Autor Subiect: SX4 versus...  (Citit de 55993 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline radu-sx4

• Full Member
  • Mesaje postate: 198
  • Gen: Bărbat
  • EX-SX
Re: SX4 versus...
« Răspuns #50 : 21.Ian.2010, 11:33:31 p.m. »
SX4 vs Rav4 0-10
SX4 vs Forester (oricare din variante de benzina si unicul diesel boxer) 0-15
Sx4 vs Quashquai.....1-1,5, spre 1-2,5...dotarile bata-le vina....
Sx4 vs Koleos idem
Parerea mea este ca la vechiul model, cat si la noul sx4 primesti multe la un pret echilibrat, insa dotarile de lux si accesoriile de fabrica sunt putine, chiar inexistente (trapa, senzori lumina, xenon, piele...., ).
A compara Suzu cu Rav si Forester cred ca nu are rost, urcati in masinile mentionate, conduceti si o sa vedeti ca sunt clase diferite, desi au dimensiuni apropiate, ca sa nu mai spun de motorizari si dotari.....satisfactia e total diferita la fiecare model. Toyota lucreaza cu dual vvt de foarte mult timp, plus noul optimal drive, Subaru are o silentiozitate la motor de te da gata la prima cheie, electro-mecanica de pe tractiune e "galactica" si garanteaza ceea ce scrie pe luneta "simetric awd" in orice conditii....
Nissan e scump, insa pare un pic mai robust fata de suzu, in categorie intrand si Koleos...Sx4 are un farmec aparte, e o masinuta de oras buna si pentru drumuri de tara semiamenajate, cat despre off-road, nu are rost sa comentam....(daca ne incanta ca face fata prin zapada si un noroi de 15 cm adancime, nu se numeste drum dificil, are potential dar sa nu exageram....valabil si pentru renault si nissan... ).
Pana la urma Sx4 e cel mai accesibil "suv de buzunar" de pe piata!!!!....mai simpatic decat Panda 4x4....

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #51 : 22.Ian.2010, 04:45:59 p.m. »
daca ne incanta ca face fata prin zapada si un noroi de 15 cm adancime,

Oo pe mine ma incanta teribil! :D Iti dai seama ca Matizul (fosta masina) nu avea ce cauta prin astfel de conditii, deci SX4 este excelent!
Acum na, eu nu-mi doresc offroad prin cine stie ce coclauri, so it's all good :good: :)
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline bogdanb

« Răspuns #52 : 22.Ian.2010, 05:09:57 p.m. »
      Pana la urma Sx4 e cel mai accesibil "suv de buzunar" de pe piata!!!!....mai simpatic decat Panda 4x4....

@Radu, ai pomenit in comparatia ta chestii gen "dual vvt", "simetric awd", "optimal drive" samd... Nu stiu cu ce se mananca, de aceea intreb: e cool sa ai asa ceva pe masina? Si e de porc sa nu ai?

Eu as zice altfel: ca producatorii nu au incadrat degeaba masinile lor in eceeasi categorie, crossover (ma refer aici la SX4 vs Qashqai vs Rav4). La urma urmei nu vad pe nici una capabila de un 4x4 mai hard (sigur, preparat cum trebuie, ar fi capabil si Loganul - vorba-vine). Mai degraba inclin sa cred ca cele 3 modele au capabilitati offroad similare, diferenta fiind in confortul pasagerilor. Chiar si aici as avea rezerve asupra criteriilor de comparatie: Probabil ca Qashqai sau Rav4 sunt mai silentioase. Poate au motoare care consuma mai putin. Insa nici una din ele nu are atatea optiuni in standard ca SX4. Si chiar daca acestea nu sunt (poate) foarte performante individual, per total ofera cel mai bun raport pret/calitate...
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline radu-sx4

• Full Member
  • Mesaje postate: 198
  • EX-SX
« Răspuns #53 : 23.Ian.2010, 01:31:06 a.m. »
....fara suparare, eu zic sa intri pe la toti astia comparati pe site....si mai vorbim....sa pui nissan cu toyota in comparatie e barbar....roaba (nissan) vs real suv (toyota). Cat despre crossover nu prea cred ca astia le numesc asa pe sus-mentionatele....insa iti spun sigur pe aia care spun ca au asa ceva:
Maşini categorizate ca SUV crossover
Model(s) Platform
Acura MDX şi Honda Pilot Honda Accord
Audi Allroad Quattro Audi A6
BMW X3 BMW E46 (BMW 3 Series)
BMW X5 BMW 5-Series
Cadillac SRX Sigma platform (Cadillac CTS & STS)
Chevrolet Captiva/Saturn VUE GM Theta platform
Chevrolet HHR GM Delta platform (Chevrolet Cobalt)
Chrysler Pacifica Chrysler CS platform (Chrysler Town şi Country/Dodge Caravan)
Ford Ecosport Ford Mk6 platform (Ford Fiesta)
Ford Escape/Mazda Tribute/Mercury Mariner Ford CD2 platform
Ford Taurus X Ford D3 platform (Ford Five Hundred/Taurus)
Ford Territory Ford Falcon
GMC Acadia/Saturn Outlook/Buick Enclave/Chevrolet Traverse GM Lambda platform
Holden Adventra/HSV Avalanche Holden Commodore
Holden Crewman/HSV Avalanche XUV Holden Commodore
Honda CR-V şi Honda Element Honda Civic
Hyundai Tucson/Kia Sportage Hyundai Elantra
Hyundai Veracruz şi Hyundai Santa Fe Hyundai Sonata
Infiniti EX Infiniti G35
Infiniti FX Nissan FM platform (Infiniti G35)
Jeep Compass/Jeep Patriot/Dodge Journey Mitsubishi GS platform
Kia Rondo Kia Optima
Lincoln MKX/Ford Edge Ford CD3 platform (Lincoln Zephyr/MKZ, Ford Fusion, Mercury Milan, Mazda6)
Mazda CX-9 Ford CD3 platform
Mitsubishi Endeavor Mitsubishi Galant
Mitsubishi Outlander Mitsubishi Lancer
Nissan Murano Nissan Altima
Nissan X-Trail Nissan Almera
Renault Koleos Nissan New X-Trail platform
Subaru Forester Subaru Impreza
Subaru Tribeca Subaru Legacy/Outback
Suzuki SX4 Suzuki Swift
Toyota Harrier/Lexus RX şi Toyota Kluger/Highlander Toyota Camry
Toyota Matrix/Pontiac Vibe Toyota Corolla
Volvo XC70 Volvo P24 platform
Volvo XC90 Volvo P2 platform (Volvo S80)

