Autor Subiect: REVIZIA 15000KM ori 1 AN  (Citit de 107431 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: REVIZIA 15000KM ori 1 AN
« Răspuns #450 : 27.Oct.2012, 06:36:37 p.m. »
Primul lucru care ti-a scapat este ca, desi ai Swift, ai postat in sectiunea pentru SX4. Lucru scuzabil, fiind primul tau post.
In legatura cu prima revizie, in manualul de utilizare al masinii sunt scrise operatiile cere trebuie facute. Nu trebuie decat sa urmaresti daca le-au facut. Si sa ceri tu verificari in plus (cum ai zis aici trenul de rulare, sau frana de mana, etc.).
In ceea ce priveste consumabilele, service-urile de reprezentanta (acolo faci revizia, fiind in garantie) au diverse marci de ulei pe care le accepti sau nu, ei nu cedeaza, nu te accepta cu uleiul adus de tine. Filtrele sunt de regula Suzuki. Mai ramane si pretul, care poate diferi si cu 50 % intre diverse service-uri.

Succes si spune-ne cum a fost.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Tavi

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
« Răspuns #451 : 01.Nov.2012, 05:30:33 p.m. »
Oups!... Imi cer scuze pentru neatentie.

Multumesc frumos pentru raspuns, gabineg! Revin cu detalii despre revizie, data viitoare in sectiunea pentru Swift.

Offline vladys

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 31
« Răspuns #452 : 25.Ian.2013, 11:50:13 p.m. »
.
« Ultima Modificare: 27.Ian.2013, 02:46:59 p.m. de hugbear »

Offline shogunu65

« Răspuns #453 : 31.Ian.2013, 02:12:29 p.m. »
Maine ma duc sa schimb placutele frana fata.Masina are 11300km si placutele mai au 2mm verificate de mine.O mizerie.La Nissan placutele trebuiau schimbate la 50000km.

stiu ca a trecut mult de la discutie, dar am o intrebare .... cei care au inlocuit placutele in mai putin de 15 mii km, au avut cumva masina prin service pentru alte probleme inainte de a inlocui placutele?

intreb pentru ca am dus masina in service pentru ceva ce trebuia vopsit, si cam la 1000 km de atunci mi se pare ca au inceput sa scartaie placutele. Cand am dus o in service avea 5800 km acum are 6900.

probabil cand voi schimba cauciucurile de iarna cu alea de vara o sa ma uit atent la placute  si sa vad daca baietii din service au fost "draguti si cu bun simt".

merci frumos!

Offline cristidav

« Răspuns #454 : 31.Ian.2013, 04:27:03 p.m. »
Si mie imi scartaie placutele, asa finut. De ce sa fi inceput sa scartaie ? Sa-mi fi umblat la ele ?
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline NicNic

« Răspuns #455 : 31.Ian.2013, 07:56:44 p.m. »
stiu ca a trecut mult de la discutie, dar am o intrebare .... cei care au inlocuit placutele in mai putin de 15 mii km, au avut cumva masina prin service pentru alte probleme inainte de a inlocui placutele?

Si eu am fost cu SUVI la service pentru ceva tinichigerie, masina avea cam 3000 km.
Acum am 14457 km si va trebui sa fac revizia cat de curand.
Nu am desfacut inca placutele (nu le-am controlat), dar sunt aproape sigur ca pe fata vor trebui schimbate, pentru ca:
1-scartaie usor uneori, la franari usoare
2-discurile fata au o uzura cam prea mare (apreciez la vreo 1-1,5 mm), mai mult ca dublu fata de cele spate.
3-in ultimul week-end am fost plecat din Bucuresti, iar pe drumuri de munte (coborare pante mai pronuntate) se aprindeaintermitent becul de frana din bord (acelasi cand e frana de mana trasa). Banuiesc ca exista un senzor de nivel in rezervorul de lichid de frana, care arata indirect o uzura a placutelor (lichidul lipsa e in etrieri...)

Nu m-ar  mira sa fie necesar a schimba placutele fata, mai ales ca circul preponderent in Bucuresti, si am un stil mai "bagacios".

