Autor Subiect: Vitara 2024 Hybrid1.4 Motorul zgomot metalic pronunțat în 2000km- defect fabrica  (Citit de 829 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Petrov Mihaela

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
  • Gen: Femeie
    • Constanta
Salutare ! Am o mașină achiziționată de 26 de zile. In ziua 20 m m-am prezentat la service/reprezentanta zgomot metalic puternic și persistent care s-au amplificat cu trecerea zilelor de la achiziționare. Soluția primită, defect de fabricație, se schimbă tot motorul pe garanție. VREAU sa o sau inapoi !!! Cum fac asta ? Ce opțiuni am?
  • Suzuki Vitara Passion 1.4 2024

Offline ntire2000

Aveti un document de intrare/constatare în service cu problema descrisa?
Sau doar povesti nemuritoare ale celor de la receptie?

De studiat.

De dat înapoi nu cred ca se pune problema.
In cel mai fericit caz puteti cere schimbarea masinii cu o alta, invocând motivul ca aceasta nu a fost din start conforma dpdv tehnic.
Puteti refuza reparatia invocând faptul ca nu doriti o masina refurbished, deoarece daca doreati asta cumparati una deja folosita.
« Ultima Modificare: 27.Sep.2024, 11:58:03 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Petrov Mihaela

Offline Petrov Mihaela

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
  • Gen: Femeie
    • Constanta
Am răspunsul lor, cu stampila la comanda de service deschisă când am.dus mașina. Acolo scrie "Se va înlocui motorul cu unul identic". Și nu vreau soluția asta. 
  • Suzuki Vitara Passion 1.4 2024

Offline wolfin

Urata situatie. Atata timp cat exista disponibilitate sa remedieze imediat problema...legal fara alte interventii.....ramai cu masina.

Schimbarea motorului nu e o interventie cu risc...cum ar fi desfacerea lui...

Incearca sa gasesti o solutie cu delar ul....sa ii explici temerile si ce doresti. Poate nu vrea sa apara prin ziare. Notificat si suzuki romania.

Da stiu dezamagita....de ce eu..am.intrat in marja de 2%.

• vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Hoinar

Puteti sa ne ajutati cu o poza a fisei de service? Blurati datele personale, nu sunt importante.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline ntire2000

Intr-o situatie ideala, aceasta masina ar fi înlocuita cu una identica, iar apoi ar fi folosita ca masina de drive-test putând fi valorificata la un moment dat ca SH.
Asta daca s-ar aplica principiul clientul nostru, stapânul nostru.
Nici mi-e nu mi  s-ar parea normal si n-as accepta o reparatie majora în prima luna.

Sa nu uitam nici faptul ca înlocuirea motorului presupune modificarea seriei în acte.
Cum explica asta proprietarul în momentul vânzarii când se satura de ea, catre un potential client?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Romix

Nu e un capat de tara schimbarea motorului (dupa cum zicea un coleg mai sus, e cea mai buna varianta in cazul unei defectiuni, decat sa se schimbe componente din motor). Oricum, dealerul o sa asigure masina la schimb pe perioada reparatiei si eventual discounturi la viitoarele revizii pentru neplacerile cauzate.
Uite ce am gasit pe net la o prima cautare.

https://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/masina-noua-cu-probleme-multiple-pot-sa-cer-banii-inapoi/

Poate poti cauta mai bine pe net sau, eventual, vorbi cu un avocat de comercial si pana la urma poti reusi sa-ti restituie banii (dar, repet, varianta cea mai eleganta si lipsita de nervi, mai ales daca iti place masina, de vreme ce ai cumparat-o, este sa accepti schimbarea motorului, cu asigurarea unei masini de schimb si alte facilitati).

@ntire2000 "Cum explica asta proprietarul în momentul vânzarii când se satura de ea, catre un potential client?
"
Intreaga operatiune va fi trecuta in acte, deci nu vad care ar fi problema. Masina nu este lovita, nu are defectiuni structurale.
  • Vitara 1.4 MT Luxus AllGrip 2019

Offline ntire2000

Eu nu as accepta sa cumpar o masina care a iesit neconforma de pe poarta fabricii.
Dar, fiecare e liber sa aleaga cum doreste.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline wolfin

Motorul e piesa de schimb. Ca si discurile ...sau ambreajul.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline wolfin

Ps. Seria motorului nu se mai verifica de ceva ani. Singura cerinta e sa ca transplantul sa fie facut in service autorizat si sa existe hartie in acest sens.
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970