Autor Subiect: Matuire faruri  (Citit de 1847 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline wolfin

Re: Matuire faruri
« Răspuns #20 : 15.Oct.2024, 12:49:24 p.m. »
iti raspund simplu...nu ai voie sa modifici instalatia de lumini..RAR dixit.

• vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

The following users thanked this post: NicNic

Online NicNic

« Răspuns #21 : 15.Oct.2024, 02:08:32 p.m. »
iti raspund simplu...nu ai voie sa modifici instalatia de lumini..RAR dixit.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline miocrl

« Răspuns #22 : 20.Oct.2024, 04:38:34 p.m. »
un coleg suzukist din TM a pus folie luna aceasta pe Vitar pt ca i se matuise farurile.
stiu alti colegi ce au folie pe faruri( dar si pe caroserie) de ani buni de zile si nu au avut nicio problema cu ITP/Politia.

Online NicNic

« Răspuns #23 : 20.Oct.2024, 06:54:33 p.m. »
Asta este alta chestiune.
Ideea este ca cine vrea sa faca asa ceva, sa stie de la inceput ce poate implica.
Intr-adevar, sanse sub 0.0001% sa fie intrebat vreodata de cineva de ce are folie pe faruri, atat timp cat folia este clara si nu modifica vizibil lumina farurilor.
Desteapta-te romane!

Offline miocrl

« Răspuns #24 : 22.Oct.2024, 05:35:02 p.m. »
am dat din greseala/nevoie cu presiune de spalator de masina pe deget/unghie. destul de dureros.
am inteles cat de "dureros" e pt masina cand o speli si te apropii cu jetul mult de tabla/plastic pentru ca un jeg nu se duce

mi-a deschis pielea unde aveam o mica zgarietura si mi-a zdrelit integritatea unghiei.

presupun ca din acelasi motiv apare si matuirea farurilor

Offline cristidav

« Răspuns #25 : 22.Oct.2024, 05:37:19 p.m. »
presupun ca din acelasi motiv apare si matuirea farurilor

Nu. Eu insist niciodata, ba chiar dau skip la faruri cu jetul... si tot incepe sa se matuiasca vizibil exclusiv in partea de sus, dupa 3 ani si 80.000 km.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Online NicNic

« Răspuns #26 : 22.Oct.2024, 07:30:20 p.m. »
Matuirea apare ca efect al ultravioletelor si al abraziunii cu microparticule atmosferice, pe timpul deplasarii.
Chiar si jetul de la aparatul de spalat ar putea face probleme, dar mult mai putine decat praful abraziv.

Daca cineva doreste sa mentina farurile clare, fara matuire, atunci sa pastreze mmasina la umbra si fara sa faca deplasari cu ea ....

Partea cu umbra se mai rezolva daca ai geamuri, la faruri, din sticla, nu din plastic.
Desteapta-te romane!

Offline Catalln

« Răspuns #27 : 22.Oct.2024, 08:26:18 p.m. »
Matuirea are legătură mai degrabă cu materialele "ieftine" utilizate, loturi și loturi.
La cei 65k Km și majoritatea timpului parcata la umbra farurile sunt matuite, ceva de speriat, în timp ce o alta Vitara parcata mai mult la soare și cu rulaj cel puțin dublu are farurile ca și noi (nepolisate sau infoliate).
« Ultima Modificare: 22.Oct.2024, 08:49:14 p.m. de Catalln »
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Online NicNic

« Răspuns #28 : 22.Oct.2024, 08:30:25 p.m. »
Mantuirea are legătură mai degrabă cu materialele "ieftine" utilizate, loturi și loturi.
La cei 65k Km și majoritatea timpului parcata la umbra farurile sunt matuite, ceva de speriat, în timp ce o alta Vitara parcata mai mult la soare și cu rulaj cel puțin dublu are farurile ca și noi (nepolisate sau infoliate).

Cred ca doua Vitare similare ca an de fabricatie, au acelasi tip de far.
E greu de crezut ca una are faruri din material mai bun, iar cealalta le are mai slabe calitativ.

Si nu cred ca o masina sta la umbra, iar alta doar la soare ...

Desteapta-te romane!

Offline Catalln

« Răspuns #29 : 22.Oct.2024, 08:50:23 p.m. »
Mantuirea are legătură mai degrabă cu materialele "ieftine" utilizate, loturi și loturi.

Cred ca doua Vitare similare ca an de fabricatie, au acelasi tip de far.
E greu de crezut ca una are faruri din material mai bun, iar cealalta le are mai slabe calitativ.

Si nu cred ca o masina sta la umbra, iar alta doar la soare ...

Ai fi surprins.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la