Autor Subiect: Bujii Ignis  (Citit de 3248 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline discovery

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Bujii Ignis
« : 12.Nov.2009, 10:45:15 p.m. »
A incercat cineva "o alta bujie" decat cea originala (si recomandata de producator)? De exemplu asa ceva, despre care se zice ca este tot "long life" (platinum) si... recomandata de firma respectiva pentru Ignis, dar... mult mai ieftina.

p.s. m-ar interesa in primul rand argumente tehnice, contra.
« Ultima Modificare: 12.Nov.2009, 10:52:35 p.m. de discovery »
  • Ignis 2 din 2003, 1328 cm3, 2W
Ignis, 1328 cm3, 2WD - GLX+ din 06 2003, fara ABS.

Offline danker

Re: Bujii Ignis
« Răspuns #1 : 13.Nov.2009, 09:39:29 a.m. »
- Nu stiu ce sa-ti spun, prima observatie din specificatiile tehnice ar fi : "Pâna în an fabricatie: 01/09/2003"

P.S.
Vezi ca mai exista un topic dedicat bujiilor ignis :http://www.suzuki-club.ro/forum/probleme-tehnice-ignis/bujii-suzuki-ignis/
« Ultima Modificare: 13.Nov.2009, 09:42:47 a.m. de danker »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline discovery

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 13.Nov.2009, 12:06:37 p.m. »
- Nu stiu ce sa-ti spun, prima observatie din specificatiile tehnice ar fi : "Pâna în an fabricatie: 01/09/2003"
Da, asta este "marea problema" a Ignisului meu... este fabricat in 2003, cotat ca "Ignis II", dar este fabricat in luna a 6-a. In codul VIN am ...S00..., adica dupa cod, modelul ar fi din 2000, nu din 2003, cum este alt tau, de exemplu. Din cate am inteles, masina mea face parte dintr-un lot de Ignisuri "format nou", dar in care anumite componente sunt de la modelul vechi (pe lotul asta s-a facut  "lichidarea stocului de piese" vechi). De curios, verifica VIN-ul si confirma-mi faptul ca ai ...S03... (ceea ce inseamna ca modelul tau este 2003).
Ce mi-a placut la site-ul cu pricina este ca specifica la IGNIS II care piese se potrivesc numai la modelele din 2003, fabricate pana la 01/09/2003 si la fel, care se potrivesc numai la modelele fabricate dupa 01/10/2003...

P.S.
Vezi ca mai exista un topic dedicat bujiilor ignis :http://www.suzuki-club.ro/forum/probleme-tehnice-ignis/bujii-suzuki-ignis/
Am vazut, dar acolo discutia a plecat de la o problema de functionare... si m-am gandit ca nu ar fi rau sa populam sectiunea "Piese auto IGNIS" cu cate un topic despre fiecare "piesa" in parte (in care sa se discute strict despre piesa respectiva) si sa lasam discutiile despre "probleme" sa "curga" pe subiectele respective. Apropos, poate ca n-ar strica si o sectiune de tutoriale la Ignis (sau macar facute sticky, intr-una dintre sectiuni), ca si astea vad ca sunt cam "imprastiate".
  • Ignis 2 din 2003, 1328 cm3, 2W
Ignis, 1328 cm3, 2WD - GLX+ din 06 2003, fara ABS.

Offline Batranul

« Răspuns #3 : 13.Nov.2009, 12:57:39 p.m. »
Eu la ignis nu cred ca o sa incerc alt tip decat cea originala.

La Oltciturile mele am mai schimbat bujiile:
- la rl, motor 1100, ii placea ngk
- la trs, motor 1300 ii placea (culmea) sinterom

De folosit am folosit cu bine si ngk si sinterom si brisk si cred ca si champion, si mai erau unele tot din alea subtirele, pt cheia mai mica (cunoscatorii intr-ale oltciturilor stiu despre ce e vorba); cea mai neplacuta experienta insa am avut la motorul de 1100 cu niste bujii bosch (care, ca si parametri ar fi trebuit sa functioneze ok)care in 2-3 zile s-au umplut de "funingine" - inclusiv electrodul- pana in momentul in care motorul abia functiona si scotea fum ca un tractor (intr-un final a cedat, insa exact in parcarea de acasa).

Asadar, parerea mea umila e ca exista o doza de risc. Insa fiecare face cum crede el de cuviinta.
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
« Răspuns #4 : 13.Nov.2009, 03:10:39 p.m. »
eu zic ca e bine sa incercam sa punem ce a fost pe masina, nici un element universal sau echivalent nu suplineste originalul
« Ultima Modificare: 13.Nov.2009, 03:14:50 p.m. de mxxa »

Offline danker

« Răspuns #5 : 13.Nov.2009, 04:55:49 p.m. »
- Si eu sunt de aceeasi parere cu mxxa si batranul, eventual cred ca ar trebui desfacute, vazut ce model ai si inlocuite daca e cazul cu un model identic ca sa nu mai existe pericolul inlocuiri unei piese care sa nu fie compatibila.... daca vrei sa risti 40-50 de roni poti sa o faci, dar mai bine , nu te grabesti, mai strangi niste bani si ei ceva adevarat, nu trebuie sa-ti spun cat de importante sunt bujiile. ;)
- La mine codul e cu ...S0027 ... nu stiu ce sa zic..  :dknw:

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #6 : 13.Nov.2009, 05:09:45 p.m. »
la cati km se skimba bujiile??

@danker & mxxa: nu ma ajutati si pe mine intr-o zi sa vedem in ce stare sunt? :) multam
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..

Offline danker

« Răspuns #7 : 13.Nov.2009, 05:17:34 p.m. »
- LA 100K km  ;-)

- Adi (mxxa)  e tata lor, de ce nu? vii si tu cu o saorma cu de toate si un sticloi de cola si nu vad care ar fi problema   :D
« Ultima Modificare: 13.Nov.2009, 05:19:18 p.m. de danker »

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #8 : 13.Nov.2009, 06:19:52 p.m. »
ieftin, ieftin .. dincolo era mai scump :))
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
« Răspuns #9 : 13.Nov.2009, 10:34:21 p.m. »
ai inteles gresit Stefan, eu sa vin cu.... te ajut cu placere
 cu placere next time  >:D<

« Ultima Modificare: 14.Nov.2009, 02:01:21 a.m. de Stefan »