Autor Subiect: Ce marca de telefon folositi?  (Citit de 144867 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: Ce marca de telefon folositi?
« Răspuns #410 : 15.Iun.2013, 03:43:21 p.m. »
Toate telefoanele cu Android au boala asta! :)
Go Terios!!!:)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #411 : 16.Iun.2013, 12:46:52 a.m. »
Nu stiu daca e neaparat so vinovat... poate mai degraba bateriile nu prea mari, ecranele care-s din ce in ce mai mari si... faptul ca nu ne despartim de telefoanele noastre smartphone mai deloc :P

Sent from my  using Tapatalk.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Leutz

« Răspuns #412 : 20.Iun.2013, 11:33:08 a.m. »
Dupa ce Samsung a venit cu GS4 Zoom, Nokia s-a conformat si se prezinta si ea la apel.

Ma simt dator sa nu las lucrurile asa  :D, pentru ca dup-aia lumea chiar o sa creada ca Samsung&Co sunt mama si tata inovatorilor pe pamantu' asta, iar toti ceilalti dau buzna sa-i copie in lipsa de idei.

In cazul particular de mai sus ... e vorba de doua concepte diferite.
Samsung: combina la propriu un telefon si un aparat foto. Ei au de ceva timp pe piata un aparat foto clasic caruia i-au lipit pe spate un telefon Galaxy lipsit de partea de comunicatie. Deci au inlocuit cele 5 butoane ale aparatului foto clasic Samsung (de calitate mediocra-medie in lumea fotografiei) cu un ecran tactil full-sized si un sistem de operare full-sized. Rezultatul ... un aparat foto mediocru-mediu cu tichie de margaritar si marketing fulminant, numai bun de jucat angry birds in timp ce fotografiezi peisajul  :-)). Acum au activat la telefonul de pe spate si partea de comunicatie, deci e un aparat foto mediocru-mediu cu un telefon complet lipit pe spate. Intr-un pachet care e ... greu si mare.

Nokia: face un telefon propriu-zis care incorporeaza o camera exceptionala. Ei au deja pe piata tehnologia PureView inca din 2012, este vorba de Nokia 808 PureView, cu Symbian; iar acum doar o transfera pe noile telefoane cu Windows, probabil intr-o forma mult imbunatatita. Rezultatul va fi un telefon extrem de subtire (se zvoneste ca va fi mai subtire decat Lumia 920, in ciuda dimensiunii respectabile a camerei), cu o camera de telefon mobil extrem de competenta. Deci nu e vorba de un hibrid mare si greu, ci de inovatie la o camera de mobil dedicata, pentru a creste substantial performanta inglobata in limitele fizice ale terminalului.

In concluzie, ca sa fiu malitios ...  :D as zice ca cine nu reuseste asta, lipeste un aparat foto de-un telefon mobil si face inovatie. Deci din punct de vedere tehnologic sunt doua filosofii diferite si nu se poate spune ca unul copie pe celalalt. De asemena, din punct de vedere cronologic, PureView are ani avans fata de incercarea Samsung, deci nu s-ar spune ca Nokia sunt cei care copie.

Acum, in cazul general, lasand la o parte discutia despre cele doua viitoare produse, construirea unui mobil in jurul unui aparat foto clasic nu e noua. Sunt ani buni de cand produse de genul asta sunt pe piata (in Japonia, e adevarat; ca produse JDM). Operatorii de telefonie din Jp. aveau inca de prin 2007-2008-2009 terminale de genul asta. Acum insa s-au rasuflat, pentru ca a crescut rapid calitatea camerelor dedicate de mobil si hibridele nu si-au mai avut rostul. Am gasit totusi la SoftBank o ramasita, pentru exemplificare: http://mb.softbank.jp/en/products/casio/930ca.html care pare a fi de prin 2009.

Revenind la camerele dedicate pentru mobil, nici acolo Samsung&Co nu sunt marele varf. De exemplu maretul lor varf de gama Galaxy S4 vine cu o camera de 13MP, lucru care e varf din punct de vedere comercial in lumea larga. Lucru foarte laudabil. Din punct de vedere tehnologic insa, in Jp. varful este de ceva vreme la 16MP. Anul trecut cand am fost p-acolo in decembrie erau 13MP peste tot, nu mai era demult considerat varf, deci inclin sa cred ca 13MP a fost varf pe la inceputul lui 2012 sau chiar mai devreme.

Iata despre ce este vorba la PureView: http://www.dpreview.com/articles/8083837371/review-nokia-808-pureview. De remarcat ca este vorba de o camera de telefon analizata de site-ul dpreview. Probabil singura pana acum. E interesant de citit cu atentie in special pagina 2 a review-ului.

