Autor Subiect: Serviciu militar obligatoriu  (Citit de 3581 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Serviciu militar obligatoriu
« Răspuns #10 : 22.Mar.2024, 04:59:26 p.m. »
Vezi ca cetățenii aceia sunt militarizati și au pușcoacele in dotare personală chiar acasă.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: ntire2000

Online ntire2000

« Răspuns #11 : 22.Mar.2024, 07:33:41 p.m. »
Exact.
Tocmai de aia aleg Elvetia, acolo n-au ciolaci si ciuci care abia leaga doua cuvinte între ele.
Acolo nu-i o infractiune sa ai o arma pusa bine pe dulap în caz de necesitate.
Si daca ma lasa si cu una cu luneta, atunci e perfect .... pot sa vina rusii linistiti - ca am avans de 1 km.

PS: daca un post de stiri proamerican da asemenea vesti, atunci chiar e naspa viitorul.

"În același timp, aproape 70 % iau în calcul să plece temporar sau definitiv în străinătate."
Si noi cu cine mai votam?

PS: în situatia razboiului de lânga frontiere, eu vad ca fiind perfect normala instituirea unor cursuri de instruire a populatiei în caz de razboi.
Asta înseamna ca statul ar fi fost normal ca sa ofere populatiei acces la poligoane de tragere pentru a învata poporul sa traga cu arma.
Vrei sa înveti gratis sa tragi cu pusca? perfect, prezinta-te cu CI ca sa dovedesti ca ai minim 16 ani si cere sa ti se ofere un minim de instruire, ceva gen "ce faci în caz de cutremur".
Ca atunci când te trezesti ca au intrat inamicii în tara, degeaba faci mobilizare si dai armament unui procent de 70% analfabeti functionali care se vor împusca mai repede între ei sau în picioare decât sa se apere de inamic.
Eu asa vad o pregatire normala si de bun simt a populatiei, faci preventie.
Ca daca e sa o luam logic, toti cei care au acum 35-40 de ani habar nu au sa tina o arma în mâna, darmite sa mai ocheasca si sa traga cu ea, stagiul militar s-a suspendat prin 2000 când ei aveau 17 ani.....
Ca în caz de bairam astia ar trebui sa fie forta armata a unei tari, nu bosorogi trecuti de 50 dintre care unii abia se încalta din cauza durerilor de sale.

PS2: razboiul de lânga noi a trecut pe al treilea an, conducatorii nostri chiar n-au nici o scuza ca nu au luat deloc masuri de preventie si pregatire a populatiei, asta  e o dovada crasa ca-i doare la p*la de poporul asta, în conditiile în care toti au conturi pe dincolo si avioane la scara pentru evacuare rapida.

PS3: stati c-am uitat, le pasa de popor... au alocat câte 5 doze de vaccin anticovid pentru fiecare... e mai "ieftin" decât sa platesti niste gloante produse la Tohan pentru a învata populatia ca sa traga cu arma.
« Ultima Modificare: 22.Mar.2024, 07:56:15 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Laurentiu

« Răspuns #12 : 22.Mar.2024, 07:54:51 p.m. »
România are armament pentru 21 de zile, dupa aia dam cu chiftele în vrasmasi.
Asa este pentru ca in ultimii30 de ani, armata a devenit a 7-a roata la caruta. DACA ar fi fost armata MACAR cum a lasat-o Ceausescu (cu legi si armament), alta ar fi fost situatia acum.
Mult armament si tehnica militara au fost transformate in BANI din "fer" vechi asa cum s-a procedat in CFR si in multe alte intreprinderi din tara.

arma mea era un PSL din anii 70... cu un an mai mica ca vârsta decât mine.
Asa cum era, azi este mai buna decit o bita, furca sau topor si sa stii ca, erau si inca mai sint apreciate in zonele de conflict. Daca si azi am avea CUGIRUL din anii '80 si nu am fi ascultat fara cricnire sfaturile transformate in ordin din partea unor mari puteri, am fi bogati si nu ne-am fi facut atitea probleme in privinta armatei in general.

"Ca urmare a aderării României la NATO în 2004, a urmat o perioadă de pregătiri intense pentru transformarea armatei într-o instituţie profesionistă până în anul 2007, urmând a avea 90.000 angajaţi, dintre care aproximativ 75.000 militari şi 15.000 civili [11]. Dintre cei 75.000, circa 45.800 vor reprezenta forţele terestre, circa 13.250 forţele aeriene şi 6.800 forţele navale, restul de 8.800 având alte sarcini [12]. În prezent Armata Română trece printr-un proces de restructurare în trei stagii. Primul stagiu va fi completat în 2007. Anul 2015 va marca sfârşitul celui de-al doilea stagiu, când forţele armate vor fi reduse la 80.000 oameni. Întregul proces este estimat să fie completat în 2025. Aceste modificări au ca scop modernizarea structurii forţelor armate, prin reducerea personalului şi achiziţionarea de tehnologie nouă şi îmbunătăţită, compatibilă cu standardele NATO [13]."
http://enciclopediaromaniei.ro/wiki/Armata_Rom%C3%A2n%C4%83

Acolo nu-i o infractiune sa ai o arma pusa bine pe dulap în caz de necesitate.
Pentru asta trebuie sa stii s-o minuiesti si nu ca sa poti merge la vinatoare cu ea ci sa ai si cunostinte de cum sa te descurci intr-un eventual razboi. Pentru asta ar trebui reintrodusa armata obligatorie in Romania.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Online ntire2000

« Răspuns #13 : 22.Mar.2024, 08:02:59 p.m. »
Pentru asta trebuie sa stii s-o minuiesti si nu ca sa poti merge la vinatoare cu ea ci sa ai si cunostinte de cum sa te descurci intr-un eventual razboi. Pentru asta ar trebui reintrodusa armata obligatorie in Romania.

