Autor Subiect: C1075 dupa pozitionare corecta volan  (Citit de 589 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Hoinar

Re: C1075 dupa pozitionare corecta volan
« Răspuns #10 : 08.Mai.2024, 10:17:06 a.m. »
Cu placere!
Sunt unele lucruri pe care noi ca utilizatori le putem face si altele care nu le putem face si de aceea este indicat sa mergem la un atelier autorizat.
Ca unii au vandut niste masini "reparate" pe genunchi, iar altii le-au cumparat in nestiinta de cauza nu e vina decat a celor care si-au batut joc de cumparatori. Nimeni nu se asteapta ca sa sti totul, de aceea am recomandat utilizarea unui manual de service autorizat.
Ajutam cat putem si cum putem.
Da, acel martor s-a stins pentru ca si-a facut recalibrarea automat, dar asta nu inseamna ca problema este rezolvata, din contra. Acum ai o alta mare problema, care poate duce la costuri suplimentare la reparatie. Mai exact ... la virare ai intr-o parte un unghi mai mare si in cealanta parte un unghi mai mic, pentru ca nu este aliniata corect.
Asta insemna ca la un viraj maxim pe partea in care este unghiul mai mare, ai sanse mari sa rupi spira de la airbag, pentru ca ea, este calibrata la un anumit numar de curse, cand volanul este drept si aliniat. Cand tu ai schimbat pozitia volanului, ai decalibrat acea cursa, deci spira de la voaln se va intinde mai mult decat a fost proiectata si se va rupe, pentru ca nu are cursa pentru acele cateva grade in plus.
Asta este unul dintre motive pentru care te-am trimis la un centru autorizat de directie, ca sa faci unghiurile corect si sa lasi voalnul asa cum era el ... stramb :)
Intodeauna este si o problema in alta parte, la orice modificare cat de mica, pentru ca tot este calculat sa funtioneze in paramatrii de fabrica. Cand schimbi ceva trebuie sa mergi si sa schimbi totul pe parcusul ansablului si a pieselor adiacente.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline wolfin

« Răspuns #11 : 08.Mai.2024, 10:21:43 a.m. »
Schimbatul volanului mergea la dacie unde nu era asistat si esp.

Si nici acolo nu era corect asa..dar na..cine se uita la melc....ca era decalat 2..3 dinti.

Mers in service geometrie..explicat la mester si revenit la unghiurile corecte.

Bafta.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

The following users thanked this post: rf52lor

Offline rf52lor

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
  • Gen: Bărbat
    • Jud. Calarasi
« Răspuns #12 : 08.Mai.2024, 10:23:53 a.m. »
Respect :good:
  • Suzuki SX4 1,6 4X4 120CP M16A

Offline wolfin

« Răspuns #13 : 08.Mai.2024, 10:30:28 a.m. »
Si eu am avut volanul 1..2 grade decalat. Prea putin sa am eroare..dar suficient sa ma enerveze.

Revenit la geometrie si facuta cu mine in masina...pentru  a lua in calcul si greutatea mea...presiune anvelope egala...

Cand n ai ce face iti faci de lucru....schimbasem anvelopele..si hai sa verific si geometria...desi anvelopele vechi erau tocite uniform..exemplar dupa verificarea vulcanizatorului.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline rf52lor

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
  • Gen: Bărbat
    • Jud. Calarasi
« Răspuns #14 : 08.Mai.2024, 10:36:57 a.m. »
Eu am decalaj conform testerului vreo 4 grade cu minus , deci spre stanga , dar pe tester , pe loc ,daca pun volanul pe drept imi arata ca e pe 0 si pe neutral , deci corect , numai  in mers sta decalat spre stanga 4 grade si clar voi ajunge la service..asa am cump. masina in februarie
  • Suzuki SX4 1,6 4X4 120CP M16A

Offline Laurentiu

« Răspuns #15 : 08.Mai.2024, 10:47:27 a.m. »
Cam asta ar presupune lucrarea de repozitionare volan sau reglare unghiuri numai ca in service, se face cu aparate optice cu masina cocotata pe rampa iar timpul de lucru e mai mic.

ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!