Autor Subiect: REVIZIA 15000KM ori 1 AN  (Citit de 107430 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: REVIZIA 15000KM ori 1 AN
« Răspuns #430 : 18.Mar.2012, 07:44:18 a.m. »
Vad ca, dupa Marshal Valcea, si Arinovis Brsov "pune" 5W40...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline cezarm

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 44
« Răspuns #431 : 06.Apr.2012, 07:12:40 p.m. »
Am fost si eu ieri la service-ul "oficial" al SCR (Autonet Giulesti) pentru revizia anuala (10800km). Am fost foarte multumit de atitudinea si serviciile celor de acolo, cred ca voi reveni la ei pe viitor. Au avut bunul simt sa ma intrebe daca sunt de acord cu schimbarea suportului ptr. numarul de inmatriculare ("Radacini") si nici nu s-au suparat ca i-am refuzat. Bilant:
- am insistat pentru schimbarea filtrelor chiar daca Suzuki recomanda doar curatirea lor (masina folosita 98% urban);
- scut plastic de la motor zgariat si rezervor benzina lovit (noroaiele de pe drumul spre Moldoveanu), nimic grav; cam expus rezervorul si parca am alta priveliste la Outback;
- schimbat placutele frana fata, nu o mai duceam mult cu ele (asta-i impozitul pe mersul mai "sporty" prin Bucuresti).
A o intrebare pentru posesorii de SX4: daca stropiti luneta spate nu pleaca imediat stergatorul? Si-a dorit cineva pana acum doar sa "ude" o luneta sau a urmarit sa o si curete? Asa cum am eu pe butoane, trebuie sa trec prin cele 2 etape intermediare de stergere (pe uscat) pentru a ajunge in final sa-l ud si sa-l sterg concomitent. Am pus intrebarea la service dar mi s-a raspuns ca asa a vrut japonezu'.
Subaru Outback 2007

Offline bisti

« Răspuns #432 : 06.Apr.2012, 08:02:27 p.m. »
Daca dai in partea opusa "stergerii intermitente", nu merge maneta "juma de cursa" cu revenire ? Acolo trebuie sa pompeze si apa. Cel putin asa e la Swift.

The following users thanked this post: BARASCU TUDOR

Offline cezarm

• Newbie
  • *
« Răspuns #433 : 06.Apr.2012, 08:13:23 p.m. »
Nu! Doar arunca apa nu si sterge! Treaba este neplacuta pentru ca daca se murdareste luneta trebuie sa-i acord mai mult de o fractiune de secunda cat ar fi necesara daca cele doua actiuni s-ar face concomitent. Asa, ori stergi geamul pe uscate, pana vine si apa sau intai ud si comut pe stergere si abia in final sa reusesc sa le fac pe amandoua odata. Mi-a fost teama de vreun contact mai ciudat pentru ca inca nu vad logica doar udatului lunetei. Zic de contact pentru ca, in toamna am lovit un dulau cu Outbacku' si am pus-o de un spoiler, far si un rezervor pentru lichidele de sters lunetele. Cand am plecat de la SMT am constatat ca-mi inversarera niste fise de contact ca udam luneta fata si concomitent o stergeam pe aia din spate si invers (mari meseriasi)!
Subaru Outback 2007

Offline costi

• Full Member
  • Mesaje postate: 112
« Răspuns #434 : 07.Apr.2012, 06:51:02 p.m. »
Am fost si eu ieri la service-ul "oficial" al SCR (Autonet Giulesti) pentru revizia anuala (10800km). .

Ma duc si eu saptamana asta. Cat te-a costat ? Consumabilele au fost de la ei ?

Offline cezarm

• Newbie
  • *
« Răspuns #435 : 09.Apr.2012, 11:39:08 a.m. »
Revizia si atat cu totul de la ei se ridica pe la 700 si ceva. Eu am dat aproape 1100 pentru ca am vrut schimbarea (nu curatirea) filtrelor si la totu' s-au mai adaugat si placutele de frana.
Subaru Outback 2007

Offline bogogica

« Răspuns #436 : 09.Apr.2012, 08:51:22 p.m. »
1100....exorbitant
Anul trecut eu am dat 250 ron in Valcea, fara filtrele de polen si aer, cu ele cu tot ar fi fost 420 ron. Si mie mi-au si demontat bordul mentru a remedia o problemuta la o gura de ventilatie

Offline cezarm

• Newbie
  • *
« Răspuns #437 : 09.Apr.2012, 11:55:39 p.m. »
1100....exorbitant
Anul trecut eu am dat 250 ron in Valcea, fara filtrele de polen si aer, cu ele cu tot ar fi fost 420 ron. Si mie mi-au si demontat bordul mentru a remedia o problemuta la o gura de ventilatie

Suuuuper! Numai ca, daca adun la cei 251 RON filtrele schimbate (asta a fost opţiunea mea), placuţele de frana (c-asa am vrut eu), ulei diferenţial spate (ca trebuie) şi benzina pentru 400 km raman cu mult prea putin. Si asta pentru ce? Doar pentru o chitanţă pe care sa scrie 250 RON pentru o revizie incompletă? Si mai plec si cu franele scartaind de la ei.
Da’ alea 4 ore care le fac pe drum (în intervalul orar în care am cu totul altceva de facut decât sa admir frumosul drum pana la Ramnicu Valcea) cine mi le decontează? Si nici nu am cum sa-mi fac drum acolo ca nu am treaba prin zona. Ultima data am trecut prin Rm.Valcea in urma cu 2 saptamani cand am fost la Straja, asta inseamna vineri pe 23 martie pe la 17,00 (aia inchideau) si respectiv duminica pe 25 (cred ca erau la gratar). Si nici nu aveam cum sa merg cu SX4 pentru ca eram 4 oameni, cu schiuri şi bagaje si am preferat sa iau Subaru (si spatiu mai mult si mult mai placuta la condus la drum lung si am si kitul ptr. transportul schiurilor).
Si sincer sper sa nu se supere colegii, dar nu ma omor dupa stickere pe masina sau cine stie ce alte chestii; nici macar pentru acea reducere de 10%.
Sa fiu sluga masinii si sa-mi stric o zi doar pentru o banala revizie (mai ieftina doar pe chitanta) mi se pare cam mult. Asa, joi mi-am permis un program de lucru cvasinormal.
Am preferat Autovitu’ macar ca am un loc unde sa le bat obrazul, si poate sa se simta daca fac prostii. Nu cred în amageli de genul OPC şi altii... şi nici nu am timp sa umblu sa-mi caut dreptatea!
Subaru Outback 2007

Offline adrian_r5

« Răspuns #438 : 10.Apr.2012, 07:58:46 a.m. »
placuţele de frana (c-asa am vrut eu)
M-ai facut curios ... te rog ... pui aici niste poze cu placutele vechi ;)
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline bisti

« Răspuns #439 : 10.Apr.2012, 09:53:01 a.m. »
La 10800 km iti dai seama ca abia s-a luat praful de pe ele. Asta daca nu cumva a mers cu piciorul pe frana.