Autor Subiect: Ulei pentru motor DIESEL pus in motor pe benzina!!  (Citit de 246 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Mitran Alex

Ulei pentru motor DIESEL pus in motor pe benzina!!
« : 03.Ian.2025, 02:11:57 p.m. »
Buna ziua,

Va rog sa imi oferiti o parere despre cat de grav este faptul ca la ultima revizie, la un service oarecare, acestia mi-au pus uleiul ECSTAR F9000 5W-30 C2 (care este doar pentru motoare DIESEL), in loc de ECSTAR F9000 5W-30 ( care este doar pentru BENZINA)!! Mentionez ca am motorizarea 1.4 Boosterjet 140 CP, cu un rulaj de 150.000 km(an fabricatie masina 2019). Am facut revizia in luna august a anului trecut si am parcurs aproximativ 7000 km si din pacate, abia acum am constatat cu stupoare  ca pe bidonul cu restul de ulei ramas de la revizie scrie mare DISESEL!! Masina nu mi-a facut nici o problema in tot acest timp si nu am observat vreo schimbare de sunet a motorului sau orice altceva. Totusi, ma ingrijoareaza acest aspect si voi merge oricum in aceste zile sa schimb uleiul.

Va multumesc
  • Suzuki Vitara
SUZUKI VITARA 1.4 BoosterJet 140cp 2019

Offline aleksanders

Re: Ulei pentru motor DIESEL pus in motor pe benzina!!
« Răspuns #1 : 03.Ian.2025, 02:39:03 p.m. »
uite aici niste caracteristici si poti face o comparatie
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

The following users thanked this post: Mitran Alex

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14686
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 03.Ian.2025, 02:56:13 p.m. »
Sau aici...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline wolfin

« Răspuns #3 : 03.Ian.2025, 03:45:44 p.m. »
Stai linistit. Un ulei pt motoare diesel e .....simplificand discutia ... mai bun decat un ulei exclusiv pentru motoare  cu aprindere.

De ex....eu acum am bagat intr um motor cu scanteie un ulei pt camioane  :D...dar care indeplieste toate cefintele pt motoare pe benzina sau diesel
Adica...: :fluier:
SPECIFICAȚII ŞI OMOLOGĂRI: API SL/CF/CG-4, ACEA A3/B3/B4/E2, Mercedes-Benz MB 229.1/228.3, MAN M3275, MTU Type 2, Volvo VDS, Allison C-4 Level

Important e sa respecti ...repet simplificat....vascositatea la rece cald si schimbatul regulat.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline ntire2000

« Răspuns #4 : 03.Ian.2025, 09:19:28 p.m. »
Nu e nici o tragedie, în afara de faptul ca fiind mai putin vâscos la peste 100 de grade s-ar putea ca motorul tau sa fi baut ceva din el - poti verifica asta pe joja.

Daca ne uitam la caracteristici si la uzura motorului tau, s-ar putea ca uleiul asta sa fi facut mai mult bine decât ala dedicat pentru benzina, mai ales la rece.

@aleksanders , comparatia corecta este asta.

Tragedia era daca nu-ti schimbau deloc uleiul sau filtrul, cum a patit un coleg la o reprezentanta cu ceva ani în urma.
« Ultima Modificare: 03.Ian.2025, 09:32:17 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Mitran Alex

« Răspuns #5 : 04.Ian.2025, 01:42:39 p.m. »
@ntire2000 Am verificat pe joja, nu a scazut nivelul de ulei, si arata destul de bine! M-am linistit citind parerile voastre, intelegand ca nu este o mare problema. Voi fi totusi mai atent personal. Din pacate, este regretabil ca se intampla in service-urile de pe la noi, neatentia mecanicilor, si mai ales faptul ca iti duci masina pentru revizie sau alte reparatii, si te trezesti ca nu ti-au facut ce trebuia facut, asa cum mentionati si voi. Va multumesc tuturor pentru pareri si sfaturi, sa aveti un an bun!
  • Suzuki Vitara
SUZUKI VITARA 1.4 BoosterJet 140cp 2019

The following users thanked this post: gabineg