Autor Subiect: Piese OEM sau After Market?  (Citit de 358 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Piese OEM sau After Market?
« : 20.Iun.2024, 02:21:20 p.m. »
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline NicNic

Re: Piese OEM sau After Market?
« Răspuns #1 : 20.Iun.2024, 03:49:21 p.m. »
Ai dat like la acel video? Sau de ce l-ai postat pe un topic nou?

PS.:
Uite ce scrie in DEX:

Cuvântul amortizator nu este în dicționar.

Iată câteva sugestii:
amortizație  amortizat  amortizor

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Laurentiu

« Răspuns #2 : 20.Iun.2024, 07:36:55 p.m. »
1. Ai dat like la acel video?
2. de ce l-ai postat pe un topic nou?

3. PS.:
Uite ce scrie in DEX:

Cuvântul amortizator nu este în dicționar.

Iată câteva sugestii:
amortizație  amortizat  amortizor
1. Nu si nu vad rostul intrebarii.

2. Daca mai era inca un topic cu acest subiect, scuze insa eu nu l-am gasit. Daca incurca aici, se poate muta sau chiar sterge. Am crezut ca pot pune pe unii in garda cu diferite produse.

3. Nu prea inteleg ce legatura are DEX-ul cu clipul.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline NicNic

« Răspuns #3 : 20.Iun.2024, 08:32:45 p.m. »
1. Am crezut ca ti-a placut foarte mult, incat poate ai dat si like la el. Altfel, nu inteleg de ce ai pus link la un video atat de "subtirel", ca informatie utila. Puteai pune o intrebare simpla si era la fel de elocvent.

2. Este un subiect dezbatut pe foarte multe topicuri. Si raspunsul e specific fiecarei discutii, nu poate fi ceva general valabil. Oricum, sa faci un topic nou cu el, parca se repeta mai multe deodata ...

3. Baiatul din clip foloseste acest cuvant, si nu doar o data. Asa ca am incercat sa iti trezesc si tie atentia pentru utilizarea acestui cuvant, care spune ceva despre persoana respectiva, implicit si despre nivelul video-ului...

PS.:
Povestea (de fapt povestile) spusa de el despre problemele cu piese originbale dins ervice, ar putea duce la ideea ca reprezentantele te pacalesc cu piese de origine mai proaste si mai scumpe.

Eu am experiente cu mai multe masini duse si in reprezentante, si la service-uri obisnuite, chiar si la mecanici particulari.
Pot sa confirm ca am avut si experiente similare cu cele prezentate in video, dar si pe dos.

Deocamdata, din experienta acumulata de mine, pot sustine ca cele mai bune piese si prestatie de service am avut-o intr-o reprezentanta. Adevarat, foarte scumpa.
Dar fiecare primeste ceea ce isi permite, nu? Parca asa i s-a raspuns unui coleg, intr-o reprezentanta, ca nu trebuie sa aibe pretentie de la ei, fiindca are o masina ieftina ....  :-O
« Ultima Modificare: 20.Iun.2024, 08:49:30 p.m. de NicNic »
Desteapta-te romane!

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 20.Iun.2024, 10:16:27 p.m. »
Baiatul din clip foloseste acest cuvant, si nu doar o data. Asa ca am incercat sa iti trezesc si tie atentia pentru utilizarea acestui cuvant, care spune ceva despre persoana respectiva, implicit si despre nivelul video-ului...
M-am dezobisnuit ca in zilele noastre, la citi "asi" ai limbii romane avem, sa mai iau in consideratie partea literar-gramaticala si sa ma axez doar pe subiect. Cit priveste nivelul clipului ce as putea spune? Nu toti sint experti in regie, prezentare si editare.

In concluzie, daca ce am postat aici nu e de folos, se poate sterge. Am dorit sa fie o informatie de la cineva patit (indiferent de nivelul lui intelectual) si nu de la vreo poveste .

Offline ntire2000

« Răspuns #5 : 20.Iun.2024, 11:09:45 p.m. »
Stiu zicala aia cu "nu te baga când doi se cearta".

Tin totusi sa va amintesc ca pe filtrele "originale" de ulei Suzuki scrie clar Mahle.
Pe placutele de frâna scrie Textar sau TRW.

Deci nu e o blasfemie ca sa cumparam piese compatibile, atâta timp cât unii doar aplica o sigla suplimentara (si un procent la pretul de vânzare) asupra unui produs.

Cu alte cuvinte, nu trebuie sa fim idioti si sa ne batem cu pumnul în piept ca noi cumparam doar "originale".

