Autor Subiect: Vitara 2024 Hybrid1.4 Motorul zgomot metalic pronunțat în 2000km- defect fabrica  (Citit de 831 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Da, dar schimbarea motorului trebuie trecuta in CI.

Iar un potential cumparator al acelei masini va strâmba din nas când va vedea ca masina a suferit în tânara pruncie de un AVC.
E o dovada a faptului ca a trecut prin filtrele de verificare a calitatii ca rata prin apa.

Dpdv tehnic orice componenta a motorului, cutiei de viteze si diferentialului - daca e cazul (parti mecanice ale masinii) trece sau ar trebui sa treaca pintr-un test de ultrasunete (metalografic apar toate bubele ca la un RMN uman).
Ori faptul ca acel motor a crapat dupa nici o luna de utilizare e o dovada a faptului ca nimic nu se pierde, totul se transforma.

PS: a mai fost un caz pe forum cu un coleg la a carui masina i s-a "fracturat" discul de frâna, alta dovada a incompetentei departamentului de QA a furnizorilor de componente auto ale Suzuki.
Imi amintesc ca omul chiar a pus poze ca dovada.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Petrov Mihaela

Offline wolfin

Service nu iti modifica ci auto. Va fi doar o chitanta.

Rar ul o face...dar nu vad asta o problema
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline ntire2000

Oricum ai lua-o, colega a luat plasa, ca sa ma exprim elegant.

Daca orice masina noua pierde cam 10-15% din valoare atunci când iese pe poarta reprezentantei, a ei a pierdut deja mai mult.
Hai sa fim sinceri, si noi am negocia la pret daca am vrea sa cumparam una reparata dupa o luna.
Ne-am gândi la masina respectiva ca la un chilipir.

Am spus anterior, o atitudine normala si de bun-simt ar fi înlocuirea masinii cu alta noua.
Iar asta, folosita ca masina de drive-test - ca sa vedem ce mai cade de pe ea.

PS: fiica-mea e studenta în Olanda; i-am cumparat o bicicleta SH - pe acolo toti sunt biciclisti nu ca la noi cu fundul în masina (culmea, ţoaclă fabricata în RO) de la un Decathlon local care i-a dat garantie 24 de luni "no matter what" - inclusiv înlocuire daca nu se mai poate repara sau costul reparatiei e prea mare. Acolo de ce se poate?

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Petrov Mihaela

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
  • Gen: Femeie
    • Constanta
sigur voi merge pe varianta avocat, am refuzat in scris reparatia.  Daca mai aveti idei cum sa pun problema la dealer-ul auto le astept. Multumesc pentru pareri.
  • Suzuki Vitara Passion 1.4 2024

Offline Hoinar

Multumim de poza. Deci este la Expocar CT, ma gandeam ca asa este, eu de la ei am luat masina. Un proces, poate fi de lunga durata, poate era mai bine sa acceptati inlocuirea motorului. Ati luat legatura cu Suzuki Romania? Eventual printr-un avocat? Acceptand ei inlocuirea motorului total, au procedat corect legal si sunt acoperiti.

Dar .... " dreptul de a primi ALTA MASINA NOUA daca defectiunea este importanta si face ca produsul nou cumparat sa nu mai fie apt de a fi considerat nou dupa repararea defectiunii sau defectiunilor " si aici avem situatia:
" V.Garanţia contra viciilor bunului vândut

Articolul 1.707 din codul civil

Condiţii

(1)Vânzătorul garantează cumpărătorul contra oricăror vicii ascunse care fac bunul vândut impropriu întrebuinţării la care este destinat sau care îi micşorează în asemenea măsură întrebuinţarea sau valoarea încât, dacă le-ar fi cunoscut, cumpărătorul nu ar fi cumpărat sau ar fi dat un preţ mai mic.

(2)Este ascuns acel viciu care, la data predării, nu putea fi descoperit, fără asistenţă de specialitate, de către un cumpărător prudent şi diligent.

(3)Garanţia este datorată dacă viciul sau cauza lui exista la data predării bunului.

(4)Vânzătorul nu datorează garanţie contra viciilor pe care cumpărătorul le cunoştea la încheierea contractului.

