Autor Subiect: C1075 dupa pozitionare corecta volan  (Citit de 588 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rf52lor

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
  • Gen: Bărbat
    • Jud. Calarasi
C1075 dupa pozitionare corecta volan
« : 07.Mai.2024, 09:16:43 p.m. »
Aveam volanul cateva grade spre stanga si am zis sa il pozitionez corect , am decuplat bateria si l-am pus corect , dar m-am procopsit cu martor masinuta galbena cu derapaj in bord si C1075 , care zice calibrare incompleta directie , ce pot face , am iesit putin cu ea , directia merge normal , dar nu am mers mai mult de 1km , trebuie cumva sa merg cu ea mai mult poate isi revine , sau trebuie recalibrare senzor ...sau este alta problema
  • Suzuki SX4 1,6 4X4 120CP M16A

Offline Hoinar

Re: C1075 dupa pozitionare corecta volan
« Răspuns #1 : 08.Mai.2024, 08:07:27 a.m. »
Cand volanul este mutat de la pozitia corecta, se merge la un stand de directii si se reface directia si se schimba subansablele necesare, nu ne bagam nasul sa facem noi de ceva care nu avem habar!
Lasa-i pe cei care se pricep sa se ocupe de reparatii si sa le faca corect!
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline rf52lor

• Newbie
  • *
    • Jud. Calarasi
« Răspuns #2 : 08.Mai.2024, 08:26:00 a.m. »
Ok, dar masina nu avea probleme cu directia , doar volanul era putin decalat si l-am pus pe 0 si am citit aici o postare in care cineva zicea ca daca se decupleaza bateria exact asa se intampla , clipeste martorul derapaj si ca trebuie mers cu masina la o anumita viteze pt. a se calibra senzorul si se va stinge martorul  , fapt confirmat si de altcineva , asa ca azi primul asta voi face si revin cu rezolvarea .Apropo , nu sunt chiar idiot sa ma bag unde nu trebuie , dar ce pot face singur , voi face .Thanks.

Offline Hoinar

« Răspuns #3 : 08.Mai.2024, 08:51:29 a.m. »
Reglarea pozitiei volanului se face din articulatia directiei, nu schimband pozitia volanului. De aia cand mergi la un stand de directie, dupa ce ai schimbat piesele defecte, iti desfac tot, iti blocheaza volanul in pozitia 0 si apoi se pun de reglat toate articulatiile ca unghiurile sa fie corecte si volanul drept.
Cineva a umblat acolo si a pus ceva cum nu trebuie. Directia se poate face temporar si rudimentar cu o sfoara, dar reglajul corect se face pe stand. Pune volanul cum a fost si lasa-i pe cei de la stand sa il regleze. Daca considera ca trebuie schimbata pozitia lui, o vor face ei.
Ai caseta de directie normala, nu ai schimbat suspensia, cu prelungire de piese ca sa deregleze pozitia volanului. Cineva acolo si-a bagat nasul si a facut o prostie.
Calibrarea acelui senzor se face altfel. Nu mai te lua dupa unii si altii care habar nu au. Chiar daca scriu, aia nu inseamna ca au si informatia corecta.
Informatia corecta o gasesti in manualul de service original. Restul sunt pareri neavizate, cu risc major de producere a unor evenmente neplacute. No offence, dar nu te joci cu un sistem care poate afecta viata altora. Ca faci ceva neautorizat si neavizat si iei foc sau strici ceva, gen motor, asta e treaba ta, ... dar cand sunt in joc si vietile altora ... acolo e o problema majora.

Offline rf52lor

• Newbie
  • *
    • Jud. Calarasi
« Răspuns #4 : 08.Mai.2024, 08:57:24 a.m. »
Ok, multumesc frumos , daca e nevoie asa o sa fac , nu e problema.

Offline Hoinar

« Răspuns #5 : 08.Mai.2024, 08:58:19 a.m. »
Cu placere!
Verifica toate articulatile sa nu aiba joc, inlocuieste  piesele ( capete de bara, bielete de diretie ) care au uzura si apoi refaci directia, astfel nu dai bani de 2 ori.

L.E. cel mai probabil, s-a schimbat o piesa la directie si la remontare a pus-o dupa "ochi" si de aici decalarea volanului. Iar daca a facut asta, sigur a cumparat si piesa cea mai ieftina de pe piata din pacate.
« Ultima Modificare: 08.Mai.2024, 09:10:20 a.m. de Hoinar »

Offline rf52lor

• Newbie
  • *
    • Jud. Calarasi
« Răspuns #6 : 08.Mai.2024, 09:59:45 a.m. »
Am promis ca revin cu rezultatul , doar ce am iesit cu ea si doar dupa vreo 300 m sa stins martorul si totul este ok , multumesc pt  sfaturi Hoinar , este foarte posibil ce zici tu , masina are totul nou pe fata , brate , bielete antiruliu, bucse bara stabilizatoare si mai mult ca sigur trebuie geometrie roti facuta si o sa merg cu ea la service pt treaba asta neaparat .Asa se discuta pe grupurule astea , suntem aici sa ne ajutam intre noi si sa rezolvam ce putem fara a mai ajunge la service , decat daca este nevoie , nu ca alti hateri de pe aici si de alte grupuri , care se cred destepti si noi restul prosti si ca masinile lor sunt perfecte , iar ale noastre niste hârburi ca de aia le-au vandut fostii , dar fara sa stie ce masini au fiecare , sau ce stie sa faca fiecare la masinile lor , imi pare rau pt. asta , dar asta e , ce putem face , oricum va multumesc inca o data celor care chiar vor sa ajute .Bafta si drumuri bune.

Offline Laurentiu

« Răspuns #7 : 08.Mai.2024, 10:04:05 a.m. »
cel mai probabil, s-a schimbat o piesa la directie si la remontare a pus-o dupa "ochi" ...
Mai mult ca sigur s-a umblat la o bieleta de directie si nu a numarat numarul de rotatii la montare ori nu a masurat corect cu shublerul distanta initiala inainte de demontare. Cam asta ar fi cauza "decalarii" volanului de la pozitia initiala.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rf52lor

• Newbie
  • *
    • Jud. Calarasi
« Răspuns #8 : 08.Mai.2024, 10:07:26 a.m. »
Da, este foarte posibil , luni voi ajunge cu ea in service ..

Offline wolfin

« Răspuns #9 : 08.Mai.2024, 10:13:52 a.m. »
Esp ul citeste si pozitia volanului. Daca din x motive volanul nu are o pozitie corecta fata de roti ai aceasta eroare.

Daca nu ma insel, toleranta e sub 5°.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970