PS: n-am urmarit videoul - ca de parerologi e plina lumea, prefer sa citesc review-urile unora care chiar au achizitionat un produs anume - daca vreau sa cumpar acel produs.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: cristidav, koala

Offline NicNic

« Răspuns #6 : 21.Iun.2024, 04:44:44 p.m. »
Nu stiu de ce ti s-a parut ca se cearta cineva aici. Deocamdata.
Pentru ca @Laurentiu mi s-a parut foarte calm si a raspuns foarte civilizat, chiar daca eu am fost critic fata de postarea lui.

Insa fata de postarea ta, nu prea stiu cum sa o iau.

Pentru ca nimeni nu a spus ca ar fi o blasfemie sa cumperi piese compatibile (after market, AM, sau cum le-o mai spune).
Si nu se intelege nici cine ar fi acel idiot care se bate cu pumnul in piept ca ar cumpara doar "originale" ...

Apoi, sustii ca nu ai urmarit acel video. Videoul fiind in fapt lucrul criticat de mine. Si asa se confirma cat e de plina lumea de parerologi....
« Ultima Modificare: 21.Iun.2024, 05:04:19 p.m. de NicNic »
Desteapta-te romane!

Offline ntire2000

« Răspuns #7 : 21.Iun.2024, 08:21:17 p.m. »
Pentru ca Laurentiu mi s-a parut foarte calm si a raspuns foarte civilizat, chiar daca eu am fost critic fata de postarea lui.

Bine macar ca ai înteles totusi ceva.
In afara de tine nu s-a remarcat nimeni ca sa-l critice.

Iar eu mi-am exprimat propria parere personala si iar ai sarit doar tu.

Si nu se intelege nici cine ar fi acel idiot care se bate cu pumnul in piept ca ar cumpara doar "originale" ...

E plin netul de ei, dar n-am nici o ambitie ca sa fac un recensamânt - era doar o constatare - din nou foarte personala...

Dar e bine ca nu ai facut nici o remarca fata de faptul ca Suzuki baga sigla peste unele ale altor branduri pentru ca mai apoi sa le comercializeze ca fiind "originale".
Face si Suzuki niste bani cinstiti, pentru ca alti producatori nici macar nu accepta de la furnizor asa ceva.
Aici merita toata aprecierea ca altfel nu am stii ce sa luam compabitibil pentru masinile noastre.

Sa nu-ti spun de Continental, spre exemplu (care acuma se reorganizeaza un pic ca sa nu crape de tot - aviz amatorilor de produse cu garantie de la ei).
Firma de top care vinde niste "gunoaie" cu un CTC discutabil la preturi de originale, fabricate prin tari pline de flamânzi care traiesc ca vai de mama lor.

PS: e totusi cald tare pe la voi, cred ca asta provoaca unele stari de irascibilitate la unii.
« Ultima Modificare: 21.Iun.2024, 08:35:30 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline NicNic

« Răspuns #8 : 21.Iun.2024, 11:29:05 p.m. »
Deja remarc ca avem un avocat din oficiu.
Iar acest avocat se introduce fara macar sa citeasca (vizioneze) subiectul disputei.
Perfect romaneste...

Parerea ta personala era legata de raspunsul meu. Deci nu prea e doar personala...
Despre parerologi (idioti care se bat cu pumnul in piept), ai primit deja raspunsul de la mine. Avem exemple concrete, care desi recunosc ca nu au ascultat problema, tot comenteaza ...

Ce face sau cum face Suzuki cu piesele de la producatori consacrati, pe care le rebranduieste, sa stii ca nu este ceva anormal. Niciun producator auto nu isi face singur toate componentele unei masini!
Eu am utilizat acest aspect, cand am luat kit ambreiaj Exedy si l-am pus la SUVI. In reprezentanta, furnizat de reprezentanta. La sub jumatate din pret fata de cel de origine.

Despre Continental, nu trebuie sa citesti in ziar. E de ajuns sa te implici in repararea unor masini, sa cumperi piese de schimb facute de Continental, ca sa iti dai seama in ce galeata de mizerie sunt scufundati. Uite un exemplu intalnit de mine: ai o poza cu o curea de distributie noua, nedesfacuta, abia scoasa din cutie ....

« Ultima Modificare: 21.Iun.2024, 11:39:09 p.m. de NicNic »
Desteapta-te romane!

Offline NicNic

« Răspuns #9 : 21.Iun.2024, 11:41:33 p.m. »
Pentru ca Laurentiu mi s-a parut foarte calm si a raspuns foarte civilizat, chiar daca eu am fost critic fata de postarea lui.

Bine macar ca ai înteles totusi ceva.
In afara de tine nu s-a remarcat nimeni ca sa-l critice.

[...]

Poate ca altcineva nu mai citeste postarile lui?

@Laurentiu: scuze de idee, nu e cu intentie rea la adresa ta, nu stiu nici daca ar fi adevarat ...
« Ultima Modificare: 22.Iun.2024, 12:00:37 a.m. de NicNic »
Desteapta-te romane!