimba masina a fost deja luata. Initial am vrut sa iau ceva in clasa compacta, gen Renault Megane sau Ford Focus, intre timp am vazut cateva SX4 pe strazi si mi-au placut.

Ies destul de des pe dealurile din imprejurimile orasului, pe drumuri de tara, aproape in fiecare weekend am un drum mai dificil (nu offroad in adevaratul sens al cuvantului) si de aceea simt nevoia tractiunii integrale. In fiecare iarna, mai ales de sarbatori am cel putin cateva drumuri in conditii mai dificile, pe drumuri judetene mai rar curatate, unde sistemul 4x4 este foarte binevenit. Pana la urma am ales sa merg pe un sx4 4x4, cel pe benzina e ok ca si pret, singura chestie care ma trage inapoi este cuplul la viteza mica, motiv pentru care m-ar tenta un diesel.

Offline >pexic<

« Răspuns #5 : 08.Oct.2008, 03:24:53 p.m. »
eu zic ca in viteza a 1-a cu 4x4 locked nu o sa ai probleme gen lipsa putere- banuiesc ca nu o sa incerci pante mai mari de 30grade :)
repet cel mai important e sa nu "patinezi" in rest putere o sa ai destula - le nevoie in cazuri extreme pui pe cineva sa coboare pana treci panta :)
te felicit pt alegere, dupa mine SX4 este cea mai buna alegere la categoria ei.

The following users thanked this post: GAGARIN1965

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #6 : 08.Oct.2008, 04:41:31 p.m. »
Decizia de a schimba masina a fost deja luata. Initial am vrut sa iau ceva in clasa compacta, gen Renault Megane sau Ford Focus, intre timp am vazut cateva SX4 pe strazi si mi-au placut.

OFF topic: dupa cum spuneam mai devreme aici http://sx4club.ro/index.php/topic,118.0.html , SX4 are promovare numai "pe strada" - vezi masina, iti place, o iei ;D
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline alinm

« Răspuns #7 : 09.Oct.2008, 09:36:03 a.m. »
@ ..::Khaos::..

Da, asa e cu promovarea acestei masini, din fericire sunt destul de multe informatii pe internet.

@ pexic

Cele mai solicitante sunt drumurile "agricole" de pe marginea raurilor care se inamolesc la cea mai mica ploaie si mai au si urme de tractoare si gropi. Cel mai mult ma ingrijoreaza chestia asta cu noroiul si drumul "de ferma" catre o bucata de pamant pe care o am in apropiere, drum destul de greu de abordat fara o garda la sol mare. In rest tractiunea integrala va fi utila probabil doar pe timp de iarna, mai ales ca pe drumurile mai putin importante (judetene ...) ajung mai tarziu utilajele astea de dezapezire.

O sa vad ce si cum cand o sa vina momentul, daca o sa am suficienti bani o sa merg pe diesel, daca nu o sa ma multumesc si cu varianta pe benzina.

Offline MrZ

« Răspuns #8 : 09.Oct.2008, 03:34:45 p.m. »
eu zic ca in viteza a 1-a cu 4x4 locked nu o sa ai probleme gen lipsa putere- banuiesc ca nu o sa incerci pante mai mari de 30grade :)
repet cel mai important e sa nu "patinezi" in rest putere o sa ai destula - le nevoie in cazuri extreme pui pe cineva sa coboare pana treci panta :)
te felicit pt alegere, dupa mine SX4 este cea mai buna alegere la categoria ei.

Subscriu si eu, cu observatia ca, daca vrei sa nu ,,beneficiezi" de turatia motorului pe benzina si vrei sa nu patinezi in panta, atunci recomandarea e modelul GS, cu ESP!
Bafta!
Suzuki SX4 1.6l 4X4 GS 107CP

Offline alinm

« Răspuns #9 : 09.Oct.2008, 07:37:37 p.m. »
Adica ESP face si controlul tractiunii ? Din cate stiam eu astea sunt 2 lucruri separate.