Autor Subiect: Scaun incomod Vitara 2016  (Citit de 925 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Radovan_eu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
  • Gen: Bărbat
    • Iasi
Scaun incomod Vitara 2016
« : 23.Iun.2023, 03:12:49 p.m. »
De câteva luni am cumpărat o Vitara S cu scaune ,,piele" . Problema este că mă deranjează foarte tare zona soldului stâng, spre genunchi, e o senzație de presiune, foarte incomod și dureros după o perioadă mai lungă de condus. Daca apăs cu mana pe aripioara șezutului stg, problema dispare. E singura mașină din cate am avut până acum, ce-mi provoacă asemenea disconfort.
  • Vitara

Offline ntire2000

Re: Scaun incomod Vitara 2016
« Răspuns #1 : 23.Iun.2023, 10:39:49 p.m. »
Nu prea ai ce face.
Ca sa ai totusi o pozitie mai comoda poate ca e util sa cumperi asa ceva

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Radovan_eu

• Newbie
  • *
    • Iasi
« Răspuns #2 : 24.Iun.2023, 08:12:15 a.m. »
Deja mă orientez spre 2 scaune sport de Audi.Poate o sa tai puțin din buretele aripioarei înainte de a le înlocui!
  • Vitara

Offline ntire2000

« Răspuns #3 : 24.Iun.2023, 01:17:13 p.m. »
Si cum faci cu airbagurile laterale?
Daca le dezactivezi s-ar putea sa ai probleme la ITP.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #4 : 24.Iun.2023, 04:51:55 p.m. »
Daca le dezactivezi s-ar putea sa ai probleme la ITP.
  Cine naiba te cauta la airbag-uri?!!!!!!!!!!!!!!!!  :-O  :dknw:

Ar fi doua cauze : posibil ca scaunul sa fi "suferit" din cauza propietarului anterior(fizicul acestuia sau pozitia care o avea in scaun) sau posibil ca si noul propietar sa aiba niste probleme ascunse de sanatate(la coloana) care se manifesta numai in anumite pozitii ale corpului.
  Prima situatie am avut-o eu la o alta masina si am rezolvat-o cu un tapiter auto, care a refacut total sezutul.
Despre a doua situatie am auzit la mai multi amici care isi cautau o masina cu un scaun la sofer care sa nu le provoace dureri la spate.
  Oricum, eu cred ca ideal ar fi modificarea sezutului de catre un tapiter, astfel incat sa fie mai confortabil si sa nu fie afectate urmatoarele: airbag, incalzire in scaun, si pe sezut este contactul pentru centura. In general un tapiter stie mai bine decat noi ce ar trebui facut, doar ca ii gasesti cam greu.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #5 : 24.Iun.2023, 10:50:21 p.m. »
Nu te cauta nimeni la airbaguri, te cauta doar la erorile din bord (chiar comentasem la un moment dat pe tema legalitatii verificarii de catre cei de la ITP a ECU - chestie care ar trebui sa o faca doar cei din reprezentante pentru ca în opinia mea umila exista posibilitatea sa ti-l buleasca si sunt curios cum te descurci dupa aceea cu garantia).
Iar daca in bord apar erori de airbag, automat ramâi corigent.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #6 : 25.Iun.2023, 10:22:22 a.m. »
Si eu la Ignis-ul meu m-am plans de pozitia in scaun. Adica parca sunt putin inclinat spre dreapta. Insa nu imi da dureri, sau sa ma oboseasca, doar ca acea pozitie la condus mi se pare un pic deranjanta.
Cum au trecut 4 ani cu ea asa (cand am mai fost la revizii m-am plans de aspect, dar lor nu li s-a parut nimic anormal), mai trec vreo 6. Apoi mai vad ..... :inteligent:
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline Radovan_eu

• Newbie
  • *
    • Iasi
« Răspuns #7 : 28.Iun.2023, 09:52:43 p.m. »
Daca se înlocuiesc scaunele, se pot reface legăturile electrice  ale airbagurilor și încălzirii, fara nici o problema. Am înlocuit scaunele fata la Dusterul soției cu alte scaune de Vw și apoi cu un interior complet de Duster 2020, legăturile electrice fiind diferite.

In alta ordine de idei, am desfăcut șezuturile scaunelor fata ale Vitatei și am înlocuit între ele bureții, sperând că va fi mai bine, dar nu e. Mă gândesc să desfac din nou șezutul și să mai ajustez aripioarele laterale, daca nu se schimbă nimic,o sa le înlocuiesc cu totul.
  • Vitara

Offline TsE

« Răspuns #8 : 24.Aug.2023, 07:51:06 a.m. »
Urmăresc. Buretele se întărește in timp.

Sent from my AC2001 using Tapatalk

Vitara S AT Allgrip Bleu&Noir TSE
Swift GL Hybrid Bleu XXX

Offline Flo66

« Răspuns #9 : 02.Oct.2023, 10:11:10 p.m. »
Si pe mine ma deranjau scaunele. Dupa vreo 9-10 luni , s-au "lasat" si nu ma mai supara.
  • Vitara 2022