Autor Subiect: Ce marca de telefon folositi?  (Citit de 144854 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Ce marca de telefon folositi?
« Răspuns #590 : 21.Oct.2014, 07:41:05 p.m. »

....am achiziţionat un Xiaomi de care sunt mulţumit. Dacă se numea Samsung, costa cel puţin dublu
Am auzit numai de bine de acest brand. Unii il numesc chiar jucătorul cheie de pe piata in acest moment - game changer gen.

Sent from my 
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #591 : 22.Oct.2014, 08:47:12 a.m. »
La momentul ultimei achiziţii, Acer-ul tri-sim abia fusese lansat în Germania şi m-am limitat la un dual-sim. Consider că e soluţia optimă pentru cei ce călătoresc frecvent peste graniţă şi au nevoie atât de roaming într-o reţea din ţara de baştină cât şi de o reţea în ţara de tranzit / destinaţie.
Exprimarea mea lasă de dorit. Fraza bolduită se referă la telefonul cu 3 sim-uri.

Am auzit numai de bine de acest brand. Unii il numesc chiar jucătorul cheie de pe piata in acest moment - game changer gen.
Am citit de curând că sunt pe locul 5 pe plan mondial ca volum de vânzări dar cu şanse mari de a urca pe locul 3 (unde este plasat Samsung în prezent) până la sfârşitul anului, diferenţa în volum vânzări fiind una relativ mică.
« Ultima Modificare: 22.Oct.2014, 09:04:11 a.m. de sxtelu »
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Leutz

« Răspuns #592 : 23.Oct.2014, 09:47:12 a.m. »
Pe ce brand ai pariat ? Eu, după 2 Lenovo am achiziţionat un Xiaomi de care sunt mulţumit ...

Lenovo nu sunt deloc pocnitori si nici n-au fost; Xiaomi au fost la un moment dat, dar acum nu mai e cazul. Deci stai bine  :D.

Eu vorbeam chiar de pocnitori  :D, alea care sunt acelasi device vandut sub "n" branduri, toate cu nume din categoria "panasoanic", "soni" s.a.m.d.

Asta se numeste: LeaGoo Lead3. I-am gasit si un review pe un site chinezesc. Merita citit pentru ... engleza. E ... delicioasa  :prty:
http://etkchina.com/2014/07/29/leagoo-lead-3-review-the-cheapest-android-4-4-kitkat-3g-smartphone-with-quad-core4-5-inch-screen/
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #593 : 23.Oct.2014, 11:19:48 a.m. »
Lenovo nu sunt deloc pocnitori si nici n-au fost;

Nu asta era ideea, pur şi simplu am vrut să mai încerc şi alt brand.
Xiaomi este renumit şi prin suportul foarte bun oferit ulterior vânzării. Lenovo şi-a deschis de curând reprezentanţă  în România pentru telefoane şi nădăjduim la oarecare suport. Am fost mulţumit de ambele telefoane Lenovo, cu menţiunea că la un moment dat A800 a devenit mai lent şi nu am reuşit să-l resuscitez; impresia mea era că devenise mai lent decât A750 deşi este superior d.p.d.v. hardware.

Mi-a plăcut fraza:
During our testing, we also made an Antutu score benchmark test for Leagoo Lead 3 phone, after the testing, Leagoo Lead 3 phone had reached 17703 points, which is better than Redmi phone and Nexus 4. During our daily use, Leagoo Lead 3 phone has no problem.

Chiar sunt curios cum va suna un review de la un utilizator, nu cel de la comerciant ...
Încă o dată, sunt utilizator de telefoane chinezeşti de aproape 3 ani şi din experienţa acumulată aş recomanda chiar şi prietenilor să încerce astfel de produse, cumpărate de unde şi cum trebuie.
« Ultima Modificare: 23.Oct.2014, 11:43:30 a.m. de sxtelu »
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Leutz

« Răspuns #594 : 24.Oct.2014, 04:48:35 p.m. »
Azi mi-a venit in sfarsit telefonul. Review-ul, scurt din pacate, e pozitiv.

Telefonul arata foarte bine, se simte inchegat si solid. E plastic, dar cu nimic mai prejos fata de plasticul de la Samsung, LG ... si altii. Specificatiile sunt mai marunte, in concordanta cu pretul de 99AUD incluzand livrarea, insa sistemul se misca bine, extrem de bine pentru nevoile mele casnice.

