Vs Duster.
Treaba sta asa...
M-am intalnit cu o cunostinta, posesor de Duster, diesel. Mi-a spus ca, in cel mai bun caz, consuma 6 L/100 la drum intins, daca o calci batraneste, fara sa treci de 90-100. Diesel !
Masina altor cunostinte de-a lor, Duster pe benzina, avea consumul mixt 10 L / 100 (in contextul in care masina era preponderent folosita extraurban, fiind masina Salvamont).
La mers batraneste masina mea consuma cat Dieselul. La mers mai sportiv, nici sa vreau si nu ajung la un mixt de 10. Poate 8.5 spre 9.
Unde mai punem si calitatea masinii. Dupa 3 ani, Dusterul omului arata cam praf. si ma refer la interior: schimbator, plastice, tapiterie...
In contextul asta, parerea mea persona e ca, decat sa-mi schimb masina peste vreo 5 ani cu singura pe care mi-o permit 4x4 noua (Duster), mai bine ii pun un kit de inaltare cum a facut un coleg de forum (ca si asa se vor lasa suspensiile), ii pun o "vanita" pe capota sa echilibrez diferenta de portbagaj cu Duster si ma bucur de masina mea, ingrisita de mine, cu un o minima pierdere de bani, nu ca la un schimb de masina.
Gresesc cumva ?