Autor Subiect: SX4 versus...  (Citit de 56006 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: SX4 versus...
« Răspuns #60 : 23.Ian.2010, 09:36:33 p.m. »
Maşini categorizate ca SUV crossover
[...]Suzuki Swift

Swift? Crossover? :-/ Cum vine asta? :dknw:
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Swithin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #61 : 23.Ian.2010, 09:40:12 p.m. »
Cred ca 99% din posesorii de SX4 (cel putin dintre cei cu varianta 4x4) isi pun intrebarea "de ce i-or fi facut unghiul de atac atat de mic?"  >:)

Da, si eu cred ca ne intrebam cu totii asta...
Grow up.

Offline xim

« Răspuns #62 : 23.Ian.2010, 09:45:33 p.m. »
3 variante:
1. pentru economie...reducere costuri ... probabil ... pentru ca stiau ca vor scoate si un sedan exact cu aceleasi componente in fata  
2. pentru ca este crossover ... fata de "city"  spatele de "country"
3. limitarile caroseriei ii vor limita pe cei care cred ca ie masina de off-road..astfel fiind protejata partea mecanica

fiatul macar a incercat un fel de track and field ... daca ei declara unghi de atac de 20,3, cit o fi la sx?
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline bogdanb

« Răspuns #63 : 23.Ian.2010, 09:52:45 p.m. »
... probabil ... pentru ca stiau ca vor scoate si un sedan exact cu aceleasi componente in fata  

Si sa nu uitam ca inainte de "crossover" a existat varianta "de strada" - adica fara ornamentele offroad.
Acu, ca veni vorba, eu nu am dat niciodata cu botul de pamant si slava-Domnului, am urcat si coborat ceva pante... Insa am dat de cateva ori cu burta de pamant; Nu cine stie ce, mai mare a fost sperietura  :D
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline hugbear

« Răspuns #64 : 23.Ian.2010, 09:56:49 p.m. »
3. limitarile caroseriei ii vor limita pe cei care cred ca ie masina de off-road..astfel fiind protejata partea mecanica
Mi-ai luat vorba din gura! Asta cred ca-i motivul principal, dupa mintea mea.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Swithin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
« Răspuns #65 : 23.Ian.2010, 10:20:11 p.m. »
daca ei declara unghi de atac de 20,3, cit o fi la sx?

La Sedici arata intr-adevar altfel. Eu am dezvoltat o pasiune pentru asta si am tot cautat pe net; de cele mai multe ori am vazut ca scrie despre un unghi de 17 grade. Mie mi se pare insa mai mare de atat - cred ca intr-o zi o sa merg in parcare cu un raportor. :)

E totusi ciudat omul: inainte de a-mi lua masina cautam ceva simplu, doar pentru sosea (inainte de SX4 m-am oprit la Hyundai Accent), iar acuma ma deranjeaza ca nu pot merge cu ea intr-un offroad mai greu - unde, chiar daca as putea, n-as duce-o, ca mi-ar fi mila.  :-/
Grow up.

Offline radu-sx4

• Full Member
  • Mesaje postate: 198
  • EX-SX
« Răspuns #66 : 23.Ian.2010, 11:18:41 p.m. »
 @bogdanb N-am spus ca e de porc sa nu ai, pentru ca isi merita in esenta banul masinuta noastra. Ar fi putut sa contoleze evacuarea ca la dual vvti, insa proiectantii s-au oprit la jumatatea drumului (numai pe admisie) si nici nu s-au apropiat de un v-tec de la honda, ar fi putut sa puna la dispozitia clientului si o lista de optiuni cu care sa-ti personalizezi masinuta, ar fi trebuit sa fie standard dotarile face-lift-ului si cu noul model sa ne incante mult mai mult, de aici rezulta purcelul....
Astazi am vazut Yeti, interesanta aparitie, faine motorizari, habitaclu marit, portbagaj maricel, insa Sx4 e pe departe mult mai aratos in fata...Nu imi pare rau ca am luat-o, insa data viitoare schimb tabara, la alti japonezi.....
Cat despre tabelul cu crossoverele, in el erau trecute platformele pe care sunt facute unele suv-uri....iar mersul cu Rav4 prin desert, parerea mea e ca nu a ales personajul bine masina...Fara suparare, nu prea cred ca ai condus varianta 2,2 diesel la Rav ca sa-ti faci o parere....si nici Subaru forester (chiar si varianta de 1,8 benzina), pentru ca ai fi pomenit macar de silentiozitatea motorului ca sa nu mai vorbim de tractiune si tinuta de drum....
Personal nu vreau sa fac publicitate nimanui pentru ca NU AM NIMIC DE CASTIGAT, insa topicul Sx vs... te "fura" un pic si pe panta criticilor....si cred ca fiecare dintre noi are dreptul sa isi expuna parerea in cunostinta de cauza, pentru ca suntem posesori care vor ceva mai mult cand e vorba de performanta si confort. Sunt constient ca la banii astia, pe Suzuki atat l-a dus capul sa ofere, pentru ca politica de vanzari urmareste intotdeauna profitul, in detrimentul calitatii, pentru Europa de Est...Bravo lor ca au stiut sa speculeze o nisa de piata, si au dat lovitura cu modelul acesta, insa daca suntem obiectivi si analizam un pic forumul in continut, o sa vedem ca sunt destul de multe nemultumiri (nu punem la socoteala pe cei care nu stiu sa apese un buton sau nu controleaza presiunea din pneuri....etc), deducem de aici ca prin prisma perfectibilitatii modelului ar trebui sa vedem numai partile bune, nu si faptul ca s-a facut rabat si de la calitate.....asa e, nu pot compara cu A-Klasse, pentru ca nici in 300 de ani nu o sa faca producatorul un model care sa se apropie de acesta, insa avem pretentii de cetateni integrati in UE, si ar trebui sa scapam de mentalitatea comunista de compromis pe banii nostri, pentru ca muncim pentru ei si vrem un produs bun in consecinta, nu "greieri", curele care scartaie, casete care trancane si alte tampenii "perfectibile"... Nu am nimic personal cu tine @bogdanb, pentru ca nu-mi place cearta, insa o doza de realism ar trebui sa ne "strabata" pe fiecare la un moment dat in viata noastra, si asa prea scurta....PEACE!!!!

