N-am manualul la indemana, dar acolo scrie cam asa:
1. Sa nu tii motorul excesiv de mult la ralanti.
2. Cand acul ajunge la "C", motorul e suficient de cald pentru a pleca de pe loc.
Nu pot sti ce inseamna "excesiv" (off topic: cam tot asa cum nu stiu ce inseamna recomandarea din manual de a nu folosi frana de mana in conditii de "frig extrem"), dar din punctul 2 as putea deduce ca, inainte de a ajunge acul la C, motorul nu e suficient de cald pentru a pleca de pe loc.
Pe de alta parte, poate au dreptate si cei care zic ca recomandarea e din alte vremuri: am vazut de curand instructiunile de la un laptop nou si zicea sa-l tii la incarcat 12 ore inainte de prima utilizare, ceea ce toata lumea stie ca nu-i valabil. Probabil ca unele recomandari dainuie si dupa ce se schimba realitatile.
Revenind la motor, cineva mi-a spus la un moment data ca nu stiu ce se intampla cu bujiile daca tii motorul prea mult timp la ralanti (am uitat ce anume, am tinut minte doar ca nu-i bine).
Tinand cont de toate astea, eu las de obicei motorul sa se incalzeasca, mai ales cand e frig - daca am timp, pana ajunge la C, iar daca nu, macar pana vad ca se misca un pic acul.