am sa incep cu "inceputul"! Pe data de 14.07.2009 aveam programare la revizia de 15000km ptr suki! Ajuns la service-ul din calea Giurgiului am remarcat inca din primele clipe "interesul" manifestat de cei de la receptie service! vb cu ei si le spun problemele si cam ce ma supara pe mine (intrerupe in ture medii undeva intre 1500-2000rpm (apa in filtru de motorina sigur), si la coborari mai abrupte, mi se aprindea putin martorul rosul cu semnul exclamarii ca si cand aveam frana de mana trasa(nivelul li
chidului de frana pe minim)"! inginreul de acolo spune ok, dati-mi cheile si masina va fi gata in 2ore jumate, poate chiar trei.. ca nu stiu ce.. ca va sta in jur de o ora pe tester si ca e complicat ca e 4x4 si treb s
chimbat uleilul la diferential...! eu zic...ok dar pot asista si eu la operatiuni!? la care el forte speriat si scurt imi raspunde NU!, Nu se poate! NP, las masina acolo plec la cumnata mea in crangaasi alaturi de prietena mea si.. la vre-o 2 ore suntem sunati si ni se comunica " stiti, va fi nevoie sa va schimbam si placutele de frana ca sunt foarte tocite, lucru care va costa in jur la 4 mil si intreaga revizie va fi 12mil!! " el vine sa imi spuna ca placutele mele sunt "foarte tocite" cand eu am doar 13700km si masina a fost exploatata in conditii normale, nu m-am dat la raliu cu ea! Ajung sa imi recuperez masina, vad placute noi curate ok pe masina, filtrele s
chimbate platesc si il intreb: dar nu va suparati, ce placute sunt aste? la 14000km sa fie nevoie sa le schimbam? e normal? nu sunt originale sau ce? la care el : pai stiti sunt ecologice si se tocesc mai repede si ... ca sa e de la UE.. si ca astea sunt conditiile..ABURELI
Ajung la masina ma uit in fuga la piesele vechi si stupoare !!placutele mele vechi erau uzate in proportie de 30-MAX40% si cand ma uit si mai bine una din ele nu era a mea ptr ca 3 aveau acelasi grad de uzura(30-40%) si cea de-a4-a era uzata undeva pe la 60%! sunt convins ca daca imi lasu placutele vechi, le duceam lejer, lejer pana la 20000-25000KM. sa nu ii mai vad!
Eu cred ca au vrut sa imi bage pa gat cat mai multe sa isi scoata si ei leafa!