VORBEAM DE TEHNOLOGII MULT MAI EVOLUATE, PT. CA CE AM PRIMIT NOI LA BANUL DAT, E STANDARD CAM DE MULTISOR TIMP LA ALTII......NO OFFENCE!!!

Post Merge: 23.Ian.2010, 01:42:51 a.m.
....si din  WIKIPEDIA un citat:
"Multe crossovere sunt mai degrabă break-uri cu suspensie mai înaltă, tracţiue 4x4 şi scut-uri pentru a oferi posibiltăţi de deplasare pe teren accidentat."
« Ultima Modificare: 23.Ian.2010, 01:42:51 a.m. de radu-sx4 »

Offline body

« Răspuns #54 : 23.Ian.2010, 09:21:54 a.m. »
Nu te supara , da' SX4 nu are nicio treaba cu breakul .
Si iar o parere personala a unuia care a mers in conditii extreme ( desert ) circa 2,5 ani cu tot felul de modele .
Daca Toyota LandCruiser e de departe regele ( regina ) masinilor de teren , nu acelasi lucru il pot spune despre RAV4 ( la categoria ei ) care pe mine m-a dezamagit teribil .
Si crede-ma le-am condus pe amandoua .
PS Un model care se comporta f bine in desert si putea fi achizitionat la preturi super bune era Isuzu Trooper . Pacat ca nu se mai fabrica .
« Ultima Modificare: 23.Ian.2010, 09:25:30 a.m. de body »
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara

Offline bogdanb

« Răspuns #55 : 23.Ian.2010, 10:28:06 a.m. »
....sa pui nissan cu toyota in comparatie e barbar....roaba (nissan) vs real suv (toyota).
[...]
VORBEAM DE TEHNOLOGII MULT MAI EVOLUATE, PT. CA CE AM PRIMIT NOI LA BANUL DAT, E STANDARD CAM DE MULTISOR TIMP LA ALTII......NO OFFENCE!!!

@Radu, topicul fiind "Versus", ai voie sa compari SX4 si cu A-Klasse, daca ti se pare relevant, nu se supara nimeni... cu atat mai mult nu se supara nimeni ca l-ai comparat cu Qashqai si Rav4 care chiar sunt in aceeasi clasa.
In fine, nu vreau sa fiu rautacios... Vad ca stii sa cauti liste pe google si sunt de acord ca ceea ce ai mentionat sunt tehnologii recente.
Dar nu mi-ai raspuns la intrebare: crezi ca e de porc ca noi nu avem asa ceva pe SX4? Ti se pare ca lipsa acestora face ca SX4 sa fie o masina de kko?

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #56 : 23.Ian.2010, 10:52:34 a.m. »
SX4 e in aceeasi clasa cu Rav4? Eu n-as zice..
Rav4 eu mai degraba il vad cu Tiguan,Kuga,Koleos,etc..
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline Swithin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
« Răspuns #57 : 23.Ian.2010, 06:52:28 p.m. »

Nu stiu de ce, dar eu am vazut intotdeauna SX4 cam in aceeasi clasa cu Tiguan - poate pentru ca si Tiguan este promovat drept crossover si pentru ca unghiul de atac la ambele e destul de mic. Tot sper sa apara si SX4 in varianta cu partea din fata schimbata, ca la Tiguan Track & Field. :)

Pentru teren accidentat, @skipperandy ne poate povesti mai multe despre SX4. :)
Grow up.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8034
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #58 : 23.Ian.2010, 08:45:23 p.m. »
Nu cred ca o poti schimba oricum,este vina radiatorului.
Go Terios!!!:)

Offline bogdanb

« Răspuns #59 : 23.Ian.2010, 09:09:29 p.m. »
Tot sper sa apara si SX4 in varianta cu partea din fata schimbata, ca la Tiguan Track & Field. :)

Din pacate am indoieli ca asta se va intampla curand. Sau, daca totusi va fi sa se intample, cel mai probabil va fi alta masina, alta caroserie, alta viziune. Cred ca 99% din posesorii de SX4 (cel putin dintre cei cu varianta 4x4) isi pun intrebarea "de ce i-or fi facut unghiul de atac atat de mic?"  >:)