0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
traversa care merge de la roata spate la roata față (văzusem cândva element de reparație)
Parerea mea este ca masina aia trebuie demontata (caroseria scoasa) si sasiul trebuie refacut integral. Sa nu crezi ca problema a fost doar acolo unde s-a rupt! Probabil ca tot sasiul este afectat (mai mult sau mai putin) si, daca vrei sa faci o treaba ca lumea, atunci reconditioneaza-l ca lumea. Uita-te la topicul din semnatura mea, ca sa vezi ce inseamna asta.
Citat din: irc din 27.Mar.2024, 06:59:16 p.m.traversa care merge de la roata spate la roata față (văzusem cândva element de reparație)Parerea mea este ca acea "piesa" nu este traversa ci lonjeron; face parte din structura de rezistanta a masinii iar inlocuirea lui va necesita punerea masinii pe o masa geometrica in vederea aducerii ei configuratia initiala (ma refer la unghiurile rotilor si la cum se va aseza masina pe sosea - rotile fata sa nu fie decalate in plan longitudinal de cele din spate). P.S. O traversa face trecerea din partea dreapta a masinii in stinga ei (sau invers).
Nu am stiut ca masina nu e pe solutia clasica de sasiu si caroserie... oricum, as dezechipa-o de tot si-as lua-o la verificat. Se curata tot de pe ea: terosoane, vopsea, rugina... cu perie de sarma si multa munca. Vezi cu ce ramai si daca merita sa o repari. Tehnic, orice cazan se poate repara daca ai vointa necesara. In cazul in care cheltuielile depasesc limita, cauti alta caroserie si aia e. Asta, doar daca restu' masini este in regula, desigur.
Exclus să transfer repere de pe vechea "piesă" + caroserie pe cea nouă și să sudez (cu brațul montat)?
Citat din: irc din 27.Mar.2024, 08:14:41 p.m.Exclus să transfer repere de pe vechea "piesă" + caroserie pe cea nouă și să sudez (cu brațul montat)? Nu cunosc masina insa un sfat bun ar putea veni din partea unui tinichigiu auto ... batrin.