Comparatiile facute de mine la achizitia SX4 au fost urmatoarele:
SX4 vs Kia Ceed - Ceed-ul din oferta de 11.500e era etalonul practic, avea tot ce era necesar fara ESP. La reconfigurare (model base + aceleasi dotari + ESP) iesea undeva la ~13.800e cu motorul de 1.4l. Am preferat sa fac un efort extrem de inca 1000e sa am si 4x4 si garda mai mare, plus ca motorul e de 1.6l
SX4 vs Ford Focus - mai scump decat Ceed, per ansamblu ieseam cam la acelasi pret cu SX4, si desi imi place mult cum arata, la acelasi pret 4x4 a inclinat fara discutie balanta.
SX4 vs Ford Fusion - mai scump decat Focus si mai urat

desi se vrea un fel de crossover.
SX4 vs Sandero - Sandero ar fi castigat (din prisma pretului) daca ar fi putut avea ESP optional. Ieseam mai ieftin cu si dotari apropiate de Suzuki.
SX4 vs Jimny - a fost destul de grea alegerea

- dar pe Jimny l-a tras serios in jos mai mult faptul ca e cu 2 portiere decat lipsa ESP (avea reductor in schimb)
SX4 vs Ignis - frumusel foc Ignis, pret ok (a se citi: si in buget), ar fi castigat el daca avea optional macar ESP.
SX4 vs Fiat Panda 4x4 - prea scump Panda pentru cat de mica e masina. In plus m-am gandit ca totusi intr-o excursie macar sa incapa 4 persoane + cate o geanta de fiecare in portbagaj => castig de cauza SX4
SX4 vs masina SH (mai precis Opel Astra Classic/ VW Golf) - ca pret la aceleasi dotari balanta favoriza din start spre masina SH, insa din cautarile mele, la un pret de 7-8000e fara cel putin 100mii km la bord nu am gasit. In plus de asta, faptul ca era prima mea masina si nu sunt vreun pui de mecanic

+ experientele cunostintelor cu SH (mai pica una alta = alti bani alta distractie) m-a facut sa decid ca decat sa ma ajunga in final vreo 8-9000e o masina cu peste 100mii km rulati mai bine clar una nou nouta chiar daca mai pun cateva mii.
SX4 vs Tata Motors - o utilitara gen dacia papuc / navara, la 14.900e - garda mare, as fi putut-o folosi si la carat una alta

, a cazut datorita faptului ca era doar cu 2 locuri (fara doublecabine), lipsa ESP, nici macar aer conditionat

si viteza maxima era de 120km/h

insa avea 4x4
SX4 vs Aro - unii poate vor rade, insa am ramas cu un gust amar ca nu am gasit Aro nou la vanzare...