... daca nu si compania care-l produce
Poate o mai fi vre-o sansa:
http://www.businessspectator.com.au/news/2013/5/8/technology/nokia-ceo-taken-task-angry-shareholders. Desi ... cam timida reactia, disproportionata fata de situatia companiei. Poate oamenii chiar n-au nevoie de bani ... in special fondul de pensii finlandez cu investitii la Nokia
.
Intre timp au mai scos
Lumia 925, o variatiune (foarte buna probabil) pe tema WP8 si
Asha 501. Personal imi place simplitatea lui Asha 501. E practic un MeeGo simplificat
pare imposibil ... dar uite ca in secolul 21 se poate CHIAR si mai simplu decat ce-i pe N9. Sper sa aiba succes cu linia asta si sa continue ideea, pentru ca in mod clar "umanitatea" are nevoie de evolutie in directia asta, nu de 7 ecrane desktop, 4 ecrane de aplicatii, n ecrane de widget-uri, n
Gigi de RAM, procesoare cu 7000 de
core-uri, telefon cat lopata => si MULTE sute de euro bucata.
In timpul asta
inovatiile adevarate marca Nokia stau la sertar pentru ca dauneaza grav sanatatii ... Microsoft
.
Probabil le vom gasi la competitori in curand. LG ameninta pe bloguri ca vor scoate in curand, dar ... nimic concret pana acum, doar intoxicari scrise. Se misca greu lumea
. Koreenii n-au reusit s-ajunga la sertar si ... neavand inspiratie ... e grele .. pluseaza la procesorsi RAM, iar Apple ... de cand nu mai are cine sa le arate CALEA au scos numai imbunatatiri lipsite de viziune si importanta ... intrand in acelasi joc al iuresului dupa hardware.
Sa vedem cu ce vine Jolla, pentru ca urmeaza zilele astea sa lanseze in sfarsit si terminale, dupa ce au innebunit lumea cu teaser-e mai mult sau mai putin reusite. Oricum, din ce-am vazut Sailfish este tot o variatiune. Greu de facut ceva cu adevarat revolutionar ... de catre aceeasi oameni care au avut geniul sa conceapa ceva ca N9/Harmattan. Cred ca pur si simplu nu e omeneste posibil intr-un timp asa scurt. Mintea le va fi mult timp de-aum incolo fixata pe acele elemente is mai mult decat variatiuni nu vor putea produce.
Altii ... care ar mai fi? Blackberry-ul cel nou pare a fi nu numai inspirat ci chiar o copie serioasa a lui MeeGo Harmattan, cu insertii discrete dar consistente de Symbian. Sa fie oare lipsa de reactie 'legala' a Nokia datorata unei treceri in acte a Symbian-ului in curtea Blackberry? N-ar fi exclus. Asta ar explica timpul de dezvoltare extrem de scurt. In plus, ar rezolva pentru Mr. Elop...crosoft problema ghimpelui din coasta: greaua mostenire Linux din curtea Nokia, care cred ca nu-l lasa sa doarma noaptea => pentru ca atat timp cat se afla acolo, exista posibilitatea sa erupa din nou ...