Autor Subiect: Ce marca de telefon folositi?  (Citit de 144863 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Leutz

Re: Ce marca de telefon folositi?
« Răspuns #380 : 25.Apr.2013, 05:47:08 p.m. »
Am facut update-ul. Era deja optiune de back-up predefinita. Cand am dat sa fac update-ul m-a intrebat daca vreau sa fac intai backup. Mi-a dat toate informatiile despre backup, respectiv ce se pastreaza si ce nu in caz ca voi fi nevoit sa apelez la el, care e dimensiunea s.a.m.d. Mi-a mai dat si detalii despre update ... dimensiune download, durata instalarii + foarte frumos si mura-n gura explicat tot ce trebuie facut: adica NIMIC, doar sa dau enter  :D si sa ma asigur ca am telefonu' in priza si conexiunea la internet stabila.

Am facut deci back-up, apoi am initiat procedura de update. S-a desfasurat download-ul de ~200 mega si dup-aia instalarea a durat 40 de minute, dupa care s-a restartat si ... l-am avut FIX in starea initiala, fara sa-l ating in timpul asta. Totul foarte transparent pentru mine ca utilizator. Nu s-a atins de absolut nimic, toate setarile la locul lor, datele, history-urile, playlist-uri, ... s.a.m.d. Doar ca acum la device information imi arata noua versiune.

Din pacate n-as putea sa spun daca ceva s-a imbunatatit sau nu. De-asta am zis ca l-as mai fi lasat: ca sa experimentez veriunea 1.2 un timp si apoi sa pot sa-mi dau seama de imbunatatiri si sa pot sa-mi formez o opinie coerenta despre ele.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #381 : 25.Apr.2013, 08:22:16 p.m. »
 Așa se întâmpla si la Apple... Tot ce iti cere e sa fie in priza si iti recomanda sa folosești o conexiune wifi din moment ce update-ul are ceva mai mulți mb.

Trebuie sa recunosc ca nu am butonat niciodată un N9 (cel putin nu suficient pentru o părere) dar acu' chiar sunt curios ce si cum. Cu proxima ocazie îl testez :-)

Sent from my  using Tapatalk.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline gigelm5m3

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 308
« Răspuns #382 : 25.Apr.2013, 08:44:07 p.m. »
Cristyyy2003 daca stiam ca esti curios veneam mai des la intalniri :). Vorbind serios acum, legat de N9 (eu il am de 1 an si 3 luni) pot spune ca creaza dependenta cand vine vorba de usurinta cu care manevreaza/opereaza.

Leutz sa-l stapanesti sanatos. Sper sa nu faci parte din segementul "avem service-ul plin de N9" cum mi-au zis unii la un service (mi-am schimbat carcasa, singur pana la urma).

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #383 : 25.Apr.2013, 10:38:52 p.m. »
Mai ușor ca iOS? :-)

• #romaniaelectrica

Offline Leutz

« Răspuns #384 : 26.Apr.2013, 09:46:59 a.m. »
Ma tem ca da  >:), asta din cele citite pe net.
Personal nu pot sa ma pronunt pentru ca pe iPhone n-am butonat decat atat cat se poate butona cand ii ceri unui coleg telefonul sa arunci o privire.
Deci o comparatie pertinenta nu pot face decat cu Android, care pus langa MeeGo Harmattan ... pare un mega-labirint din care odata scapat ...  :D nu-ti mai doresti sa intri.

@gigelm: Multumesc. Ma bucur nespus ca nu sunt ... singur pe lume  :D.

