Autor Subiect: Vibratie la peste 60 km/h  (Citit de 1150 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Spando88

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Vibratie la peste 60 km/h
« : 20.Oct.2023, 07:00:47 p.m. »
Salutare tuturor, ca proaspat posesor al unui Suzuki Swift 1.2 94 cp 4x4 (AZH 412, ZD72S) am intampinat o mica problema pe care nu am regasit-o pe forum.
Masina vibreaza in rulare la peste 60 km/h, parca s-ar atenua la peste 120 km/h dar nu de tot. Nu-mi dau seama daca vibratia provine de la rotile din fata sau de la cele din spate pentru ca se simte atat in scaun cat si in volan. Parca intra si intr-un fel de rezonanta deranjanta pe la viteza de 100 km/h.
Prima chestie pe care am facut-o este sa re-echilibrez cauciucurile, nu s-a schimbat nimic. Ulterior am cumparat un set nou de anvelope Hankook pentru ca am crezut ca poate fi un cauciuc ovalizat sau cu galma, problema nu s-a atenuat deloc, setul anterior de cauciucuri era perfect.
Am mers la un atelier de reparatii cardane, l-au verificat baietii de acolo, totul pare in regula, nu are joc. Oricum tind sa cred ca se inlocuieste cu totul daca se strica,nu e de dorit dar asta putem discuta in alt topic.
Mentionez ca bucsile si bratele de la directie par uzate si putin imbatranite, le voi schimba si pe acelea cu prima ocazie, insa nu troncane asa rau cand merg pe un drum denivelat.
Aveti vreo idee de unde ar putea proveni cauza vibratiei sau ce ar trebui sa mai verific? Nu as vrea sa investesc banii aiurea in piese...
  • Suzuki Swift IV 1.2 94cp 4x4

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
Re: Vibratie la peste 60 km/h
« Răspuns #1 : 20.Oct.2023, 10:47:41 p.m. »
Cu amortizoarele cum stai ?? Fa un test la ele, ce presiune faci la roti ??
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline Spando88

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 21.Oct.2023, 11:36:55 a.m. »
Amortizoarele pe fata sunt ok, cele de pe spate sunt putin obosite, le voi face iar o constatare la service sa vad daca trebuie inlocuite.
Cat despre presiune, am respectat recomandarea scrisa pe stalpul masinii, 2.5 atmosfere pe fata si 2.2 pe spate.

Offline wolfin

« Răspuns #3 : 21.Oct.2023, 05:46:26 p.m. »
Presupun....... cand ai schimbat anvelopele, s au verificat si jantele? Daca una e ovalizata sau fuleaza stanga dreapta...

Vibratiile la volan sunt de la trenul de rulare..trebuie verificat tot....discuri frana, bucse, pivoti, capete, bascule, flanse etc.

Jantele sunt cele originale sau AM cu inele?
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

The following users thanked this post: Spando88

Offline Spando88

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 22.Oct.2023, 10:46:20 a.m. »
Jantele nu sunt cele originale. Sunt AM, dar par in regula.

Offline wolfin

« Răspuns #5 : 22.Oct.2023, 01:41:55 p.m. »
https://maps.app.goo.gl/y1XiP4ehE5P6YqMw9

Intr o zi cand n ai ce face treci pe aici. Pare o bomba de vulcanizare dar cel care detine cosmelia stie ce are de facut.

Acolo unde autosoft nu a putut...el a rezolvat...vibratii la vit mari.

Doar sa verifice rotile/jantele.

Si eu trebuie sa trec cu vitara.. dar nu am avut timp....am pus sf2...si la 150..160 am o mica bataie. Cu anvelopele vechi uzate nu aveam.

Succes sa fie ceva minor.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Online ntire2000

« Răspuns #6 : 22.Oct.2023, 02:47:55 p.m. »
Jantele nu sunt cele originale. Sunt AM, dar par in regula.

Asa aveam eu o janta ovalizata la Ignis.
Cand ma uitam in retrovizoare, luneta efectiv tremura, era una din rotile de pe spate.
Fiind din aluminiu si aftermarket, e suficient sa iei niste gropi mai sanatoase ca sa se descentreze.
Ca sa nu te coste prea mult "ancheta", incearca sa schimbi pe rand fiecare roata cu cea de rezerva.
Daca fenomenul dispare la una dintre ele, atunci vei stii care este janta cu probleme.

PS: directia ai verificat-o? unghiurile sunt ok?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline wolfin

« Răspuns #7 : 22.Oct.2023, 03:21:33 p.m. »
S ar vedea pe anvelopele vechi...uzura neuniforma int sau ext
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Spando88

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #8 : 22.Oct.2023, 10:45:44 p.m. »
Cred ca prima chestie ar fi sa verific si sa schimb tot ce trebuie schimbat pe partea de articulatii, amortizoare si directie. Ulterior voi verifica si discurile fata, sa vad daca sunt sau nu ovalizate, desi nu simt vibratie in volan cand actionez frana. Discurile pe spate au fost schimbate de fostul proprietar, sunt noi.
Sper doar ca vibratia sa nu fie cauzata de cardan sau vreo planetara.

Offline Spando88

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #9 : 09.Ian.2024, 08:51:24 p.m. »
Salutari, revin cu un update aici. Intre timp, am schimbat si jantele si discurile pe fata, vibratia continuand sa persiste. Pana la urma, inainte de Craciun am fost la baietii de la ReparatiiCardane.ro, mi-au echilibrat cardanul, au fost foarte ok. Aparent era dezechilibrat, insa nici de aici nu provine problema.
Vibratia se datoreaza grupului de pe spate, care mai nou a inceput sa si huruie (asemenea unui rulment).
Cica ar exista niste kit-uri de reparatii formate din rulmenti, pinioane, garnituri etc, practic ramane doar carcasa, restul componentelor se schimba. Nu as risca sa iau unul din dezmembrari, in plus nici nu am gasit, e raritate.
Imi puteti recomanda pe cineva care repara grup-uri/diferential spate? Vreun service ok specializat pe probleme de genul?
Multumesc