Autor Subiect: Folosire masina FARA cardan  (Citit de 1143 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline GoneFishing

Folosire masina FARA cardan
« : 01.Apr.2024, 11:42:29 a.m. »
Stie cineva daca masina din semnatura se poate folosi fara cardan?
Am probleme cu cardanul si am 2 optiuni daca vreau sa il reconditionez. Sa ma deplasez cu masina pana la service, cu cardanul in portbagaj :) pentru ca exista riscul sa se faca praf pe drum. Sau sa il trimit prin curier caz in care n-ar fi neaparat necesar sa folosesc masina pana la primirea cardanului reconditionat dar nu se stie niciodata ce urgenta poate aparea.

Un service spune ca nu dar cel care reconditioneaza cardane spune ca a mai reconditionat cardane de Vitara si ca se poate folosi masina fara cardan.. :-?
  • SUZUKI VITARA 1.4, BOOSTERJET, AT, AllGRIP, 2019
- cu siguranta niciodata prostit pentru a 2-a oara de SUZUKI ;>)

Offline wolfin

Re: Folosire masina FARA cardan
« Răspuns #1 : 01.Apr.2024, 12:30:35 p.m. »
unii zic ca n are nimic altii ca uzezi pinion/roata dintata...genereaza zgomot. acum ...sistemul allgrip e putin diferit de haldex. plus chie stie ce senzori...

nu e mai linistitor sa desfaci si sa lasi masina. daca e o urgenta chiar n ai de unde sa faci rost de alta masina?

frate..var..prieten...inchiriat (20 eur zi logan)
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

The following users thanked this post: GoneFishing

Offline GoneFishing

« Răspuns #2 : 03.Apr.2024, 03:59:10 p.m. »
unii zic ca n are nimic altii ca uzezi pinion/roata dintata...genereaza zgomot. acum ...sistemul allgrip e putin diferit de haldex. plus chie stie ce senzori...

nu e mai linistitor sa desfaci si sa lasi masina. daca e o urgenta chiar n ai de unde sa faci rost de alta masina?

frate..var..prieten...inchiriat (20 eur zi logan)

Inca adun informatii :) Am citit si eu despre ceea ce ai mentionat.
O sa vad spre final  :notlst: Poate ii fac o surpriza sotiei si ii spun ca trebuie sa ne luam RAV ;) asa cum ar fi trebuit de fapt de la inceput :)))

Offline miocrl

« Răspuns #3 : 04.Apr.2024, 10:25:53 a.m. »
Stie cineva daca masina din semnatura se poate folosi fara cardan?

un cunoscut a mers muult cu un sx4 din 2007, fara cardan
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara

Offline cristidav

« Răspuns #4 : 04.Apr.2024, 06:31:53 p.m. »
Acu, ca a spus @miocrl de un cunoscut, imi amintesc si eu ca un cunoscut muntoman de-al meu a mers ani intregi cu Suzuki Ignis modelul vechi cu cardanul nefunctional. Ca nu i-a mai trebuit 4x4 si n-a vrut sa plateasca reparatia care costa sute de euro. In caz ca ajuta informatia, atat stiu...
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline GoneFishing

« Răspuns #5 : 11.Apr.2024, 05:12:18 p.m. »
Am discutat cu 3 directori de service ai dealerilor Suzuki. Unul singur a confirmat ca se poate folosi masina fara cardan. Restul au batut campii = nu stiau dar tipic marcii Suzuki, nici nu voiau sa se intereseze daca nu marcai si nici nu puteau admite ca ... ma rog.
Am dat totusi cardanul jos tinand cont de toate informatiile pe care le-am procesat de cateva saptamani. Am facut o tura foarte scurta cu masina. Am aflat cu certitudine ca intr-adevar scartaitul si vibratia (aici inca am ceva dubii datorita drumului cam nu prea neted) pe care le simteam proveneau de la cardan.
O sa tin cont de sfatul colegului @wolfin si nu recomand nimanui sa foloseasca masina fara cardan pana nu au un raspuns in scris de la un service din reteaua dealerilor Suzuki. Eu mi-am asumat.

In mers, fara cardan, masina a avut un comportament normal. Nu am auzit zgomote sau troncaneli. In schimb, nu stiu cum s-ar fi comportat daca as fi folosit de ex. modul Snow, AUTO sau Lock :) Bine ca am facut testul pe asfalt si nu pe zapada/sau noroi :)

NU RECOMAND TESTAREA MASINII DIN SEMNATURA PE ELEVATOR, CU ROTILE IN AER, asa cum am fost sfatuit de unul din colegii de forum ( @Laurentiu  - care mi-a dat totusi si unele sfaturi utile), pentru absolut nici o verificare unde doresti sa bagi masina in viteza si sa accelerezi. Asta pentru ca (era logic), in cazul masinii din semnatura se activeaza sistemul 4x4 si e mai rau decat daca ai folosi 4x4 pe asfalt curat. Din cate am citit, masina asta este un 4x2 partial. Mai precis, ai un fel de 4x4 High/care intra in cazuri de necesitate/nu mai ai aderenta (ex. rotile se invart in aer :)))) ) sau cand folosesti modul AUTO - cine stie mai multe, poate comenta/corecta.

Am primit un astfel de sfat si desi am fost reticent, l-am pus in practica dar cu atentie :) Am accelerat progresiv. Altfel....

Problema rezolvata 100% pe parte de scartaiala/e de la cardan. Cu vibratia doar 99,9%..

The following users thanked this post: gxx

Offline GoneFishing

« Răspuns #6 : 11.Apr.2024, 05:18:07 p.m. »
Acu, ca a spus @miocrl de un cunoscut, imi amintesc si eu ca un cunoscut muntoman de-al meu a mers ani intregi cu Suzuki Ignis modelul vechi cu cardanul nefunctional. Ca nu i-a mai trebuit 4x4 si n-a vrut sa plateasca reparatia care costa sute de euro. In caz ca ajuta informatia, atat stiu...

Activa si dezactiva manual 4x4? Tind sa cred ca da ceea ce i-a si permis sa nu foloseasca cardanul. Daca e cazul, chiar te rog sa ma corectezi.

Offline cristidav

« Răspuns #7 : 11.Apr.2024, 08:26:03 p.m. »
4x4 doar automat, nu la buton cum e la noi. Asa era la vremea aia la Ignis.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline kellogs

« Răspuns #8 : 11.Apr.2024, 09:45:02 p.m. »

In schimb, nu stiu cum s-ar fi comportat daca as fi folosit de ex. modul Snow, AUTO sau Lock

Sa inteleg ca ai pus-o in Sport inainte de a merge cu ea asa ?
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline GoneFishing

« Răspuns #9 : 11.Apr.2024, 10:24:07 p.m. »

In schimb, nu stiu cum s-ar fi comportat daca as fi folosit de ex. modul Snow, AUTO sau Lock

Sa inteleg ca ai pus-o in Sport inainte de a merge cu ea asa ?

Voiam sa scriu Sport mai sus. Poate am noroc cu vreun moderator care poate modifica cele 2 mentiuni AUTO cu SPORT