Cum procedez eu:
- folosesc intotdeauna aerul conditionat; in general pe auto; 22,5 - 23 grade; (si cum spunea colegul de mai sus "Si important ..inainte de a ajunge la destinatie opresc ac ul..1..2 minute dar ventilatia on. Asta cand imi aduc aminte.")!!!
- la schimbarea filtrului folosesc un spray cu apa distilata amestecata cu ulei de lavanda (pt. uz intern/cativa ml) + cateva picaturi de ulei de cuisoare (tot pt. uz intern) si dau pe el, pe ambele parti
- cam de 2 ori pe luna folosesc acelasi spray in masina/dau pe plafon, pe spatele scaunelor si in aer cu functia de recirculare; 6-10 fasuri
tin foarte mult
Chiar daca uneori uit sa folosesc spray-ul, mirosul din masina este ok.
Sunt fumator dar nu am intalnit inca pe cineva care sa sesizeze mirosul de tigara. Lavanda neutralizeaza cel mai bine mirosurile / orice mirosuri. Am incercat si cu alte uleiuri fara folos.
Masina are aproape 5 ani si aprox. 104.000KM si nu am avut nevoie de curatare sistem climatizare. Asa am procedat la fiecare masina.
In cazul tau, curatarea instalatiei este obligatorie. Dupa, poti incerca varianta ecologica de intretinere de mai sus.