Autor Subiect: Jimny sau SX4 4WD?  (Citit de 7442 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline laurentiu_328

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Jimny sau SX4 4WD?
« : 31.Oct.2009, 09:26:22 a.m. »
bună! Nu m-am mai înscris niciodata pe un forum şi sper că voi învăţa rapid să-l folosesc.

Intenţionez să-mi cumpăr într-un viitor nu foarte îndepărtat o maşină care să se descurce bine pe asfalt (să se comporte bine în curbe la viteze mai mari, să stea bine pe şosea la 150km/h, etc.) dar să fie 4x4, nu doar pentru a trece fără probleme peste o iarnă cu zăpadă mai multă, ci şi pentru a putea merge la sfârşit de săptămână pe teren accidentat. Având în vedere că nu dispun de bani prea mulţi, m-am gândit că SX4 sau Jimny ar putea fi alegeri bune.
Aşadar, ce-mi recomndaţi?

p.s. - aş prefera să-mi ofere sfaturi persoane care au condus Jimny sau SX4, care nu vorbesc din auzite. Vă mulţumesc.

Offline >pexic<

Re: Jimny sau SX4 4WD?
« Răspuns #1 : 31.Oct.2009, 10:37:26 a.m. »
salut , te rog sa ne dai mai multe detalii:
-cat de accidentat este genul de teren pe care vrei sa mergi, eventual exemplu de un drum  ?
-cati bani esti dispus sa dai pt o asemenea masina?
-vrei neaparat sa fie noua ?
-o iarna cu multa zapada inseamna : zapada de cativa cm pe drum o lunga perioada de timp sau zapada de catev zeci de cm pe drum ?

pe langa astea, niste pareri personale:
-nu e bine sa iei curbele la viteze mari :)
-nu e indicat si nici legal sa mergi cu 150Km/h
-jimny poate merge cu 150Km/h in linie dreapta
-jimny nu poate lua curbele la viteze mari
-sx4 nu este indicat pentru zapada de cateva zeci de cm si nici pt terenuri foarte accidentate.

bafta!

Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline hugbear

« Răspuns #2 : 31.Oct.2009, 03:30:45 p.m. »
Daca iesirile de week-end in teren accidentat sunt dese si tind sa acumuleze mult off-road, mergi pe Jimny. SX4 e un cross-over, practic o masina de oras cu abilitati de iesire din situatii naspa (e un all-roader in timp ce Jimny e un off-roader). Pe sosea Jimny nu se compara cu SX4 (ca manevrabilitate, confort si siguranta SX4 e superior multor altor masini, nu doar lui Jimny ;) ) asa cum in off-road SX4 nu viseaza sa intre unde intra un Jimny... Din moment ce ai postat aici, tind sa cred ca inclini spre Jimny. Citese si aria de SX4 si topicurile de intalniri, jurnale de bord etc. ca sa te lamuresti care sunt capabilitatile lui SX4.
« Ultima Modificare: 31.Oct.2009, 03:34:29 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Cristi

« Răspuns #3 : 31.Oct.2009, 04:44:09 p.m. »

Ar trebui de asemenea sa te gandesti si la nivelul de confort: Jimny iti cam scoate pietrele de la rinichi, si nu ai la fel de mult spatiu ca in SX4 (asta apropo de iesiri cu prietenii). Fa un drive test cu ambele si cu siguranta te vei lamuri cum stau lucrurile!

Eu personal consider Jimny ideal pentru rolul de a doua masina.
« Ultima Modificare: 03.Nov.2009, 02:33:32 p.m. de pexic »
- Kizashi Sport M/T
- ex SX4 1.9 DDis, 4WD @ 143 BHP
- ex Jimny Cabrio

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #4 : 31.Oct.2009, 05:53:48 p.m. »
Eu cred ca iti poti rezolva indecizia mai simplu.Te poti orienta foarte usor la un Suzuki Grand Vitara SH , care acum avand nu mai mult de 30000 km il poti gasi si la 13-15000 euro ,cu o vechime de maxim 3 ani.Am vazut on targ cu 27000 km la bord si 14000 euro.Arata beton masina!
Un exemplu!
http://www2.autovit.ro/masini/suzuki/grand-vitara/index.php
« Ultima Modificare: 31.Oct.2009, 05:55:53 p.m. de lucianer »
Go Terios!!!:)

Offline grandvitara

• Full Member
  • Mesaje postate: 219
« Răspuns #5 : 31.Oct.2009, 06:58:15 p.m. »
si eu as recomanda tot grandvitara,face treaba buna si pe sosea si in afara ei,vb din experienta personala.

Offline alexb25

• Full Member
  • Mesaje postate: 229
« Răspuns #6 : 03.Nov.2009, 12:15:57 p.m. »
o maşină care să se descurce bine pe asfalt (să se comporte bine în curbe la viteze mai mari, să stea bine pe şosea la 150km/h, etc.) dar să fie 4x4,

pentru asfalt SX4 - 4WD

pentru a putea merge la sfârşit de săptămână pe teren accidentat.

Ce intelegi prin teren accidentat? E un termen pe care fiecare il percepe diferit probabil prin prisma experientelor personale.
In general, "teren accidentat" se asociaza mai degraba cu Jimny decat cu SX4, dar nu neaparat si in particular. Pentru ca in particular mai sunt o gramada de variabile dintre care cele mai importante : soferul si anvelopa

jimnyholic

Offline laurentiu_328

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #7 : 04.Nov.2009, 05:43:12 p.m. »
multumesc pentru mesaje şi scuze pentru întârzierea cu care răspund.

Prin teren accidentat înţeleg în primă fază un drum neamenajat, câmp, deltă, cărare de munte abruptă. Nu mă pot gândi la off-road extrem sau mediu, având în vedere că nu am mai avut niciodată o maşină de teren. Pe viitor, este adevărat că îmi doresc foarte tare (sper să-mi şi pot permite) să reuşesc să-mi cumpăr un Land Cruiser. Mi-aş dori, dar nu-mi permit, să am un jimny ca o a doua maşină, şi cu ea se îmvăţ ce înseamnă off-road (înţeleg că se descurcă foarte bine pe un teren accidentat de o dificultate medie). Aşadar, momentan mă gândesc la o maşină în care să mă simt în siguranţă la 150km/h, dar în acelaşi timp să fie înaltă, 4x4 şi să pot merge liniştit la pescuit în deltă prin noroaie sau pe un drum de munte neamenajat şi cu zăpadă de 20cm (cred că sună a sx4, nu?).

Înţeleg că nu este recomandat să depăşeşti 120km/h cu Jimny, pentru că maşina este mai greu de controlat la viteze mai mari. Este adevărat?

Dacă aş opta pentru sx4, ce părere aveţi despre motorul diesel?

Mulţumesc mult!!!

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #8 : 04.Nov.2009, 07:43:11 p.m. »
 Sincer nu cred ca este ok sa o alergi fiindca nu este facuta pentru asa ceva.Poate  linistita la 120 km/h .Vrei sa fugi pe sosele ....ia-ti altceva de sosea.
Go Terios!!!:)

Offline hugbear

« Răspuns #9 : 04.Nov.2009, 09:11:12 p.m. »
La care te referi?  :-/
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon