Autor Subiect: SX4 versus...  (Citit de 55989 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8034
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: SX4 vs...
« Răspuns #20 : 17.Nov.2009, 09:59:50 a.m. »
Ca o paranteza,daca Soul ar fi fost si 4x4 ar fi fost super,super misto.Dabia astept sa o vad..
Intre astea doua puteau sa faca drive-test!
Go Terios!!!:)

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8034
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #21 : 20.Nov.2009, 04:03:10 p.m. »
Putem spune Suzuki Grand Vitara vs Skoda Yeti? Sau  mai corect Suzuki SX4 vs Skoda Yeti?
In ultimul numar din revista autoshow ,...
Autoshow-ul mi-a raspuns la mail!
Buna ziua!

Multumim pentru atentia acordata si felicitari pentru automobilul pe care il detineti (eu personal il cunosc destul de bine si il admir din plin).

Referitor la nedumerirea dumneavoastra tin sa mentionez urmatoarele aspecte:

Articolul meu din nr 236 este un test - prezentare a noului Skoda Yeti, in care am precizat carteva dintre impresiile personale pe care mi le-a creat acest model, dar si unele detalii de ordin tehnic si de marketing anuntate de catre producatorul ceh. In concluzia de la pagina 25, in prima fraza am citat (este adevarat - sub o alta formulare) precizarea facuta de Skoda in comunicatul oficial, si anume ca "Yeti este un concurent direct pentru SUV-urile compacte gen Kia Sportage, Hyundai Tucson sau Suzuki Grand Vitara, precum si pentru crossovere precum Nissan Qashqai". Asadar, aceasta afirmatie (a asemanarii) nu-mi apartine mie, ci constructorului ceh. In schimb, a doua fraza din concluzia articoului imi apartine, fiind o observatie din timpul testului. Este vorba despre faptul ca, fata de concurentii mentionati mai sus, Skoda Yeti se descurca mai bine pe asfalt, iar pe drumurile neamanejate (deci nu in off-road) doar onorabil. De altfel, parerea mea a fost impartasita de colegii mei, care chiar au realizat un test comparativ intre Skoda Yeti si Nissan Qashqai in Autoshow nr 237, considerand modelul ceh un crossover veritabil.
Vis-a-vis de posibilele asemanari dintre Yeti si Grand Vitara, va inteleg nedumerirea avand in vedere ca modelul Suzuki are o constructie (aproape) de offroader veritabil, astfel ca singurele similaritati intre cele doua masini tin de tractiunea integrala si de dimensiunile comparabile... cam atat.

Sper ca v-am lamurit  cu raspunsul meu, nu trebuie sa va cereti scuze pentru ca nu ati deranjat cu nimic si chiar va incurajam sa ne atrageti atentie fata de orice posibila viitoare nedumerire.

Bafta multa si off-road placut,

Gabi Gogiu

PS: As vrea sa-mi raspundeti cu un e-mail cu un link catre thread-ul de pe www.suzuki-club.ro (sunt si eu un forumist prezent - in masura timpului disponibil - pe marea majoritate a forumurilor.

Go Terios!!!:)

Offline bogdanb

« Răspuns #22 : 20.Nov.2009, 06:18:48 p.m. »
Privit asa, se leaga. Yeti=crossover => Yeti =concurent SX4
Sigur, Skoda poate sa-si propuna ca Yeti sa concureze si Hummer-ul, in fond e politica lor de vanzari.
Pe de alta parte, am vazut tendinta multor fabricanti de a include in categoria "crossover" masini care poate s-ar incadra mai bine in clasa SUV (vezi Ford Kuga, Mergedes GLK, Audi Q5).
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline adrian_r5

« Răspuns #23 : 20.Nov.2009, 07:34:59 p.m. »
Privit asa, se leaga. Yeti=crossover => Yeti =concurent SX4

Acum vreo 2 ore mi-am parcat funduletu' pe scaunu' soferului intr-un Yeti  :happy:

... e o idee mai mare decit SX4 ... pt. comparatie Yeti - SX4. Asta de l-am vazut eu avea rotile de 215/60R16 iar esicsu are 205/60R16. Yeti are portbagajul de 310 l si se intinde mai mult pe orizontala decit pe verticala - ceva in genul portbagajului de Ignis iar SX4 il are de 270 l asezati mai mult pe verticala. Nenea de la dealer zicea ca e pe platforma de Tiguan.

Poate ma duc miine sa fac un drive test cu Yeti asta - 1.8 TSI/160 CP 4 x 4 ...  (azi am facut o tura nu prea mare cu un Renault Fluence 1.5 dCi 105 cp).
« Ultima Modificare: 20.Nov.2009, 07:36:46 p.m. de adrian_r5 »
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline bogdanb

« Răspuns #24 : 20.Nov.2009, 10:52:27 p.m. »
Poate ne faci si noua un review complet Yeti vs "esics 1.5 geleics se" cand te intorci de la test drive ;-)
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline xim

« Răspuns #25 : 21.Nov.2009, 01:36:46 p.m. »
ei chiar ar fi foarte interesant comparativul cu yeti facut de un posesor de sx4 ... vizavi de suspensie, confort, izolare fonica, pozitie de condus, dinamica motor...si cam atit...ca ie doar un drive test :) ... astept cu interes...
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline adrian_r5

« Răspuns #26 : 21.Nov.2009, 01:57:54 p.m. »
Imi pare rau ca va dezamagesc, dar astazi, din motive personale, n-am ajuns sa "drivetestez" Yeti  >:D<

PS - motivele personale au fost de fapt unul singur - lenea de simbata dimineata  :( :( :(
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline hugbear

« Răspuns #27 : 09.Ian.2010, 10:44:56 p.m. »
Mda....

Liniste si pace...

Zona "versus" e moarta...

O singura concluzie: SX4 n-are pereche!!!  =))
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Swithin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
« Răspuns #28 : 10.Ian.2010, 02:47:42 a.m. »

Am oprit intr-o dimineata langa un Rav4. Sorry pentru calitatea pozelor...

Grow up.

Offline xim

« Răspuns #29 : 10.Ian.2010, 11:36:25 a.m. »
Ca sa perturbam putin linistea de pe acest topic mai pun niste poze...comparative.
Chiar daca pare putin deplasata comparatia , avind in vedere performantele off-road ale foresterului (mult peste orice suv ), cei de pe forumul sx4 SUA au facut un mic versus  http://www.suzuki-forums.com/suzuki-sx4-forum/29536-sx4-awd-subaru-forester.html.
Am facut un scurt "passenger-test" cu un amic cu un forester cu motor de 2l benzina (pret 2 x sx4) si pot sa zic ca imi place, datorita ampatamentului si am inteles si a suspensiei mai sofisticate confortul este super OK. Masina este orientata spre performanta, nu prea are cine stie ce gadgeturi si bord stralucitor...si da senzatia de masina foarte masculina...ie greu sa-ti imaginezi o "domnita" pe tocuri coborind dintr-un forester. Dotarile cam aceleasi ca si pe sx4, mai putin keyless, dar in plus avea o chestie super utila in acest sezon, dezghetare stergatoare ...a si mai era acolo un butonele "neesential" de la reductor parca :).
Aaa..conform unui articol de pe net, motorul de 2,5 benzina ii confera foresterului performante dinamice mai bune decit cayenne (pret 2x forester).

« Ultima Modificare: 10.Ian.2010, 11:37:59 a.m. de xim »
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray