Autor Subiect: SX4 versus...  (Citit de 56080 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8036
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: SX4 versus...
« Răspuns #190 : 08.Mar.2011, 02:46:02 p.m. »
Pai asta si este Teriosul.Este o masina facuta in aceeasi"curte".Atat ca Daihatsu este croit pe modele mici(acum a aparut Terios cu 7 locuri"struto-camila).
Go Terios!!!:)

Offline GabrielC

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 28
« Răspuns #191 : 08.Mar.2011, 04:06:35 p.m. »
Salut,
Poate ca postul meu nu este tocmai in tema topicului dar cred ca se apropie foarte mult. Asadar, intentionez sa fac un upgrade la autoturismul sotiei respectiv sa vand Swiftul 1,5, AT, achzitionat in 2009 ( 45,000 Km, cam mult dar este masina de facut naveta pana la urma..) si ne gandeam noi ca prima alegere Sx4 tot varianta AT, chiar daca este doar 2wd., pentru confortul doamnei. 
Rugamintea este ca in masura in care exista cineva cu aceasta varianta de sx4, as aprecia orice informatie cu plus sau minus despre model in sine si /sau orice inside despre sx4 este binevenit.  In masura in care ati aflat si de preturi pentru swift sh deasemenea raman recunoscator daca le veti impartasi, masina fiind impecabila... asa ca si criteriu.
Cu stima, GC.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #192 : 08.Mar.2011, 06:55:20 p.m. »
Din cate stiu eu Suzika are un SX4 cu cutie automata, din pacate vad ca nu a mai dat demult pe aici. Si nici e-mail public nu are.  :(

Offline hugbear

Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline xim

« Răspuns #194 : 06.Sep.2011, 07:03:31 p.m. »
si pe asta tot Giugiaro a facut-o .. o revista frantuzeasca de profil considera ca Fiat Idea ar fi parintele sx-ului :-?

« Ultima Modificare: 06.Sep.2011, 07:07:44 p.m. de xim »
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #195 : 06.Sep.2011, 07:18:06 p.m. »
Poate sa considere ce vor, la fel cum fac multi "jurnalisti profesionisti" de pe la noi.   

Fiat Idea se bazeaza pe generatia a doua de Fiat Punto, deci putem spune ca acesta e stabunicul SX4-lui?   :D

Offline xim

« Răspuns #196 : 06.Sep.2011, 08:27:12 p.m. »
mai putin important ce considera alti ... dar ca si o curiozitate mi se pare ca sunt multe elemente asemanatoare: capota cu "nervurile" de pe ea, grila fata, chiar si forma farului,  stalpul A si gemuletul, al treilea rand de geamuri spate... si de la varianta braziliana parca,  si bordul   

iata si un link cu poze OK http://www.italiaspeed.com/2005/cars/fiat/08/idea_brazil/gallery.html

...la poza a doua postata anterior mi se pare ingenios si destul de estetic, modul de prindere a rotii in spate pe haion.
1,6 SX4 GS 4x4 black

Offline LeonardSZK

« Răspuns #197 : 06.Sep.2011, 09:48:37 p.m. »
si pe asta tot Giugiaro a facut-o .. o revista frantuzeasca de profil considera ca Fiat Idea ar fi parintele sx-ului :-?
Nu poate fi Idea parintele SX4, din moment ce au acelasi "tata" (designer)... Poate frati dupa tata.  :D
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline Leutz

« Răspuns #198 : 07.Sep.2011, 04:29:47 a.m. »
Cu alte cuvinte ... "parintii lui erau ta'-su si cu fra'-su"  :D

Scuze de offtopic, dar nu m-am putut abtine sa citez fraza de mai sus ... o perla de pe vremea liceului folosita de altfel cu mare drag si ... cu conotatii dintre cele mai murdare  :-))

Oricum, "ADN-ul" designului mi se pare diferit. Cele doua viziuni sunt destul de departate una de alta, chiar daca anumite elemente coincid.
Daca avem artisti printre noi ... sau designeri, cred ca pot confirma.

@Coq ... ??? O parere ??? Chiar daca nu faci neaparat design de genul asta.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline xim

« Răspuns #199 : 07.Sep.2011, 10:38:15 a.m. »
Cele doua viziuni sunt destul de departate una de alta, chiar daca anumite elemente coincid.

...sunt si nu prea, Idea este small MPV iar Sx-ul crossover =MPV+hatchback+SUV .
si nu este un lucru rau daca a imprumutat elemente de la ta-su, fra-su, var-su sau cine o mai fi :), atat timp cat prin 2004 sau 2005 a fost declarata masina anului pe continentul sud-american.

Oricum discutam de asemanari, nu neaparat de scopul pentru care a fost proiectat,  este greu sa nu le observi si sa crezi in coincidente atat timp cat ambele masini provin din aceeasi casa de proiectare.
1,6 SX4 GS 4x4 black