Revenind la N9, citisem atat de mult inainte (si bune si rele) incat nu m-a surprins prea tare.
Un lucru totusi m-a surprins foarte placut si merita amintit, intrucat nu apare deloc prin review-uri: SUNETUL - extrem de clar si foarte adanc, fara distorsiuni la orice volum si cu orice tip de muzica. Volumul nu e foarte mare, dar sunteul in sine e bun. Azi la munci am facut o sueta cu cativa colegi si l-am pus langa un Galaxy SII, Nexus ala ultimul si un Galaxy ACE (telefonul meu vechi) si i-a impresionat si pe ei  :dknw:
Ma intreb daca nu cumva s-a folosit o solutie tehnologica de tipul celei de aici.
Telefonul are o grila in partea de jos care la prima vedere pare a fi grila unui speaker clasic. Insa atunci cand se astupa grila sunetul nu se modifica. El continua sa vina de undeva din ... carcasa, de peste tot. Intr-adevar, din partea de jos a carcasei ... dar nu din ceva care sa fie un speaker. Posibil sa fie totusi un speaker normal dar care nu e facut sa bata in afara ci mai degraba sa transmita sunetul prin corpul telefonului si sa produca un efect de aplificare mecanica.
La celelalte telefoane testate sunetul vine clar dintr-un speaker indreptat catre in afara si se simte ca sursa sunetului este un punct, de unde si senzatia de sunet spart. Se aude tare, mai tare ca la N9, dar sunetul este lipsit total de adancime si se aude tare doar in directia in care bate speaker-ul.

Mai studiez problema ...  :D
« Ultima Modificare: 26.Apr.2013, 09:50:41 a.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #385 : 26.Apr.2013, 10:03:21 a.m. »
M`ai facut curios si... Cu ajutorul lui Google am aflat cate ceva despre el si SO. Inteleg ca si la asta camera e wow si ce am vazut la o lectura rapida si pe diagonala este ca SO pe care-l laudati aici a fost cu siguranta una dintre principalele surse inspirationale pentru inginerii Blackberry atunci cand au "nascut" BB10 OS.
Din pacate, ca si la BB10, ecosistemul lipseste cu desavarsire si dupa cum spuneati si voi, pentru el nimeni nu mai dezvolta.

« Ultima Modificare: 26.Apr.2013, 11:39:52 a.m. de cristyyy2003 »
  • #romaniaelectrica

Offline gigelm5m3

• Sr. Member
« Răspuns #386 : 26.Apr.2013, 11:21:12 a.m. »
Cristyyy: da e mai simplu si decat iOS in utilizare.
Leutz: o sa-ti fac o poza la difuzor sa-l vezi cum arata, am unul demontat de la carcasa veche. Punctul forte este iesirea de audio cu Dolby Digital. Vezi filmul de prezentare din telefon.

Camera e buna, dar nu e la nivelul celei de pe N8.

Systemul de operare MeeGo a fost dezvoltat de IBM si implementat si pe netbook-uri si tablete. Au mai ajuns si pe la noi dar putine.

Are si un sistem destept de power management, nu e rocket sience, sunt convis ca mai exista si pe la alti producatori, dar pt Nokia e un mare plus. Sunt tare incapatanai cand vine vorba de capacitatea acumulatorului.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #387 : 26.Apr.2013, 11:40:36 a.m. »
Daca e asa bun de ce nu l-au pus si pe Nokia 808 PureView? Sau pentru asta pastreaza "fabulosul" windows?
  • #romaniaelectrica

Offline VAXXi

« Răspuns #388 : 26.Apr.2013, 11:50:17 a.m. »
MeeGo a fost sapat politic, nu tehnic. Tehnic era intr-adevar cum zic si colegii de mai sus o bijuterie, si mie mi-a placut mult.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline gigelm5m3

• Sr. Member
« Răspuns #389 : 26.Apr.2013, 04:45:39 p.m. »
Asta am vrut sa spun si eu ca anumite chestii depind si de politica/bani.

E bun prin simplitate prin care se opereaza si resursele putine de care are nevoie sa ruleze bine. Procesor single core de 1 GHz de ex.

De ex. poti da play la un film si cat dai swype sa-l trimiti in task bar sau sa-l inchizi, el ruleaza pana cand ajungi cu marginea de care "tragi" sa te intersectezi pana la cealalta margine.
Asta imi aduce aminte de multitasking care la MeeGo ca si la Symbian sunt pe bune.

@Leutz: "@gigelm: Multumesc. Ma bucur nespus ca nu sunt ... singur pe lume  :D."
M-am suparat putin ca nu mai sunt unic, dar mi-a trecut repede. Ma gandesc ca cineva ma intelege acum  :-))