Autor Subiect: SX4 versus...  (Citit de 55987 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline xim

SX4 versus...
« : 11.Nov.2009, 05:41:47 p.m. »
M-am uitat inainte putin pe forum si in afara de topicul lui ASZ,  SX4 vs Fusion ... nu am gasit nimic legat de subiect.
Datorita abundentei de minisuv-uri care au aparut si care se anunta in continuare, poate acest vs nu este lipsit de interes.
Asa ca am sa incep cu citeva masinute care cred ca sunt din aceeasi clasa.

SX4 vs Sedici ... era o gluma :) ... sau poate nu  ...  pentru cei de la top gear .. :P
SX4 vs Urban cruser de la toyota ... cind l-am vazut in showroom am zis iata un rival japonez, imi place fata mai "patratoasa" nu imi place pretul
SX4 vs Quasqai  .. sunt si ceva articole interesante pe net pe aceasta tema
SX4 vs Yeti de la skoda...garda la sol mai mica...porbagaj ..huge (400 l), transmisie 4x4 haldex, neparmanenta..prea patratos, nu mai zic de pret
SX4 vs Kia soul ... aici inca nu sunt prea multe informatii
sau SX4 vs orice alt SUV mai mare gen tucson, rav 4, outlander...etc  cel putin in ceea ce priveste performantele offroad si de sosea...si chiar si dotarile ...fara a lua neaparat in considerare spatiul oferit
sau SX4 vs orice hatchback (am facut acest vs in momentul achizitiei  cu ... megan 3  :) )...pt ca zic eu, se incadreaza destul de bine si la aceasta clasa...doar este crossover ..... astept reactii   :fluier:
« Ultima Modificare: 11.Ian.2010, 09:49:04 p.m. de hugbear »
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline bogdanb

Re: SX4 vs...
« Răspuns #1 : 11.Nov.2009, 10:20:33 p.m. »
As zice si eu:
SX4 vs Logan MCV: la fel de lat, aproape la fel de inalt. Deosebiri: mai scurt, mai sportiv, mai agil, mai sofisticat, mult mai dotat
SX4 vs Sandero Stepway - dimensiuni comparabile, garda mai inalta, 4x4 priceless! minusuri: consum mai mare pentru motorul 1.6/16V
SX4 vs Ford Focus hatchback - Dimensiuni comparabile, dar Focusul e optimizat pentru autostrada, consum ridicol, mai ales la diesel.
Sx4 1.6/16V vs. Ford Fiesta 1.2/16V: cuplu mai bun, agilitate superioara, inclusiv prin oras. Surprinzator, consum mult mai bun.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8034
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #2 : 12.Nov.2009, 10:28:46 a.m. »
Eu sunt pe dos aici fiindca la inceput(in primavara 2008) eram total chitit pe SX4 deoarece am considerat ca ,daca la aceeiasi bani cu un 4x2 pot lua un 4x4,de ce nu.Dar in final am descoperit Terios-ul mai scump si mai apt(zic eu ) in off-road .
Go Terios!!!:)

Offline pentium3d

• Full Member
  • Mesaje postate: 193
  • SX4 4WD GS / SX4 S-Cross 1.4 AllGrip Passion
« Răspuns #3 : 12.Nov.2009, 06:20:19 p.m. »
Comparatiile facute de mine la achizitia SX4 au fost urmatoarele:

SX4 vs Kia Ceed  - Ceed-ul din oferta de 11.500e era etalonul practic, avea tot ce era necesar fara ESP. La reconfigurare (model base + aceleasi dotari + ESP) iesea undeva la ~13.800e cu motorul de 1.4l.  Am preferat sa fac un efort extrem de inca 1000e sa am si 4x4 si garda mai mare, plus ca motorul e de 1.6l

SX4 vs Ford Focus  - mai scump decat Ceed, per ansamblu ieseam cam la acelasi pret cu SX4, si desi imi place mult cum arata, la acelasi pret 4x4 a inclinat fara discutie balanta.

SX4 vs Ford Fusion - mai scump decat Focus si mai urat :) desi se vrea un fel de crossover.

SX4 vs Sandero - Sandero ar fi castigat (din prisma pretului) daca ar fi putut avea ESP optional. Ieseam mai ieftin cu si dotari apropiate de Suzuki.

SX4 vs Jimny - a fost destul de grea alegerea :) - dar pe Jimny l-a tras serios in jos mai mult faptul ca e cu 2 portiere decat lipsa ESP (avea reductor in schimb)

SX4 vs Ignis - frumusel foc Ignis, pret ok (a se citi: si in buget), ar fi castigat  el daca avea optional macar ESP.

