Autor Subiect: Vitara 2024 Hybrid1.4 Motorul zgomot metalic pronunțat în 2000km- defect fabrica  (Citit de 830 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Din cite stiu, in cadrul garantiei, inlocuirea unui produs defect nu se face decit daca reparatia lui nu este posibila. E posibil sa ma insel (pe domeniul auto) insa eu asa stiu si asa am citit mai in toate certificatele de garantie.
Parerea mea este sa accepti inlocuirea motorului si prelungirea termenului de garantie.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: Petrov Mihaela

Offline wolfin

Are 10 ani....La care se mai adauda 1..2..luni. :inteligent: cat sta prin service.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Sefer Jesirah

Revin cu 2 amanunte:
 - am fost patit cu ambreiajul, picat in garantie (cutie automata, inainte sa comentati folosire defectuoasa). Defect aparut la aproximativ 30k. A fost declarat defect de fabricatie (declansat tarziu pentru ca am facut cam 90% exterior/autostrada si ambreiajul nu prea a lucrat, daca bagam urban, se manifesta mai devreme - explicatia reprezentantei). Exista un procedeu pentru schimbarea pieselor in garantie, oricat de clar este acel defect. Se demonteaza piesa/ansamblu, se fac poze, se trimit producatorului, se aproba lucrarea, vine piesa/ansamblu, se monteaza. Am stat peste 30 de zile cu masina in reprezentanta. Dar, am batut la cateva usi/reprezentante pana am rezolvat. Si am invatat ceva! Cu un zambet si o atitudine politicoasa, ai mai multe sanse, decat cu amenintari si scandal.
 - intamplator, cunosc un avocat, o doamna, care a avut client un posesor de Suzuki. Proces cu una din reprezentantele din Bucuresti. Nu a obtinut ce voia. Si a durat ceva.

Nu vreau sa va descurajez, doar sa vedeti situatia si din alt unghi. Dumneavoastra, ca si noi restul, cautand un avocat care sa ne ajute vs o firma care nu e la primul caz de genul asta si probabil, deja are o firma de avocatura care sa-i scoata din....

Orice varianta alegeti, va doresc sa solutionati cat mai favorabil pentru dumneavoastra aceasta situatie neplacuta! O zi buna!
  • Ex sx4 s-cross 1.6 DDIS Luxus AT Allgrip / Renegat Night Eagle

Offline ntire2000

Iar la final, atât de impresionat ai fost de experienta avuta, încât ai renuntat de tot la masina. :D
Cam ceea ce doreste si colega dupa nici o luna de mariaj cu Suza - care se pare ca i-a cam tradat încrederea la nici 2130 de km, nu la 30000...   :-?

PS: cel mai relevant mi se pare ce a zis colegul.
Restul ne dam cu parerea.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Hoinar

Offline Sefer Jesirah

Schimbatul era in program, indiferent de cat de impresionat am fost sau nu. De ceva vreme, nu tin masina mai mult de 4 ani, poate 5. Urmatoarea, poate va sta mai mult in garaj. Iar S-cross-ul a fost una din masinile de care am fost foarte multumit . Asta nu inseamna ca mi-a si placut estetic, din contra! Scuze, asta nu are nimic in comun cu problema doamnei!

Offline Petrov Mihaela

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
  • Gen: Femeie
    • Constanta
Salutare

In 20 de zile de la achiziție, mașină noua, fabricație aprilie 2024, motorul a început să facă un zgomot metalic care s-au amplificat, la 2000 de km.

Concluzia service-ului, se schimbă motorul.

Ați avut astfel de probleme?
  • Suzuki Vitara Passion 1.4 2024

Offline ntire2000

Spor la citit.

Dupa 40 de pagini, colegul a reusit sa iasa dintr-o experienta similara cu motorul schimbat.
Dar cu nervii franjuri, portofelul terfelit, timp din viata pierdut iremediabil.
Doar pentru ca unii s-au încapatânat ca sa fie tâlhari.

Din punctele astea de vedere sunteti o norocoasa - vi se schimba motorul fara târguieli.
Daca priviti din cealalta parte, eu zic ca masina aia trebuia retrimisa în fabrica pentru o verificare de calitate la sânge.
Aia n-a fost conforma de cum a iesit de pe poarta ma-sii.

PS: colegul din link a renuntat scârbit la marca asta cu toate ca ungurii care i-au reparat-o (pe banii lui) i-au oferit o dovada de omenie si civilizatie.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline koala

Nu vreau sa iau apararea celor din Service, da' motorul e o piesa de schimb si nimic mai mult.
O masina cu motorul inlocuit nu e cu nimic mai "nesigura" decat una cu motorul original.
EL COTE - Jimny AT (2006)

Offline Petrov Mihaela

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
  • Gen: Femeie
    • Constanta
Se mai poate numi noua, la 20 zile, când demontezi motor, demontezi accesorii (turbina, aer condiționat, demaror, alternator) și le pui la loc. Nu cred. Îți iei o mașină nouă și vrei sa nu umblii in ea niște ani, buni, altfel luăm un SH și eram împăcată.

Am înființat acest nou topic în speranța că cei care au mai avut probleme cu acest motor, 1,4 mild-hibrid sa ni le împărtășim.
  • Suzuki Vitara Passion 1.4 2024

Offline Sefer Jesirah

Chiar daca suna neplacut, voi fi mai...direct. Lamentarea si cererea de sfaturi/pareri pe diverse forumuri si/sau retele de socializare va ajuta sa rezolvati problema, foarte putin spre deloc. A fost recunoscut defectul in reprezentanta, inregistrat, se remediaza in garantie. Mai degraba va canalizati energia incercand sa negociatii niste beneficii viitoare (revizii, piese, consumabile...). Faptul e consumat! Gasiti solutia si rezolvati problema cat mai rapid si eficient, in loc sa pierdeti timpul cautand vinovatul (sau pe cine gasim tap ispasitor). Va rog sa treceti peste exprimare si sa retineti doar esenta mesajului. O zi buna sa aveti!