Cred ca in urmatoarea luna voi veni cu raspunsurile, dupa efectuarea reviziei.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #456 : 31.Ian.2013, 10:27:07 p.m. »
Si la mine se aprindea cind si cind mai ales in panta becul de la frina de mina si cum am mai citit pe aici discutii, am cumparat lichid de frana compatibil si am mai completat si nu mai am probleme.
De atunci cred ca am facut cel putin 3000 de km si tot nu trebuiesc schimbate placutele, cei de la service mi-au spus de acum vreo 5000 de km ca trebuiesc schimbate dar nu am ales varianta lor.
Fiecare face ce vrea pina la urma urmei, totusi eu spun sa verifici grosimea lor sa nu le schimbi prea devreme  :good:
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline adrian_r5

« Răspuns #457 : 31.Ian.2013, 10:43:10 p.m. »
Eu la ultimele 2 revizii le-am dat jos si m-am uitat la ele ... 34946 km respectiv 44678 km ... sint curios la vara la revizia de 5 ani (nu stiu citi km vor fi ... acum are aproape 53000) daca va trebui sa le schimb sau nu. Sint placutele cu care a venit masina din fabrica ...  >:D<
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline shogunu65

« Răspuns #458 : 01.Feb.2013, 10:52:30 a.m. »
eu am intrebat pentru ca stiu ce baieti de treaba sunt prin service pe la noi. Daca la o revizie e simplu sa te uiti ce face la masina (la autonet au o camera cu monitoare) la tinichigerie / vopsitorie lasi masina la ei ... deci o masina cu care are chestii de luat dupa ea e un ciubuc simplu de facut.

Sincer am vrut sa marchez prezoanele cand am dus o in service, dar m am gandit ca prea sunt paranoia. Acu daca pana la revizia de 15 mii imi pica placutele o sa fiu bun de plata  X-(

oricum sfatul meu pentru cei care va duceti masina si o lasati in service .... verificati cu atentie tot ce poate fi inlocuit pe ea, fara ca aparent sa se observe. Pe langa asta tot timpul la revizii solicitati piesele inlocuite. Am un prieten care duce paranoia la extrem. Cu un marker deseneaza filtrele noi care le pun astia pe masina, si apoi la schimb sa i fereasca Dumnezeu sa nu i puna filtrele lui uzate in portbagaj :)))

Tatal meu a facut o data o aroganta cu un service Peugeot ... a scris ceva cu pixul pe un filtru de aer pe care il schimbase el, apoi a mers la o revizie. Desi filtrul nu trebuia schimbat, baietii l au pus pe factura cu tot cu manopera. Cand a luat masina l a chemat pe sef si l a rugat sa deschida in fata lui capacul de la filtru .... si surpriza ... filtrul era cel mazgalit :)))

problema nu i de un filtru pe care il schimba sau nu, problema e ca masina merge mai prost, consuma mai mult etc. In cazul meu daca placutele au fost inlocuite cu unele uzate, pot ramane fara frane desi mai am o gramada pana la revizie.

Offline NicNic

« Răspuns #459 : 04.Feb.2013, 03:02:52 p.m. »
Incerc sa nu ajung suspicios (paranoic deja ar fi prea  mult...).
Am senzatia ca in service-uri nu mai sunt "meseriasii" de alta data care te ciupeau in toate felurile imaginate sau neimaginate. Sau am eu ceva noroc, pentru ca ultimile masini pe care le-am avut de noi (din gama Dacia-Renault) au mers doar in acelasi service si la acelasi mecanic....
Cu Sx4 am experiente de service din 2009 incoace, la Autonet. Si ma pot declara multumit.
Despre SUVI pot sa spun ca are cu siguranta ceva deficiente la sistemul de franare: discurile fata am vazut ca se uzeaza rapid inca de la inceput, inainte a merge maisna prin service (deci nu a "lucrat-o" nimeni).
Ce va fi, voi vedea. Pana atunci SUVI e foarte bun!
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!