Ecranul nu are rezolutiile imposibile ale telefoanelor cu staif, dar nici pe cele mai slabe. Mi se pare un ecran decent, luminozitate foarte buna, senzitivitate buna, foarte responsiv. Doar citirea specificatiilor tradeaza faptul ca nu e un ecran ultimul racnet.
Sunetul nu e de fidelitate maxima, cum e la Nokia N9, insa volumul e maaareeee ... si la ureche si pe speaker (cum ... nu e la Nokia N9  :(). Sunt ultra-fericit din punctul asta de vedere, pentru ca Nokia N9 mi-a omorat urechile, abia s-aude.

Elementul negativ a fost ... revenirea la Android dupa 2 ani de MeeGo. Nasol moment  :D. Oricum, de laudat faptul ca telefonul este lipsit de bloatware. Vine doar cu sistemul de operare si chestiunile absolut indispensabile. Android-ul chel, lucru care m-a fericit.

Un alt aspect interesant si imbucurator pentru mine, este lipsa ecranelor pentru aplicatii si widget-uri (asa au celalte device-uri cu Anroid pe care le posed, versiunile 2.3 si 4.0). Nu stiu daca asa e Android-ul asta nou sau e interfata pusa de cei de la LeaGoo. Cert este ca nu exista cele n ecrane desktop unde se pot pune shortcut-uri catre aplicatii ... si separat paginile cu aplicatii (si respectiv widget-uri).
Ecranele desktop contin chiar aplicatiile in sine. Daca se face 'remove' de pe desktop se dezinstaleaza de tot aplicatia. Coroborat cu numarul mic de aplicatii ... a rezultat o interfata super simpla. Dupa ce-am grupat in mod corespunzator aplicatiile in niste folder-e, am obtinut un telefon cu un singur ecran unde am totul. By default telefonul ofera 4 ecrane desktop. Se pot crea altele in plus, dar nu se pot reduce sub 4. Eu am grupat totul pe ecranul principal, cel care se incarca la apasarea butonului home + niste junk-uri mai putin interesante pe un al doilea ecran. Si asta-i tot telefonul. Foarte elegant.

In rest, setarile sunt si ele minimale, cele clasice pentru un telefon, iar aplicatiile de dat teleon, mesaje ... etc. sunt si ele super simpliste, fara briz-briz-uri s.a.m.d.

Ma declar asadar multumit de jucarie. Daca pe langa aspect si chestiunile de utilizare a softului se mentine si in forma fizica buna ... chiar merita considerat ca telefon de zi cu zi pe termen lung, in virtutea pretului.

Sper ca informatiile sunt de folos ...
« Ultima Modificare: 24.Oct.2014, 04:51:22 p.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline shpeedy

« Răspuns #595 : 24.Oct.2014, 05:32:11 p.m. »
Azi mi-a venit in sfarsit telefonul. Review-ul, scurt din pacate, e pozitiv.

Telefonul arata foarte bine, se simte inchegat si solid. E plastic, dar cu nimic mai prejos fata de plasticul de la Samsung, LG ... si altii. Specificatiile sunt mai marunte, in concordanta cu pretul de 99AUD incluzand livrarea, insa sistemul se misca bine, extrem de bine pentru nevoile mele casnice.

Ecranul nu are rezolutiile imposibile ale telefoanelor cu staif, dar nici pe cele mai slabe. Mi se pare un ecran decent, luminozitate foarte buna, senzitivitate buna, foarte responsiv. Doar citirea specificatiilor tradeaza faptul ca nu e un ecran ultimul racnet.
Sunetul nu e de fidelitate maxima, cum e la Nokia N9, insa volumul e maaareeee ... si la ureche si pe speaker (cum ... nu e la Nokia N9  :(). Sunt ultra-fericit din punctul asta de vedere, pentru ca Nokia N9 mi-a omorat urechile, abia s-aude.

Elementul negativ a fost ... revenirea la Android dupa 2 ani de MeeGo. Nasol moment  :D. Oricum, de laudat faptul ca telefonul este lipsit de bloatware. Vine doar cu sistemul de operare si chestiunile absolut indispensabile. Android-ul chel, lucru care m-a fericit.

