Intre timp am ajuns si eu la nivelul marii in ce priveste utilizarea Android-ului (Galaxy ACE). Nu e rau ca gadget dar nu m-a convins
. Nu-i vorba ca vreau inapoi la stupid-phone pentru ca vreau doar sa vorbesc si trimit SMS ci vreau smartphone dar altceva decat Android. Nu zic mai mult ca mi se urca lumea in cap.
Am mai dezinstalat din balarii si am reusit sa-l fac sa mearga cu un singur serviciu (apliactie) activ permanent (tastatura); evident este vorba de cele vizibile pentru utilizator. Dupa asta, cu toate cele inchise, cu luminozitate ecran la minim, orice forma de comunicare dezactivata in afara de GSM standard, folosit doar ca telefon pentru cateva apeluri pe zi si in "flight mode" noaptea --- am reusit sa-l tin in viata fix de duminica seara pana vineri seara, deci 5 zile intregi. Deci ar putea fi un TELEFON bun daca ar avea si semnal, dar sta destul de slab si la capitolul asta.
In plus, lucrul care ma enerveaza din cale-afara, este chinul prin care treci ca sa faci operatiuni simple. Numai ca sa poti da un telefon ... iti piere si pofta de-a vorbi pana dai cele 50 de click-uri si swipe-uri ca sa initiezi un apel. Daca asta e smartphone (va sa zica pentru oameni activi, pentru business, pentru mobilitate si eficienta) ... atunci alea care iti permit sa faci acelasi lucru in mod simplu si firesc cum se cheama ?? Nokia ??
. Zic asta penru ca am butonat cateva dintre nokiile noi, cu Symbian-ul actual si ... PARFUM. Gandite cu grija pentru nervul utilizatorului si ... mai rapide la specificatii mult mai slabe ale hardware-ului. Unde e greseala?
Asadar, urmatorul in planul cincinal ar fi un Windows Phone. Sa vad si astea cam ce pot sa faca.