(5)În vânzările silite nu se datorează garanţie contra viciilor ascunse.

De asemenea legea 240/2004 privind răspunderea producătorilor pentru pagubele generate de produsele cu defecte*) este la randul ei un factor ce ofera protectie celor care achizitioneaza masini noi.

– Articolul 3 legea 240/2004

În condiţiile prezentei legi, producătorul răspunde pentru prejudiciul actual şi pentru cel viitor, cauzate de defectul produsului său.

ORDONANŢĂ nr. 21 din 21 august 1992 (**republicată**) privind protecţia consumatorilor este cadrul general in care se desfasoara protectia consumatorului.

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 140 din 28 decembrie 2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de vânzare de bunuri

Deci legal pueti continua demersurile pentru a primi alta masina, discutand cu avocatul, iar unul dintre aspecte sa fie acela ca nu mai aveti incredere moral in acea masina, nestiind ce alte defecte poate sa ascunda. Stie avocatul cum sa puna problema , daca este unul bun.

Si din cate inteleg, la dvs se aplica situatia:

Daca ati cumparat masina de mai putin de 30 de zile si a intervenit neconformitatea INTODEAUNA vanzatorul trebuie sa va schimbe masina!!

Astfel consumatorii beneficiază de înlocuirea bunurilor în cazul în care neconformitatea acestora este constatată la scurt timp după livrare, fără a depăşi 30 de zile calendaristice.

• Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

The following users thanked this post: ntire2000, NicNic, Petrov Mihaela

Offline ntire2000

Deci legal puteti continua demersurile pentru a primi alta masina, discutand cu avocatul, iar unul dintre aspecte sa fie acela ca nu mai aveti incredere moral in acea masina, nestiind ce alte defecte poate sa ascunda. Stie avocatul cum sa puna problema , daca este unul bun.

Si din cate inteleg, la dvs se aplica situatia:

Daca ati cumparat masina de mai putin de 30 de zile si a intervenit neconformitatea INTOTDEAUNA vanzatorul trebuie sa va schimbe masina!!
Astfel consumatorii beneficiază de înlocuirea bunurilor în cazul în care neconformitatea acestora este constatată la scurt timp după livrare, fără a depăşi 30 de zile calendaristice.

Intr-o lume ideala asa ar fi normal.
Acuma ramâne sa vedem cât suntem de normali.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Sefer Jesirah

Avocatul, daca nu e membru al familiei si poate nici atunci, nu lucreaza gratis. Cu cat se intinde mai mult, cu atat va creste si onorariul. Pus in balanta... proces, timp, nervi, onorariu avocat...vs negociat niste viitoare gratuitati (pe hartie, nu promisiuni) cat mai consistente posibil....ar fi de luat in calcul. Fara sa luam in calcul si ...the worst case scenario... in care se ramane la schimbarea motorului la finalul procesului, ca doar traim unde traim si n-ar fi primul caz!
  • Ex sx4 s-cross 1.6 DDIS Luxus AT Allgrip / Renegat Night Eagle

Offline Petrov Mihaela

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
  • Gen: Femeie
    • Constanta
multumesc, in continuare, tuturor pt idei.

Nu stiu sa raspund fiecaruia in parte, sunt noua pe forum, nevoia ne impinge de la spate.
  • Suzuki Vitara Passion 1.4 2024

Offline wolfin

Pe la 500k transplant de la volvo.

Deci nu e capat de tara.

Important e ce vrei si ce poti. Daca te lovesti de refuz schimbat auto....cum.zice colegul macar 5 ani revizii gratuite.

Functia "citat" te ajuta daca vrei sa raspunzi puntual unui coformist

« Ultima Modificare: 28.Sep.2024, 10:11:15 p.m. de wolfin »
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Romix

https://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/masina-noua-cu-probleme-multiple-pot-sa-cer-banii-inapoi/

Mai multe aici.
Ups, cred ca am mai postat linkul asta. Imi cer scuze. Credeam ca e altul.
Explica destul de bine cam ce e de facut.
« Ultima Modificare: 28.Sep.2024, 10:11:21 p.m. de Romix »
  • Vitara 1.4 MT Luxus AllGrip 2019