Reciteste ce am scris mai sus.
E mai simplu dpdv logistic si financiar ca sa dai acces platit de stat la poligoane de tragere decat sa îmbraci, cazezi si hranesti o turma de mucosi doar pentru a bifa un stagiu militar.
Si se poate institui la final un "examen" gen ala de obtinere a permisului auto.
Daca nu-l treci, atunci...da....mars si fa stagiu militar obligatoriu, cu toate ca ma îndoiesc ca la final are vreun sens si finalitate pozitiva - daca n-ai cu cine.... ca oricum nu-i duce intelectul.

In fond armata a fost întotdeauna o gluma proasta cam peste tot.
Ce conteaza la final e sa stii sa ochesti si sa tragi cu o arma, restul sunt detalii care pe un câmp de lupta real conteaza mai putin de 1%.
Ca de moarte nu te poti feri oricât de tare ai stii sa te târasti sau sa sapi o transee.
La un moment dat totul tine de instinctul de supravietuire si de niste notiuni pe care le poti implementa în creierul unora în mai putin de o saptamâna - asta daca ai material genetic bun, ori la noi nu prea e cazul atâta timp cât trei sferturi nu stiu sa extraga ideea principala dintr-un text la prima vedere.

La vânatori de munte am avut comandant un maior exceptional care ne-a învatat lupta în conditii de gherila.
Niciodata n-am carat dupa mine la instructie chestii inutile gen lopatica infanterie.... la ce ne-ar ajuta sa stam ca sa sapam gropi daca aia zboara pe deasupra si arunca cu napalm?
In razboi totul tine de mobilitate extraordinara si surprinderea adversarului, nu de caratul a zeci de kile de efecte inutile.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #14 : 22.Mar.2024, 08:19:03 p.m. »
Serviciul militar nu este doar tragere la țintă. Rezerva armatei înseamnă instruire în mai multe arme: infanterie, artilerie, tancuri și mecanizate, protectie chimică si radilogica, transmisiuni, vânători de munte, geniu, aviație,  marină, politie militară, contrainformații, sanitari, intendenta, etc.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

« Răspuns #15 : 22.Mar.2024, 08:20:16 p.m. »
E mai simplu dpdv logistic si financiar ca sa dai acces platit de stat la poligoane de tragere ...
Doar atit dar dpdv militar, eu cred ca tot facind un stagiu intr-o unitate militara poti deprinde ceva din tehnica de lupta. Intr-un poligon civil nu poti arunca o grenada (ofensiva sau defensiva), nu poti manevra un AG 7 sau 9, nu poti invata tot ce trebuie sa stii despre un tanc ca mecanic, ochitor, incarcator, despre un TAB etc; practic, singur si usor nu te poti instrui decit in privinta manevrarii unei simple pusti, baionete, pistol. Unde poti imbraca costumul anti-chimic? Unde poti invata sa te obisnuiesti si cu raul nu numai cu tinutul in puf la mama acas' daca nu intr-o cazarma?
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

The following users thanked this post: gabineg

Online ntire2000

« Răspuns #16 : 22.Mar.2024, 08:24:47 p.m. »
Ba baieti, eu unul ma retrag din discutie.
Nu are rost sa visam frumos si dezbatem aberatii (ca asta reprezinta armata româna!) atâta timp cât suntem vai mama noastra.

In caz de razboi sa ne rugam sa nu fie Trump la butoane, ca am belit-o.
Si sa speram ca altora le pasa de ce resurse mai avem îngropate prin perimetru, ca de noi nu cred ca duc lipsa.

O seara frumoasa sa aveti si somn usor, SAFI pardon, NATO vegheaza pentru voi.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Laurentiu

« Răspuns #17 : 22.Mar.2024, 08:30:51 p.m. »
Nu are rost sa visam frumos si dezbatem aberatii ...
Aici nu e vorba de aberatii ci de un simplu raspuns daca e necesar ca in Romania armata sa devina sau nu obligatorie.
Fiecare isi poate spune parerea.

Online ntire2000

« Răspuns #18 : 22.Mar.2024, 08:42:54 p.m. »
Ma faci sa-mi calc pe promisiune si sa-ti ofer ultima postare.

La ce te ajuta ca stii sa arunci cu grenada defensiva sau ofensiva, ca stii sa te dai cu tancul sau sa te îmbraci la costum (chimic) daca pe tine te bat bocancii la cacâie atunci când trebuie sa te ascunzi un pic din calea dronelor cu care te vâneaza inamicul?
Si cu asta va doresc armata usoara.

PS: uite la ce-ti foloseste minimul de a stii sa tragi cu pusca, restul e can-can.... atentie! se vorbeste despre un grup de tragere mobil al Forțelor Terestre adica în traducere libera luptatori de gherila care poate ca nici nu au facut armata obligatorie.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline saureign

« Răspuns #19 : 22.Mar.2024, 09:49:53 p.m. »
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015