Autor Subiect: Ungere cardan / unde si cu ce?!  (Citit de 469 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline GoneFishing

Ungere cardan / unde si cu ce?!
« : 12.Mar.2024, 03:20:40 p.m. »
Salutari! Stie cineva daca e recomandata ungerea imbinarilor cardanului in general si in principal la masina din semnatura mea?
Ma refer la prinderile in U - cred ca la cruci/cea dinspre cutie si cea din spate?
Daca da, cu ce vaselina?

Multumesc!
  • SUZUKI VITARA 1.4, BOOSTERJET, AT, AllGRIP, 2019
- cu siguranta niciodata prostit pentru a 2-a oara de SUZUKI ;>)

Offline Laurentiu

Re: Ungere cardan / unde si cu ce?!
« Răspuns #1 : 12.Mar.2024, 08:34:50 p.m. »
Stie cineva daca e recomandata ungerea imbinarilor cardanului in general ...
Daca cardanul este prevazut cu gresoare (https://www.epiesa.ro/gresor-drept-borg-hico-smc004-m8-mstrnid-95983.htm?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw-r-vBhC-ARIsAGgUO2BU_sd9G-bTTXxeWwoxX8afOVWyKPYOwCLkZUonIew9VdV3nn54oakaAo_mEALw_wcB), acesta se poate unge cu ajutorul unui tecalimitu (https://www.magazinulcuscule.ro/scule/scule-auto/pt-ungere/masini-de-gresat/vorel/78040-masina-pentru-gresat-vaselina-400-ml?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw-r-vBhC-ARIsAGgUO2CHITjtz__6kSvVXQ1fr51MoXZRkohBEiMkaMW3enIWtgw35xwOuqAaArLBEALw_wcB) in care s-a introdus unsoare (vaselina) de rulmenti. Daca nu e prevazut cu asa ceva, crucile se inlocuiesc cind au "bataie".

P.S. Linkurile nu sint pentru a face reclama; sint doar pentru exemplificare.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Hoinar

« Răspuns #2 : 13.Mar.2024, 07:55:56 a.m. »
De la reprezentanta au spus ca nu se unde cardanul, se schimba pe gatantie. Nu iti bate capul cu el, ai garantie.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline GoneFishing

« Răspuns #3 : 13.Mar.2024, 07:31:10 p.m. »
De la reprezentanta au spus ca nu se unde cardanul, se schimba pe gatantie. Nu iti bate capul cu el, ai garantie.

Nu este prevazut cu gresoare. Am intrebat daca este recomandat pentru ca sunt unii care ung periodic acele imbinari/prinderi in U fie ca e recomandat sau nu de catre producator.
Eram curios ce s-ar putea intampla in timp daca as proceda la fel :) Ar fi de bine, de rau?
  • SUZUKI VITARA 1.4, BOOSTERJET, AT, AllGRIP, 2019
- cu siguranta niciodata prostit pentru a 2-a oara de SUZUKI ;>)