SX4 vs Fiat Panda 4x4 - prea scump Panda pentru cat de mica e masina. In plus m-am gandit ca totusi intr-o excursie macar sa incapa 4 persoane + cate o geanta de fiecare in portbagaj => castig de cauza SX4

SX4 vs masina SH (mai precis Opel Astra Classic/ VW Golf) - ca pret la aceleasi dotari balanta favoriza din start spre masina SH, insa din cautarile mele, la un pret de 7-8000e fara cel putin 100mii km la bord nu am gasit. In plus de asta, faptul ca era prima mea masina si nu sunt vreun pui de mecanic :) + experientele cunostintelor  cu SH (mai pica una alta = alti bani alta distractie) m-a facut sa decid ca decat sa ma ajunga in final vreo 8-9000e o masina cu peste 100mii km rulati mai bine clar una nou nouta chiar daca mai pun cateva mii.

SX4 vs Tata Motors - o utilitara gen dacia papuc / navara, la 14.900e  - garda mare, as fi putut-o folosi si la carat una alta :) , a cazut datorita faptului ca era doar cu 2 locuri (fara doublecabine), lipsa ESP, nici macar aer conditionat :) si viteza maxima era de 120km/h :D insa avea 4x4

SX4 vs Aro - unii poate vor rade, insa am ramas cu un gust amar ca nu am gasit Aro nou la vanzare...
Oameni suntem toti. OAMENI sunt putini.

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #4 : 12.Nov.2009, 10:33:58 p.m. »
SX4 vs nothing... nu are competitori la clasa lui, este altceva ce eu inca nu il pot incadra in vreo clasa; iar la pretul pe care il are 4x4,:dknw: incep sa ma intreb de ce nu pun toti fabricantii 4x4... =)) =)) =))
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline Cerby

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 392
  • Never drive faster than ur guardian angel can fly
« Răspuns #5 : 12.Nov.2009, 10:54:53 p.m. »

SX4 vs Tata Motors - o utilitara gen dacia papuc / navara, la 14.900e  - garda mare, as fi putut-o folosi si la carat una alta :) , a cazut datorita faptului ca era doar cu 2 locuri (fara doublecabine), lipsa ESP, nici macar aer conditionat :) si viteza maxima era de 120km/h :D insa avea 4x4

Tata sunt niste jafuri :D...unde lucrez eu e reprezentanta Tata...la inceput, cand am vazut cum trage motorul mi-a placut (scartaiau rotile in a2a cand bagam piciorul in ea...dar daca stai umpic mai atent sa te uiti la ea ...PRAF

si oricum SX4 nu are termen de comparatie :X
Suzuki SX4 1.5 GS :)

Offline bogdanb

« Răspuns #6 : 13.Nov.2009, 12:15:47 a.m. »
Bai, eu nici nu am cuvinte pentru petarde d-astea gen Tata...
Pana acum vreo cativa ani era un fel de Geely dar mai sarac, care se vindea doar in India. Performante canci, design ioc, dotari nici pomeneala...doar ieftin la pret , sa-si permita si  indianul care castiga 20 USD/luna.
Eu as infiinta o comisie mondiala care sa interzica infiintarea de marci d-astea fantoma care fac cazane pe roti...gen tata, geely, greatwall, sa nu mai risipeasca aiurea resursele pamantului...sa ia nene licenta de mertz daca vor sa faca masini (ca de Suzuki au deja   :D)
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline adrian_r5

« Răspuns #7 : 13.Nov.2009, 08:18:55 a.m. »
sa ia nene licenta de mertz daca vor sa faca masini

... si daca au "licenta de mertz" crezi ca vor reusi sa faca masini ? (adica mai stim noi pe unii care au avut licenta de Renault 12 si au cam facut praf din ea)
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #8 : 13.Nov.2009, 09:49:55 a.m. »
Din pacate producatori gen TATA ajung sa achizitioneze firme gen LAND ROVER.
Poate de aceea a scazut vertiginos calitatea si fiabilitatea la producatori cu shtaif, inclusiv cei teutoni...Se conformeaza si ei noilor tendinte...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8034
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #9 : 13.Nov.2009, 10:23:08 a.m. »
Tata a vrut sa-si ia "TATA" :D, a renuntat deoarece vanzatorul la rugat sa se uite in curtea service-ului.Acolo era full.Motivul : masinile sunt prafff!
Go Terios!!!:)