Autor Subiect: Jimny sau SX4 4WD?  (Citit de 7441 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline skipperandy

Re: Jimny sau SX4 4WD?
« Răspuns #10 : 04.Nov.2009, 10:35:27 p.m. »
ce vrea laurentiu 328 suna tare asemanator cu ceea ce ma gandeam eu cu ceva timp in urma. am fost hotarat pe jimny, sotia nu a fost de acord(cealalta masina-a ei e un matiz) pt a avea si o masina "de familie", pt copil, drumuri lungi, etc. cum nu aveam bani de altceva& sh nu-mi plac (doar la masini >:)) am optat pt sx4.
si n-am facut rau: s-a descurcat (cu greu uneori) alaturi de allroad si cherooke. asa ca daca iti iei diesel, pt cuplu, si nu te cateri pe bolovani prea des, sx4 e bun.
in plus:
-garda la sol de 19 cm - cu a lui jimny, dar unghiurile de atac fata/spate nu se compara...
-cuplu jimny slab! dar cutia e scurta, cu toate ca ambele  n-au reductor(eu n-am diesel din pricina de $$$$ si regret!)
-pe sosea....nu se compara. jimny e super performant in off-road( si pt ca e scurt!) dar pe sosea-l impingi de la spate-n depasiri& la 130km/h e fortat+consuma enorm
-in maramures aproape-n fiecare curte aveau samurai sau jimny, da' si vre-un logan pt sosea!
Concluzia mea: jimny e super in oras si in off-road dar intre ele.....ajungi greu si-ncet.Sx4 e mai polivalent
SX4 S-Cross 1.4T Passion AllGrip AT -since...NOW!
SX4 1.6GLX 4WD -since 2008
Swift Mk3 1.3 -since 2010

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #11 : 04.Nov.2009, 11:47:52 p.m. »
La care te referi?  :-/
...la Jimny...

Post Merge: 04.Nov.2009, 11:52:59 p.m.
: jimny e super in oras si in off-road dar intre ele.....ajungi greu si-ncet.Sx4 e mai polivalent
Te contrazic.Cu Jimny nu se ajunge greu, poate aproape normal. Nu este o masina pentru o familie de 3 pers.
« Ultima Modificare: 04.Nov.2009, 11:52:59 p.m. de lucianer »
Go Terios!!!:)

Offline unde

« Răspuns #12 : 05.Nov.2009, 10:03:33 a.m. »
Aşadar, momentan mă gândesc la o maşină în care să mă simt în siguranţă la 150km/h, dar în acelaşi timp să fie înaltă, 4x4 şi să pot merge liniştit la pescuit în deltă prin noroaie sau pe un drum de munte neamenajat şi cu zăpadă de 20cm (cred că sună a sx4, nu?).

Înţeleg că nu este recomandat să depăşeşti 120km/h cu Jimny, pentru că maşina este mai greu de controlat la viteze mai mari. Este adevărat?

Jimny prinde maxim 140 (real), chiar daca pe bord vezi altceva.
 Multi ne dorim o masina care sa merga bine la 150, sa stea bine in curbe si sa se descurce la fel de bine in teren accidentat. Nu mai cauta. O asemenea masina nu exista. Cind am fost la Cupa kamikaze de la Curtea de Arges, am avut ocazia sa merg cu 2 masini de teren preparate. In ambele cazuri viteza e croaziera a fost de maxim 90 de km/h si nu pentru ca masinile nu puteau mai mult, ci pentru ca (virgula) confortul ar fi avut mult de suferit, iar consumul ar fi sarit si el. Dar aceleasi masini ar fi fost capabile sa sustina aceleasi viteze si pe drum drept accidentat.
 Jimny e o masina de off-road. Se descurca bine si pe asfalt, atit timp cit nu o bruschezi si tii cont de faptul ca destinatia primara a acestei masini e terenul si nu linutele sau circuitul de la Nurburgring. Da, dupa 120 la ora, masina incepe sa-ti dea senzatia de viteza.
 SX4 e un cross-over, adica imbina caracteristici din mai multe clase si unul din dezavantaje e ca nu are performante de top pentru nici o destinatie. Nu sta pe sosea cum sta un turism, iar in off-road e bine sa nu provoci destinul.
 Destinatia primara a masinii e asfaltul, transmisia 4x4 e inferioara celei de la Jimny ca performante off-road. Unghiul prost de atac de asemenea nu o recomanda decit pt off-road usor.
 Din ce povestesti tu acolo eu ti-as recomanda un Suzuki Grand Vitara (4x4 permanent cu reductor), dar ar fi bine sa ne povesteti si citi bani ai sau esti dispus sa dai pe masina.

Post Merge: 05.Nov.2009, 11:04:37 a.m.
-cuplu jimny slab! dar cutia e scurta, cu toate ca ambele  n-au reductor(eu n-am diesel din pricina de $$$$ si regret!)

Jimny ARE reductor si e chiar foarte eficient. Cutia de la Jimny e intr-adevar etajata scurt, dar asta inseamna ca masina da senzatia de elasticitate. Practic de la 2000 de ture in sus motorul trage foarte frumos, iar AC-ul nu-l simte, nici la consum, nici la depasiri.

Later edit: intr-adevar eu am luat Jimny ca a doua masina, din cauza lipsei portbagajului. la Jimny cam ai de ales: fie 4 persoane, fie 2 + bagaj. In cazul meu este masina pentru excursii si pina acum sint foarte multumit de cum isi face treaba, inclusiv consum.
« Ultima Modificare: 05.Nov.2009, 11:09:27 a.m. de unde »
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline shoricelu

• Full Member
  • Mesaje postate: 179
  • No cat should stay in my way!
« Răspuns #13 : 25.Nov.2009, 12:28:20 a.m. »
Oras 80% (inclusiv exterior, autostrada) + soft off-road 20% = SX4
Oras 50% (exclusiv autostrada) + off-road 50% (heavy off-road) = Jimny  :pardon:
Oras 50% (inclusiv exterior, autostrada) + off-road 50% = Grand Vitara
Oras 20% (excluziv autostrada :">) + off-road 80% (extreme off-road) = Samurai

Respect pentru oricare din optiuni!
Am un sx4 dar visez un Jimny si apoi, daca ma mai ajung finantele pe criza asta, si un Samurai!  :happy:

ремонт зонтов
SX4 2008 - 1.9 ddis... o bestie pentru o bestie!

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #14 : 25.Nov.2009, 09:24:19 a.m. »
Extreme off-oad se poate face numai cu o masina modificata.Poate sa fie oricare dintre cele enumerate mai sus,sigur,mai putin SX4!
Go Terios!!!:)

Offline shoricelu

• Full Member
  • Mesaje postate: 179
  • No cat should stay in my way!
« Răspuns #15 : 25.Nov.2009, 12:01:13 p.m. »
Extreme off-oad se poate face numai cu o masina modificata.Poate sa fie oricare dintre cele enumerate mai sus,sigur,mai putin SX4!

Cam asa e :) asta daca nu introducem si termenul de "hardcore" off-road  :notlst:
Am fost subiectiv... pentru mine extreme off-road e acceptabil cu o masina nepreparata dar cu ce-i trebuie pe jante si pe scaunul soferului ;)
« Ultima Modificare: 25.Nov.2009, 12:04:08 p.m. de shoricelu »

ремонт зонтов
SX4 2008 - 1.9 ddis... o bestie pentru o bestie!