Autor Subiect: Troncaneli articulatii fata  (Citit de 552 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gicosk

Troncaneli articulatii fata
« : 25.Aug.2023, 10:33:26 a.m. »
Salutare,
apelez la voi in speranta ca pot rezolva o problema care ma frustreaza rau. E vorba de Suzuki Sx4, 2010, 1.6 benzina.

Am avut niste sunete la articulatii acum cateva luni, am fost la constatare si era un arc rupt. Am schimbat arcuri, amortizoare (ca se dusese cel de pe partea cu arcul rupt), bucse, bielete, capete de bara, bascule cu pivoti (astia erau dusi) etc etc. de m-a uscat.

Totul super, pana dupa o luna cand a inceput iar sa troncane la denivalri mici repetate. La obstacole mai mari nu se aude nimic, dar daca e o zona cu o piatra cubica sau zgrumturi, se aude un sunet ciudat. MEntinez ca merg cu masina ca o printesa, incetinesc la toate limitatoarele, foarte incet la borduri, gropi etc.

Sincer nu vreau sa ma intorc unde am facut lucrarile, ca nu am incredere. M-am intors o data la ei, au ridicat masina si mi-au aratat ca totul e strans bine si arata cum trebuie si mi-au spus ca nu stiu de la ce poate fi.
Ciudat e ca dupa ce am mers pe un drum de tara cu denivelari, masina "s-a reparat singura". A mers perfect cam o luna. Ca si cum o anume piesa s-a asezat unde trebuie. Apoi a inceput iar.

Aveti idee de un service, un mecanic bun care sa se priceapa la masina asta sa rezolv problema, ca am dat o gramada de bani pe lucrarile astea si ma  enerveaza rau :))? (Bucuresti)

Multumesc.
  • Suzuki SX4 2010 1.6 4WD 120cp

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
Re: Troncaneli articulatii fata
« Răspuns #1 : 25.Aug.2023, 11:28:51 a.m. »
Sa nu fie etrierele, eu un caz cunoscut și frecvent. Soluția etriere noi sau la șuruburile care fixează etrierele se face un mic șanț și se baga un O-ring
Sau cum am pățit eu după ce am schimbat arcurile și flansele cu rulmenții de presiune, după circa 5 zile le am găsit slăbite acele piulițe din capul amortizorului
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

The following users thanked this post: gicosk

Offline gicosk

« Răspuns #2 : 25.Aug.2023, 11:34:04 a.m. »
multumesc de raspuns.

sa stii ca m-am gandit la asta. intrucat la o plecare de pe loc am auzit o mica pocnitura la un moment dat si de atunci cand iau curba la stanga mai stransa scartie ca un metal pe metal si e clar de la placute de pe acolo.

Offline gicosk

« Răspuns #3 : 01.Sep.2023, 11:02:08 a.m. »
Sa nu fie etrierele, eu un caz cunoscut și frecvent. Soluția etriere noi sau la șuruburile care fixează etrierele se face un mic șanț și se baga un O-ring
Sau cum am pățit eu după ce am schimbat arcurile și flansele cu rulmenții de presiune, după circa 5 zile le am găsit slăbite acele piulițe din capul amortizorului
Am mai sondat putin in problema si cred ca sunt etrierele. Am mers pe drum cu denivelarile repetate si am tinut frana usor apasata - nu mai face nici un zgomot asa.
Bineinteles ca am incercat sa dau jos roata, dar s-a lipit de parca e sudata si nu aveam la acel moment nici un degripant la mine.
O sa revin cu vesti daca reusesc ceva.
Va rog in continuare daca aveti ceva recomandari de mecanici/service ok in Buc sa-mi dati un sfat.
Multam

Offline gabi males

« Răspuns #4 : 01.Sep.2023, 11:15:39 a.m. »

Va rog in continuare daca aveti ceva recomandari de mecanici/service ok in Buc sa-mi dati un sfat.
Multam
Personal...ti-as recomanda DAB Auto
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

The following users thanked this post: gicosk

Offline gicosk

« Răspuns #5 : 19.Oct.2023, 08:54:13 a.m. »
update: era de la suportii etriere si culisante. multam

The following users thanked this post: gabineg