Si citez:
- "The 808 is a perfectly pleasant phone to use for taking pictures - it has more options than most, and handles reasonably well as a camera. Where it really shines though is image quality. The 808 produces without a doubt the best quality images I have ever seen from a smartphone, and in some respects challenges a lot of 'proper' cameras, too. "

- "This scene contains a lot of fairly low-contrast detail, and although output isn't not totally sharp at 100%, the 808 has done an excellent job, at least matching the average mid-range DSLR for pixel-level JPEG sharpness, and exceeding the abilities of some ..."
« Ultima Modificare: 20.Iun.2013, 11:56:14 a.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Leutzu

« Răspuns #413 : 20.Iun.2013, 01:50:36 p.m. »
De pe 1 mai am renuntat la vechiul HTC Desire Hd si am cumparat un Samsung Galaxy S4. Sunt mai mult decat multumit de telefonul asta, in special de durata bateriei. La vechiul telefon bateria ma tinea 1 zi, acum am reusit chiar 2 zile (in aceleasi conditii de utilizare), iar daca doar il folosesc stict ca telefon am ajuns la 4 zile de standby.

Offline shpeedy

« Răspuns #414 : 20.Iun.2013, 02:38:25 p.m. »
@Leutz: am impresia ca te-ai cam aprins cu versusul asta Samsung <> Nokia ...  :D

Departe de mine ideea de a sustine Samsung in defavoarea Nokia (niciunul dintre mai-marii zilei in telefonia mobila nu erau unde sunt acuma daca nu era Nokia). Intentia mea a fost pe de o parte de a mentiona doua stiri din lumea telefoanelor mobile si - ce mi s-a parut mai interesant - cum se face ca in aceasta lume, devenita relativ plata, a inovatiilor in telefonia mobila, doi actori ai scenei sa gandesc sa atace in acelasi moment cu "inovatii" in aceasi arie - camera foto (cata coincidenta... >:)) .

Referitor la ce poate Samsung in materie de foto versus ce poate Nokia in acelasi domeniu, poate ar fi bine sa ne pastram obiectivitatea: in decursul timpului, si unul si altul au preferat sa recurga la parteneriate pentru tehnologiile de azi din domeniul foto (Samsung<>Pentax; Nokia<>Carl Zeiss). Nu neg ca Nokia a cam fost intotdeauna cu un pas inainte, chiar daca si Samsung a luat-o destul de devreme...

Cat priveste mariajul dintre camera foto si telefon cu accentul pus pe zoom-ul optic, mai poti cobora cativa ani fata de 2007- mai precis in 2004 (dupa cum ai vazut mai sus) se lansa Sharp V602SH.

Oricum ar fi, ma gandesc ca - cel putin la modul teoretic - n-ar cum sa ne strice noua (consumatorilor) aceasta concurenta acerba...  :D
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Leutzu

« Răspuns #415 : 20.Iun.2013, 03:06:50 p.m. »
In primul rand nu mi-am cuparat telefon pentru rahatul de camera foto pe care o are si aici ma pot referi la orice producator de  telefoane.
Pentru a face poze am un DSLR. Asa ca nu m-am aprins cu absolut nimic din postul tau, stai linistit. Camera foto/video integrata intr-un telefon este ultimul lucru care ma intereseaza atunci cand achizitionez un astfel de aparat. Acest lucru poate prinde la alti "consumatori"... Nu ma incanta absolut cu nimic acei 10-12-13 Megapixeli atata timp cat senzorul din aparat este de marimea unui muc de tigara.

Offline shpeedy

« Răspuns #416 : 20.Iun.2013, 03:11:13 p.m. »
Asa ca nu m-am aprins cu absolut nimic din postul tau, stai linistit.

Am spus @Leutz, nu @LeutzU ...  ;)

Chiar si asa, post-ul meu nu a fost unul de contra, ci de clarificare/completare a celor spuse de Leutz...

Offline Leutz

« Răspuns #417 : 20.Iun.2013, 04:59:54 p.m. »
Nu m-am aprins bre  :). Am pus si zambilicii de rigoare pe unde-am putut, ca sa nu se inteleaga ca sunt incruntat in timp de scriu.

Dar continui sa subliniez faptul ca Samsung este in primul rand un maker si mai putin un creator, in diversele domenii in care activeaza  :D.

P.S.
Remarc acum si ca am implinit 1500 de postari pe forum  :prty:. Prilej cu care, imi urez multe inainte  :D
« Ultima Modificare: 20.Iun.2013, 05:07:31 p.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline shpeedy

« Răspuns #418 : 20.Iun.2013, 05:23:25 p.m. »
Nu m-am aprins bre  :).

Io stiam asta...  :D  :fluier:

Dar continui sa subliniez faptul ca Samsung este in primul rand un maker si mai putin un creator, in diversele domenii in care activeaza  :D.

Samsung face ceea ce - fara suparare - fac cam toti asiaticii: intai copiaza si apoi perfectioneaza, in fctie. de dedicare/implicare putand ajunge un etalon sau nu (si asta se aplica cam la tot ce fac - auto sau electronica); asa au facut si japonezii la inceputuri, sud-coreenii lucreaza inca la procesul de perfectionare, pe cand chinezii sunt inca mai mult la copiere, decat la perfectionare... parerea mea ...  :pardon:

P.S.
Remarc acum si ca am implinit 1500 de postari pe forum  :prty:. Prilej cu care, imi urez multe inainte  :D

La mai mare !!!

Offline shpeedy

« Răspuns #419 : 05.Iul.2013, 08:33:50 p.m. »