Autor Subiect: Reparatie sasiu GV2  (Citit de 656 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline irc

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Gen: Bărbat
    • Cluj
Reparatie sasiu GV2
« : 27.Mar.2024, 06:59:16 p.m. »
Bună,

La GV2-ul meu (2013), pe lângă locurile "clasice" unde atacă rugina, s-a dezintegrat șasiul in partea dreapta-spate.
Mai precis, capătul traversei, unde sunt punctele de prindere pentru brațul spate.
Dezastrul se poate vedea in poza.
Se pare că rugina lucra de mult timp sub niște straturi generoase de teroson și, la un șoc în offroad, a cedat.

Prin urmare, opțiunile mele par a fi următoarele:
- traversă nouă: a mai făcut cineva așa ceva? cât de ușor se poate fixa în poziție și suda a.î. să nu se modifice geometria suspensiei? Mă gândesc la toată traversa care merge de la roata spate la roata față (văzusem cândva element de reparație)
- pare a fi o problemă destul de comună, există cineva care confecționează doar partea din spate a traversei? (a.î. să tai și să completez)
- caroserie nouă (?)...

S-a mai lovit cineva de problema asta? Mulțumesc anticipat pt sfaturi/păreri.
  • GV2

Offline koala

Re: Reparatie sasiu GV2
« Răspuns #1 : 27.Mar.2024, 07:18:53 p.m. »
Parerea mea este ca masina aia trebuie demontata (caroseria scoasa) si sasiul trebuie refacut integral. Sa nu crezi ca problema a fost doar acolo unde s-a rupt! Probabil ca tot sasiul este afectat (mai mult sau mai putin) si, daca vrei sa faci o treaba ca lumea, atunci reconditioneaza-l ca lumea. Uita-te la topicul din semnatura mea, ca sa vezi ce inseamna asta.
EL COTE - Jimny AT (2006)

Offline Laurentiu

« Răspuns #2 : 27.Mar.2024, 07:46:21 p.m. »
traversa care merge de la roata spate la roata față (văzusem cândva element de reparație)
Parerea mea este ca acea "piesa" nu este traversa ci lonjeron; face parte din structura de rezistanta a masinii iar inlocuirea lui va necesita punerea masinii pe o masa geometrica in vederea aducerii ei configuratia initiala (ma refer la unghiurile rotilor si la cum se va aseza masina pe sosea - rotile fata sa nu fie decalate in plan longitudinal de cele din spate).

P.S. O traversa face trecerea din partea dreapta a masinii in stinga ei (sau invers).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline irc

• Newbie
  • *
    • Cluj
« Răspuns #3 : 27.Mar.2024, 07:53:28 p.m. »
Parerea mea este ca masina aia trebuie demontata (caroseria scoasa) si sasiul trebuie refacut integral. Sa nu crezi ca problema a fost doar acolo unde s-a rupt! Probabil ca tot sasiul este afectat (mai mult sau mai putin) si, daca vrei sa faci o treaba ca lumea, atunci reconditioneaza-l ca lumea. Uita-te la topicul din semnatura mea, ca sa vezi ce inseamna asta.
Salut, la GV 2 nu este șasiu independent... e sudat de caroserie. Altfel, clar, caroseria era deja jos, mersi pt răspuns!
  • GV2

Offline koala

« Răspuns #4 : 27.Mar.2024, 08:02:56 p.m. »
Nu am stiut ca masina nu e pe solutia clasica de sasiu si caroserie... oricum, as dezechipa-o de tot si-as lua-o la verificat. Se curata tot de pe ea: terosoane, vopsea, rugina... cu perie de sarma si multa munca. Vezi cu ce ramai si daca merita sa o repari. Tehnic, orice cazan se poate repara daca ai vointa necesara. In cazul in care cheltuielile depasesc limita, cauti alta caroserie si aia e. Asta, doar daca restu' masini este in regula, desigur.
EL COTE - Jimny AT (2006)

Offline irc

• Newbie
  • *
    • Cluj
« Răspuns #5 : 27.Mar.2024, 08:14:41 p.m. »
traversa care merge de la roata spate la roata față (văzusem cândva element de reparație)
Parerea mea este ca acea "piesa" nu este traversa ci lonjeron; face parte din structura de rezistanta a masinii iar inlocuirea lui va necesita punerea masinii pe o masa geometrica in vederea aducerii ei configuratia initiala (ma refer la unghiurile rotilor si la cum se va aseza masina pe sosea - rotile fata sa nu fie decalate in plan longitudinal de cele din spate).

P.S. O traversa face trecerea din partea dreapta a masinii in stinga ei (sau invers).
Exclus să transfer repere de pe vechea "piesă" + caroserie pe cea nouă și să sudez (cu brațul montat)? Doar întreb, e ceva ce aș putea face. Notat terminologia, mersi!
  • GV2

Offline irc

• Newbie
  • *
    • Cluj
« Răspuns #6 : 27.Mar.2024, 08:20:20 p.m. »
Nu am stiut ca masina nu e pe solutia clasica de sasiu si caroserie... oricum, as dezechipa-o de tot si-as lua-o la verificat. Se curata tot de pe ea: terosoane, vopsea, rugina... cu perie de sarma si multa munca. Vezi cu ce ramai si daca merita sa o repari. Tehnic, orice cazan se poate repara daca ai vointa necesara. In cazul in care cheltuielile depasesc limita, cauti alta caroserie si aia e. Asta, doar daca restu' masini este in regula, desigur.
Da, un swap ar fi ultima soluție dacă reparația e prea complicată. Motorul și transmisia sunt ok.
  • GV2

Offline Laurentiu

« Răspuns #7 : 27.Mar.2024, 08:25:13 p.m. »
Exclus să transfer repere de pe vechea "piesă" + caroserie pe cea nouă și să sudez (cu brațul montat)?
Nu cunosc masina insa un sfat bun ar putea veni din partea unui tinichigiu auto ... batrin.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ntire2000

« Răspuns #8 : 27.Mar.2024, 08:25:40 p.m. »
La cât e de coapta dupa doar 11 ani, tot e bine ca n-ai cazut si tu din ea pe cine stie ce coclauri.
Eu stiam ca Suzuki da garantie 12 ani pe caroserie (asa se vehicula când am luat Ignis în 2006) dar se pare ca nu e si cazul Grand Vitara 2.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline irc

• Newbie
  • *
    • Cluj
« Răspuns #9 : 27.Mar.2024, 08:29:55 p.m. »
Exclus să transfer repere de pe vechea "piesă" + caroserie pe cea nouă și să sudez (cu brațul montat)?
Nu cunosc masina insa un sfat bun ar putea veni din partea unui tinichigiu auto ... batrin.
True
  • GV2