Autor Subiect: Presiune pneuri  (Citit de 9405 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

Re: Pesiune pneuri
« Răspuns #10 : 15.Nov.2009, 08:12:19 a.m. »
dupa ce am mers 9000 km cu presiunea 3.2.. Acum cand am revenit la presiunea normala 2.1 spate si 2.3 fata ma simt de parca merg cu limuzina. Nu mai simti denivelarile asa de tare, gropi, linii de tramvai etc. Si parca se lispeste si mai bine pe sosea.. :-) Este muuuuuult mai confortabila atat in oras cat si afara.

Offline Lightspit

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
« Răspuns #11 : 17.Ian.2010, 12:04:38 p.m. »
cauciucurile se umfla tare pt motive de transport. Camionul le cara mai bine daca nu se "leagana" masinile transportate si pt soferul camionului o sa fie mai usor de apreciat franarea daca nu are un impuls suplimentar care vine cu intarziere sa-i dea peste cap aprecierile cand apasa frana..
Problema este ca nu prea se mai chinuie nimeni sa le schimbe presiunea dupa ce au ajuns la destinatie.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #12 : 17.Ian.2010, 02:19:57 p.m. »
Maestre ,completeaza-ti ,te rog, toate datele sa te "citim" mai bine! ;)
Go Terios!!!:)

Offline 2F2F

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
« Răspuns #13 : 06.Sep.2011, 08:06:52 p.m. »
Swift-ul meu a avut de nou presiunea 3atm in toate pneurile. Nu am stiut vreo 6000km. Pe asfalt neted volanul se misca foarte usor, in curbe masina nu avea nici cea mai mica inclinare. Comportament perfect pe strazi bune. Dar, pe denivelari imi clantaneau dintii in gura. Dupa ce am avut pana pe dreapta fata, observ ca faza scurta batea in pamant. Cand verific presiunea in celelalte .. :-O . Acum am 2.3 si e ok.

Offline Doru_Neo

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
« Răspuns #14 : 15.Nov.2011, 06:34:05 a.m. »
Am patit o chestie foarte urata cu presiunea in roti, Asta vara am cumparat de la reprezentanta setul de iarna pentru noul swift, jante plus pneuri michelin alpin montate echilibrate.. Acum o luna le-am montat pe masina dar nu m-am gandit ca nu au presiunea buna in ele. Problema aparuta atingeam imediat bara din fata la cea mai mica denivelare, s-a si zhariat un pic. Am verificat presiunea si SURPRIZA:  stanga fata 1.6 - dreapta fata 1.7 - stanga spate 1.7 si dreapta spate 2.9 !!! X-(
Bataie de joc !

Offline Batranul

« Răspuns #15 : 15.Nov.2011, 08:38:06 a.m. »
Presiunea corecta in pneuri se face cu pneurile pe masina, masina pe loc plan.
La fiecare montare pe masina se face presiunea in pneuri!
Asadar vine este doar a ta, din punctul meu de vedere.
In plus, presiunea in pneuri mai variaza si cu temperatura, asa ca, chiar de erau pe masina, la o schimbare de regim de temperatura exterior (sa zic ca vine inghetul) e bine sa-i mai verifici odata presiunea.
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline Doru_Neo

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
« Răspuns #16 : 15.Nov.2011, 12:41:57 p.m. »
Ok ok.. vina este a mea dar s-a specificat undeva chestia asta si eu din "rea vointa" nu am facut asa ?
Nu mai spun ca nici anvelopele de vara nu aveau presiunea corecta si ca sa fie si mi in "ceata" totul, pe stalpul masinii eticheta aia indica presiunea fata 2,8 spate 2.5...

Offline Batranul

« Răspuns #17 : 15.Nov.2011, 01:48:02 p.m. »
mda
ideea e ca vesticii trec acolo presiunea ca pentru drumurile lor; ar trebui facuta o erata la tabelele alea: daca locuiti in romania, scadeti 0.5 atm din presiunea recomandata  ;)

eu (nu zic ca sunt detinatorul adevarului suprem) fac 2.2 in mod normal si 2.3 cand am de facut drumuri mai lungi prin tara. cand ies din tara risc cu un 2.4. daca depasesc pragurile astea masina devine prea saltareata (cauciucurile is 175/65 r 14).
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline Paull

• Full Member
  • Mesaje postate: 249
« Răspuns #18 : 15.Nov.2011, 04:23:55 p.m. »
Cea mai buna varianta este cea cu azot in loc de aer, e mai stabil.
Suzuki Swift 1.3 GS - B H  8 5  W P Y and VW Beetle '79 - B H  8 7  W P Y

Offline leo

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
« Răspuns #19 : 16.Nov.2011, 07:12:20 a.m. »
Cand am fost in Ungaria la reprezentanta Suzuki am avut aceeasi dilema si am fost lamurit pe loc. Presiunea in roti recomandata de producator este 2.8, dar mecanicul de acolo mi-a zis ca pentru Romania si Ungaria e mai bine sa fie 2.4 ca sa nu te scuture prea tare.
Asa ca presiunea din rotile tale nu era deloc exagerat de mare.
Iar la usa soferului scrie aceasta presiune in roti, asa ca mecanicul respectiv mi-a zis adevarul. :)