Un alt aspect interesant si imbucurator pentru mine, este lipsa ecranelor pentru aplicatii si widget-uri (asa au celalte device-uri cu Anroid pe care le posed, versiunile 2.3 si 4.0). Nu stiu daca asa e Android-ul asta nou sau e interfata pusa de cei de la LeaGoo. Cert este ca nu exista cele n ecrane desktop unde se pot pune shortcut-uri catre aplicatii ... si separat paginile cu aplicatii (si respectiv widget-uri).
Ecranele desktop contin chiar aplicatiile in sine. Daca se face 'remove' de pe desktop se dezinstaleaza de tot aplicatia. Coroborat cu numarul mic de aplicatii ... a rezultat o interfata super simpla. Dupa ce-am grupat in mod corespunzator aplicatiile in niste folder-e, am obtinut un telefon cu un singur ecran unde am totul. By default telefonul ofera 4 ecrane desktop. Se pot crea altele in plus, dar nu se pot reduce sub 4. Eu am grupat totul pe ecranul principal, cel care se incarca la apasarea butonului home + niste junk-uri mai putin interesante pe un al doilea ecran. Si asta-i tot telefonul. Foarte elegant.

In rest, setarile sunt si ele minimale, cele clasice pentru un telefon, iar aplicatiile de dat teleon, mesaje ... etc. sunt si ele super simpliste, fara briz-briz-uri s.a.m.d.

Ma declar asadar multumit de jucarie. Daca pe langa aspect si chestiunile de utilizare a softului se mentine si in forma fizica buna ... chiar merita considerat ca telefon de zi cu zi pe termen lung, in virtutea pretului.

Sper ca informatiile sunt de folos ...

Vezi ca exista tool-uri pentru configurarea device-urilor cu procesor Mediatek - MobileUncle Tools si MTK Engineering Mode - daca simti nevoia de 'fine tuning'. S-ar putea sa ai probleme cu GPS-ul (este apanajul acestor chipseturi), dar care se pot rezolva.

Eu am facut 6 luni cu X8-ul meu si sunt multumit de el, desi am avut ceva probleme de 'acomodare' (sunet slab in difuzor, no lock la GPS),  probleme ce le-am rezolvat intre timp. Singura problema de care mi-e oarecum teama va fi cea legata de bateria integrata, care nu stiu daca/cum s-o schimb, cand va fi necesar.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #596 : 31.Oct.2014, 11:49:40 a.m. »
Aseara am achizitionat un nou telefon:
http://www.nokia.com/ro-ro/telefoane/telefon/lumia630-dual-sim/
...care a tras pe dreapta un HTC Desire500(de la job) si un Samsung Galaxy S2(I9100). Am reusit sa fac saltul de la Android la Win 8.1 si pot spune ca sunt incantat de felul cum ruleaza OS-ul, nu l-am achizitionat ptr camera insa e ok.
S2-ul il bag la o resoftare pentru a putea fi "tipla" si cred ca il marit :D.
Go Terios!!!:)

Offline coby

« Răspuns #597 : 05.Nov.2014, 06:12:44 p.m. »
Ce parere aveti despre noul Allview P7 Seon , l a testat careva ?
http://www.allview.ro/produse/telefoane/lista-telefoane/p7-seon/descriere/
auto si moto

Offline shpeedy

« Răspuns #598 : 05.Nov.2014, 06:51:32 p.m. »
Respectivul telefon e de fapt un Gionee Gpad G5. Procesorul mai mult ca sigur ca e un Mediatek MT6591 - un procesor decent ca performante; eu am versiunea MT6592 octa-core, dar cu 2Gb RAM, nu 1Gb si sunt multumit de telefon (iOcean X8).

Sincer, singurul aspect care nu prea ma incanta este memoria - la cat costa, ar trebui sa aiba 2Gb RAM. Uita-te si pe telefoanele de aici (de aici mi-am luat iOcean-ul), poate gasesti ceva  interesant.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline fireburn

« Răspuns #599 : 05.Nov.2014, 08:20:11 p.m. »
La ce aplicatii pot fi folosite cele 6, 8 nuclee ?
Eu cam de o luna am trecut la telefon "dastept", cu 2 nuclee, si se misca super fast.
Pe ala cu mai multe nuclee cred nici nu-l vezi cand se misca :)