Offline shpeedy

« Răspuns #67 : 24.Ian.2010, 08:41:07 a.m. »
Pentru cei care va plangeti de imposibilitatea alegerii unor optionale pentru SX4, va spun ca aceasta este politica producatorilor japonezi: cu exceptia culorii metalizate, alte optionale nu exista. Ei prefera sa aiba 2-3 variante de echipare pentru fiecare model, variante care au de la un minim de dotari pina la un maxim (trapa, piele, navigatie etc). Se pare ca acest model economic a fost cheia succesului care a impus masinile japoneze pe piata auto mondiala.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline xim

« Răspuns #68 : 24.Ian.2010, 09:57:09 a.m. »
  ar fi putut sa puna la dispozitia clientului si o lista de optiuni cu care sa-ti personalizezi masinuta,

iata parerea unui american  .."Unlike the Fit, where every detail is an option. A lot of details are standard for the SX-4 AWD. SX-4 is more comfortable and has a good driving position"

... insa avem pretentii de cetateni integrati in UE, si ar trebui sa scapam de mentalitatea comunista de compromis pe banii nostri, pentru ca muncim pentru ei si vrem un produs bun in consecinta, nu "greieri", curele care scartaie, casete care trancane si alte tampenii "perfectibile"...

apropo de mentalitati ...iata reviewurie clientilor din america ... foarte comunicti de altfel  :)...
http://autos.yahoo.com/2009_suzuki_sx4_crossover-reviews_user/
http://reviews.cars.com/5353/2007_46_8379/reviews.htm
vedeti si edmunds.com

si apropo de versus sx4 vs forester ... ca sa mai fim si on topic ...vezi si asta ... se pare ca americani fac comparatii deplasate  :D
iata ce zice un confrate

"Just to mention, both cars received: "Recommended" by Consumers Report. (09's). The SX4 recieved: "A Best Buy" from Consumer Guide its highest accolade, the Forester did not. (09's). There are few times that cars have received both on the same model."

http://www.suzuki-forums.com/suzuki-sx4-forum/29536-sx4-awd-subaru-forester.html

eu am pus la un moment dat niste poze sx vs forester ...caci mi s-au parut in primul rind interesante din punct de vedere estetic...si sa-i fac "singe rau" unui amic care tinjeste la forester ...

pina a achizitiona aceasta masina ...am batut un pic netul...si cum la noi inca erau destul de putin posesori..m-am uitat afara ... SUA, Canada, Australia, India (maruti) ... iar reviewurile mi s-au parut OK ... cred ca americani sunt ce-i mai indreptatiti sa emita pareri intrucit la ei marcile japoneze honda, subaru, suzuki sunt deja traditionale...interesante in reviewurile lor sunt comparatiile cu alte marci japoneze pe care le-au detinut ..sau faptul ca sunt la doua sau a treia masina suzuki

si apropo de comunisti si bani aruncati pe fereastra ... ia uitati-va la fratii slovaci care sunt ceva mai europeni (cel putin sunt platiti deja in moneda europeana) cam cit costa un sx  http://www.suzuki.sk/index.php?sekcia=modely_automobily&sekcia2=sx4outdoorline&sekcia3=cennik  16790 euro ... daca nu s-ar vinde nu cred ca s-ar cere atit...

...pe acest forum exista multe analize critice la adresa masinutei ... si asta pt. ca este un forum VIU ...cu oameni instruiti...care s-au documentat mult pina au ales-o tocmai pt ca a contat fiecare banut ... si care nu reactioneaza la spiritul de turma (axioma->"toyota rules") ci fac alegeri in urma judecatilor proprii..
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline bogdanb

« Răspuns #69 : 24.Ian.2010, 01:59:02 p.m. »
@Radu-SX4 : Peace man!  >:D<
Cred ca toti posesorii de Sx4 sunt convinsi ca este un compromis intre pret si performanta. Ceea ce am vrut sa subliniez este ca, fata de primele postari (vezi pagina 1) comparatia "SX4 versus..." a virat spre aspecte mult prea tehnice pentru multi dintre noi - poate ca unii merg la mecanic sa schimbe un bec sau bujiile, sau o siguranta arsa, habar n-am :dknw:
De aceea, cred ca concepte gen controlul electronic al admisiei si evacuarii, numarul de valve si controlul electronic al deschiderii si inchiderii si alte chestii super-tehniciste ne depasesc pe multi.
Evident ca nu poate nega nimeni anumite neajunsuri - scartaituri pe la imbinari, calitatea vopselei, insonorizarea nu foarte performanta, etc... Evident ca alte masini de talie asemanatoare pot avea motoare mai puternice sau transmisii mai performante.
Insa, mi-ar placea mai degraba sa stiu ce aduc in plus aceste tehnologii la tinuta de drum, daca imbunatatesc consumul sau tractiunea, etc... Sincer, mi se falfaie daca motorul meu are 8, 16 sau 24 de valve, daca are 100CP sau 240CP (Jimny de exemplu, are 85CP), daca preincalzeste combustibilul sau nu. Ci doar aportul practic al acestora.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)